31/7/13

Reuters: Η Λατινική Αμερική διαφώνησε στην δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Εντεκα χώρες επικαλέστηκαν τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου
Εντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, επικαλούμενες τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου.
Σύμφωνα με όσο μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η αποχή των Λατινοαμερικανικών κρατών από τη ψηφοφορία έγκρισης της χρηματοδότησης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε από τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπό τους, σε μια ασυνήθιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, δημόσια δήλωση που αναδεικνύει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των αναδυόμενων χωρών με την πολιτική του Ταμείου να διασώζει τους υπερχρεωμένους Ευρωπαίους.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας», δήλωσε ο Πάουλο Μπατίστα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, ο οποίος εκπροσωπεί ακόμη 10 κράτη στην Κεντρική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική.

«Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητική σε όλους σχεδόν τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπέρ-αισιόδοξες», δήλωσε ο Πάουλο Μπατίστα, επικρίνοντας την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των 1,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Με το ποσό αυτό αυξάνεται ο συνολικός όγκος των κεφαλαίων που έχει το ΔΝΤ μέχρι τώρα δεσμεύσει για την Ελλάδα, στα 28,4 δισ. ευρώ, ένα ποσό που η Αθήνα ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει εάν δεν δεχθεί βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

Τα σχόλιά του αναφέρονται στην έκθεση του ΔΝΤ οι συντάκτες της οποίας υποστηρίζουν ότι εάν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις εκτροχιαστούν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποσύρουν την στήριξή τους, τότε «η ικανότητα της Αθήνας να ξεπληρώσει το Ταμείο, θα είναι μάλλον ανεπαρκής».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.