29/7/13

O Συριακός Στρατός ανακαταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Χομς

Μαζική εκτέλεση 123 στρατιωτών και πολιτών διαπράχθηκε στην περιοχή Khan al-Assal στην επαρχία του Χαλεπίου από την ισλαμιστική οργάνωση « Ansar al Khilafah » (Oπαδοί του Χαλιφάτου) και δημοσιοποιήθηκε στις 26 και 27/07/13. 
Παρακάτω, το βίντεο της εκτέλεσης μόνο με επιβεβαίωση ορίου ηλικίας
Ο Συριακός Στρατός
Ο Συριακός Στρατός ελέγχει τη τρίτη μεγαλύτερη πόλη και «πρωτεύουσα της επανάστασης» για τους αντικαθεστωτικούς.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας Χαλντιγέ στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας ανακατέλαβε σήμερα ο Συριακός Στρατός με την υποστήριξη μαχητών της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Συριακός Σρατός ελέγχει το 80% της συνοικίας και προελαύνει για την εκκαθάριση θυλάκων ανταρτών εντός της πόλης, η οποία είχε γίνει σύμβολο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Βashar Al-Assad. «Ο Στρατός και η Χεζμπολάχ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χαλντιγέ αφού κέρδισαν έδαφος τις τελευταίες 24 ώρες», επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο μεταξύ, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (SNC) καταδίκασε τη «μαζική εκτέλεση» αιχμαλώτων στρατιωτικών από αντάρτες στη Κhan Al-Asal και ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής για να ερευνήσει το συμβάν. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 150 στελέχη του Συριακού Στρατού σκοτώθηκαν στις μάχες για την Κhan Al-Asal, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στη βόρεια επαρχία Χαλέπι. Πάνω από 50 εξ αυτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτελέστηκαν από τους αντάρτες μετά την κατάληψη της πόλης από την 9η Ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ωστόσο εικόνες που δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο απεικονίζουν μαχητές του ισλαμιστικού Μετώπου Al Nusra να διεκδικούν τη νίκη. Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός υποστηρίζει πως οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πως «ένοπλες ομάδες οι οποίες δεν σχετίζονται με την γενική διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» διέπραξαν τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων.
 Zulfiqar Khazem Issa
Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Αιχμάλωτοι στρατιώτες του Συριακού Στρατού λίγο πριν τη μαζική τους εκτέλεση από τους αντάρτες. Hρωικός Συριος κάνει το σήμα της νίκης μπροστά στο απόσπασμα, o άνδρας στη φωτογραφία αναγνωρίστηκε ως Zulfiqar Khazem Issa.
Στρατιώτες από τις σημαντικότερες Μονάδες του Συριακού Στρατού ορκίζονται εκδίκηση για τις εκτελέσεις των συμπολεμιστών τους στην
Με αναρτήσεις στο facebook, στρατιώτες από τις σημαντικότερες Μονάδες του Συριακού Στρατού ορκίζονται εκδίκηση για τις εκτελέσεις των συμπολεμιστών τους στην Κhan Al-Asal.

Strategy Reports




Νέα σφαγή στην Συρία. Εγκλημα πολέμου μπροστά στην κάμερα.

20130728-175052.jpg
Ομαδική εκτέλεση στρατιωτών και πολιτών στο Χαλέπι.



Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης –Π.Σταφυλά
Μαζική εκτέλεση 123 στρατιωτών και πολιτών διαπράχθηκε στην περιοχή Khan al-Assal στην επαρχία του Χαλεπίου από την ισλαμιστική οργάνωση « Ansar al Khilafah » (Oπαδοί του Χαλιφάτου) και δημοσιοποιήθηκε στις 26 και 27/0/13. Ακρωτηρίασαν τα σώματα των νεκρών άλλα τα απανθρώκωσαν και στην συνέχεια κατά κυριολεξία τα πέταξαν σε έναν μεγάλο λάκκο στην ύπαιθρο.
Η πόλη της επαρχίας Χαλεπίου Khan al-Assal κυριεύθηκε από διαφορετικές ένοπλες ισλαμιστές οργανώσεις οι οποίες είχαν συντονισθεί στην ανακατάληψη της περιοχής για δύο στρατηγικής και σημειολογικής σημασίας λόγους. Αφενός για να εντείνουν τον πολιορκητικό κλοιό του Χαλεπίου ώστε να αποτρέψουν τον
ανεφοδιασμό. Αφετέρου εν όψει της άφιξης των ειδικών πραγματογνωμώνων του ΟΗΕ για τη διερεύνηση χρήσης χημικών όπλων, η περιοχή είναι σημείο κλειδί της υπόθεσης καθώς και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για χρήση νευροτοξικών χημικών πριν από μήνες.


20130728-175116.jpg
Hρωικός Συριος κάνει το σήμα της νίκης μπροστά στο απόσπασμα
Οι Ρώσοι ειδήμονες έχουν διαβιβάσει φάκελο 93 σελίδων με αποδεικτικά στοιχεία της χρήσης των χημικών οπλων στη συγκεκριμένη πόλη από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Ο Διευθυντής του Συριακού δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι αυτό το έγκλημα πολέμου και κατά της Ανθρωπότητας, παραβιάζει την Απόφαση 1373 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Άρθρο 25 της Συνθήκης της Ρώμης. Επίσης ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Nizar Skeif, απαίτησε την αποστολή επείγουσας έκθεσης προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε οι ένοχοι να προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Ακόμη και το « Συριακό Παρατηρήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων » που είναι στρατευμένο στην αντιπολίτευση , πιστοποιεί αυτό το μαζικό έγκλημα. Το SOHR είναι κατ’ ουσίαν πρωσοποπαγές όργανο αφού τη διαχείρησή του έχει ένα και μόνο άτομο, ο Rami Abdelrahman ή Rami Abdul Rahman με έδρα το Λονδίνο. Εκπέμπει από διαμέρισμα του στο Coventry όπου βρίσκεται καθισμένος μπροστά σ’ έναν υπολογιστή σηκώνοντας τηλέφωνα όπως διεθνή μέσα έχουν αναφέρει.Έχει φύγει από τη Συρία πριν από 10 χρόνια.
Στη Συρία διάχυτη είναι η συγκίνηση για το θάνατο των νεαρών στρατιωτών που κατά πλειοψηφία κατάγονταν από τη Λαττάκεια και την Ταρτούς. Ήρωας των ημερών έχει αναδειχθεί ο νεαρός φαντάρος Khazem Isa Dho Al Faqar ο οποίος αν και αιχμάλωτος αλλά και καθηλωμένος κατά γης από το εκτελεστικό απόσπασμα, δευτερόλεπτα πριν τη θανάτωσή του,σε μια ύστατη χειρονομία αντίστασης και σθένους, επιδεικνύει το σήμα της νίκης περιφρονώντας τους αδίστακτους εκτελεστές.
Η οργάνωση « Ansar al Khilafah », παρακλάδι της « Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα » που πρόσκειται στη διεθνή « Αλ Κάιντα »,ανέρτησε βίντεο όπου παρουσιάζει τα 50 πτώματα κατά μήκος τοίχου που εκτελέστηκαν μετά την κατάκτηση της πόλης. Το αίμα έχει κηλιδώσει τον τοίχο και καπνός βγαίνει από μια σωρό. Το σπικάζ προσδιορίζει ότι το φιλμ γυρίστηκε στην πόλη του Khan al-Assal που κυριεύθηκε από τους επονομαζόμενους οπαδούς του Ισλαμικού Χαλιφάτου, την τελευταία εβδομάδα. Παρουσιάζει άντρες εκτελεσμένους με την χαρακτηριστική ομοιόμορφη στρατιωτική στολή του Αραβικού Συριακού Στρατού ενώ οι ισλαμιστές μαχητές, βαριά οπλισμένοι, αλαλάζουν το γνωστό Αλαχ ακ Μπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος).
Προηγουμένως , άλλη οργάνωση ,« Το Μέτωπο της Νίκης για τον λαό της Μέσης Ανατολής », παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και η προαναφερθείσα τζιχαιστική οργάνωση του Χαλιφάτου είχαν αναγγείλει ότι πήραν τον έλεγχο μιας πόλης που βρίσκεται κοντά στο Χαλέπι σκοτώντας 100 στρατιώτες.
Το « Ansar al Khilafah » δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 2012 στο Χαλέπι και περιλαμβάνει και σύριους τζιχαιστές. Στην ιδρυτική του σύσκεψη που ανέρτησε στο YouTube απεικονίζεται ο επικεφαλής περιτριγυρισμένος από δεκάδες μαχητές βαριά οπλισμένους και παιδιά που ανεμίζουν πολλές μαύρες σημαίες με τα σύμβολα της οργάνωσης. Ο επικεφαλής δεσμεύθηκε να επιβάλει το Νόμο της Σαρία και να εγκαταστήσει ένα Χαλιφάτο . Η ένοπλη αντιπολίτευση στο Χαλέπι, οργανωμένη σε 5 ισλαμιστικές ομάδες (« Ansar al Charia », « Abdullah Ibn Al Zubeir », « οι Άνδρες του Θεού », « ο μάρτυρας Mustafa Abdul Razzaq », και « τα Ξίφη του Πολυέσπλαχνου »)όλες θυγατρικές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, καθιστά τη μάχη του Χαλεπίου ως μητέρα όλων των μαχών.
Πηγές : Reuters 26/07/13, Huffington post , The New York Times 26/07/13, Sana 27/07/13,mjhar 27/0/13, Syria Report , The Long war com, Lubpak com, nujij.nl



20130728-175218.jpg
20130728-175230.jpg
20130728-175224.jpg
20130728-175248.jpg
20130728-175254.jpg
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.