29/7/13

ME TO ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά
Σχετικό άρθρο: Συνελήφθησαν στην Τουρκία οι δολοφόνοι των δυο μητροπολιτών που είχαν απαχθεί στη Συρία
ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Στο πολιτικό κλίμα της γενικευμένης αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία επιδεικνύει εκπληκτική προσαρμοστικότητα στα νέα διεθνή δεδομένα της Συριακής κρίσης και επιλέγει στρατηγική επικοινωνιακής αναδίπλωσης μέσα από το θέμα των Επισκόπων.

Αναλαμβάνει τη διελεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης της απαγωγής προκειμένου να αναβαπτισθεί στο καθαρτήριο αίμα των Μητροπολιτών Χαλεπίου. Τα πολλαπλά και συνεχώς αυξανόμενα δημοσιεύματα αλλά και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που απορρέουν από αυτά, επιχειρούν να αναμορφώσουν το πολιτικό της προφίλ , μετά την πανθομολογούμενη αλλαγή δεδομένων στη συριακή τραγωδία.



Τα νέα δεδομένα  που επιβάλλουν αλλαγή στη δημόσια εικόνα της Τουρκίας είναι:


1.Ο διεθνής Τύπος καταγράφει  μαζική παράδοση όπλων και έμπρακτη μεταμέλεια των σύριων ανταρτών με αντάλλαγμα την αμνήστευσή τους από τον Άσαντ(Τelegraph)

2.Αγγλία και Γαλλία διασαφηνίζουν διακριτικά ότι δεν θα εξοπλίσουν τον FSA

3.Το ΝΑΤΟ προβλέπει την επερχόμενη ήττα των ανταρτών

4.Εντείνεται η αλληλοεξόντωση στους  κόλπους της ένοπλης αντιπολίτευσης   
5.Ο λαός της Αιγύπτου ανέτρεψε το Ισλαμικό θεοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης.
6.Οι Κούρδοι κύρηξαν ανένδοτο πόλεμο κατά των ξένων σφετεριστών της γης τους,εξαγγέλοντας την αυτονομία τους στα συροτουρκικά σύνορα.
7. Τα αιματηρά γεγονότα του αντι-Ερντογάν κινήματος είναι νωπά.
8.Οι ευσεβείς πόθοι του Νεο-οθωμανισμού για αναβίωση των αλησμόνητων χαλιφάτων στη Μέση Ανατολή δε διαφαίνεται να υλοποιούνται.

Αιφνιδιάζοντας προκαταρκτικά με τα αγγλόφωνα δημοσιεύματα σε Todays Zaman και HurrietDailynews για να επακολουθήσει ταχεία διασπορά της είδησης σε τηλεοράσεις, εφημερίδες, ιστολόγια, περιοδικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Τουρκία αναλαμβάνει την κάθαρση του εγκλήματος.
Από τα τουρκικά δημοσιεύματα που έσφιζαν από αποπροσανατολιστικές δηλώσεις ηγετών της ένοπλης συριακής αντιολίτευσης, περί σωματικής ακεραιότητας και αρτιμέλειας των επισκόπων, ή καθησυχαστικές δηλώσεις υποτιθέμενων συγγενών και παραγόντων, περνάμε σε μια προοδευτική ανατροπή των θετικών ειδήσεων :  
 Σύλληψη υπόπτων για απαγωγή →  σύλληψη υπόπτων για δολοφονία →  σύλληψη υπόπτων για σφαγιασμό →  σύλληψη υπόπτων με βάση την ταυτοποίηση από το βίντεο όπου σφαγιάζονται οι επίσκοποι.

Οι μεταξύ άλλων ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί της συριακής καταστροφής, που παρείχαν απρόσκοπτη διέλευση μέσω τουρκοσυριακών συνόρων, στα  χιλιάδες μέλη των διεθνών ταξιαρχιών του Νεοτζιχαισμού, μετουσιώνονται σε όψιμους τιμητές του αθώου αίματος. Με αυτό το αίμα επιχειρούν να εξαγοράσουν το αίμα  των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων του συριακού πολέμου. Με την εξιχνίαση του σεκταριστικού εγκλήματος επιχειρούν να απεκδυθούν  το θρησκευτικό υπόβαθρο της πολιτικής τους. Με τη σύλληψη των δραστών εμφανίζουν ένα κράτος δικαίου που δεν υποθάλπτει την ισλαμιστική τρομοκρατία , ένα κράτος προστασίας του πολίτη και ελευθερίας του Τύπου.
Παράλληλη κινητικότητα παρατηρείται και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος CHP (135 έδρες)κ. Sezgin Tanrıkulu έθεσε επίκαιρο ερώτημα στον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdogan σχετικά με την έκδοση των δολοφόνων των δύο επισκόπων (Sakaryasehri,Konya newsk 25/07/2013).

Με στρατηγικό όπλο το βίντεο που διέγειρε  τις ναρκωμένες συνειδήσεις στις ΗΠΑ αλλάζοντας δραστικά το πολιτικό κλίμα της λαικής συναίνεσης περί υποστήριξης των  « επαναστατών », ο Τουρκικός τύπος ξεπλένει την πολιτική Ερντογάν στο συριακό . Αυτούς τους αγνοούμενους που κανείς δεν είχε το θάρρος να ονοματίσει νεκρούς,να τους χαρακτηρίσει σφαγιασθέντες και να τους συνδέσει με το επίμαχο βίντεο το επιτελεί ο τουρκικός τύπος προφανώς με την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Η είδηση για τη σύλληψη των υπόπτων δεν αφορά μεμονωμένο δημοσίευμα που χρήζει διάψευσης. Σύσσωμος ο Τουρκικός Τύπος  κάλυψε την εξέλιξη της υπόθεσης υιοθετώντας τον χαρακτηρισμό « σφαγιασμός ή σφαγιάσθηκαν ».

Τα δημοσιεύματα σε Hourrietdailynews, Today΄szaman, CNNturk, DHLTV,RADIKAL, STARgazete, konyanews, DoganNewsAgency, Ilkkursum, Solportar, SerhatTV, RCSorcu, Halkgazete, Haberturk, Haberinyeri, Cumhuriyet, EgeninSesi, Taraf.com, Sacitaslam, haberler.com, haberturk, turkiyegazetes.com, sandakika.com, Theorthodoxchurch και πολλά άλλα,μαρτυρούν την έκταση που πήρε το ζήτημα.


Κάποια άρθρα περιέχουν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της σύλληψης (Ηaberturc, 24 /07/13 και Demokrat haber) : Οι ύποπτοι κρατήθηκαν για 4 ημέρες από τις τουρκικές αρχές. Σε όλο αυτό το διάστημα αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί τους. Αρνήθηκαν τη λήψη τροφής και  την αποκάλυψη της ταυτότητά τους.Aπαίτησαν ως ξένοι υπήκοοι προστασία σε διεθνές επίπεδο και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών.Οι ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν με βάση το βίντεο σφαγιασμού του Μητροπολίτη.Ο ένας από τους συλληφθέντες ονόματι Magomed τσετσενικής καταγωγής ήταν τραυματίας.Είχε εισέλθει στην Τουρκία στις 10/09/12 από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης « Sabiha Gokcen" και η βίζα του έληγε στις 17/11/12.Οπότε κατηγορήθηκε και για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Το Syria News (25/07/13) από την πλευρά του, ασκεί κριτική στην εσπευσμένη έκδοση των υπόπτων στις χώρες καταγωγής.Πιθανολογεί  ότι έγινε προς αποφυγή μιάς πλήρους πιστοποίησης της ενοχής τους και υπό το φόβο ότι κατά την προκαταρκτική έρευνα θα προέκυπταν στοιχεία εμπλοκής τους σε τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την τουρκική πλευρά.Υπάρχει ήδη η υποψία ότι ανήκουν στην οργάνωση τουΤσετσένου « Αμπού Ομάρ » που διαδεδομένη φημολογία φέρει την κυβέρνηση Ερντογάν να την υποβοηθάει παρασκηνιακά. Προσθέτει ότι « oι τούρκικες αρχές έσπευσαν να επαναπατρίσουν τους υπόπτους φοβούμενες ότι κάποιος ανεξάρτητος δικαστής που ενδεχομένως διαχειριζόταν την όλη υπόθεση θα προέβαινε σε αποκαλύψεις ».


Το δε Courrier de Syrie , αναφέρει ότι η Κοnya όπου συνελήφθησαν « είναι άντρο της ισλαμιστικής μαφίας στην Τουρκία ». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων από τον αραβικής καταγωγής συγγραφέα και καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο California State University, Αs΄ad Abakhalil. 
Σε άρθρο του στο Αngry Arab εμπλέκει άμεσα τον τουρκικό παράγοντα στην υπόθεση της απαγωγής επαναφέροντας το σενάριο που είχε αποκαλύψει τηλεοπτικά και ο ιστορικός, συγγραφέας κ Nabil Fayad στο αραβόφωνο Sky news(19/05/2013).

Επικαλούμενος και δημοσίευμα της DailySol, επαναλαμβάνει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε προτείνει τη μεταφορά της έδρας του Συρορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας στο τουρκικό έδαφος παρέχοντας όλα τα εχέγγυα και διευκολύνσεις.
Η μεταφορά της έδρας των Εκκλησιών όφειλε να γίνει ώστε να καταδείξουν ότι ακόμη και οι χριστιανοί δραπετεύουν από την δικτατορία του Άσσαντ.
Η σθεναρή άρνηση του Γιοχάννα Ιμπραήμ αλλά και του Παύλου Γιαζίζι , ήταν σύμφωνα με τον καθηγητή αλλά και τον συγγραφέα Nabil Fayad το κίνητρο της απαγωγής που εκδηλώθηκε μια εβδομάδα μετά την απόρριψη της πρότασης.  

Σε όλην αυτήν την μυστική διπλωματία, μεταξύ της Ρωσίας που αρνήθηκε ανταλλαγή ομήρων σύμφωνα με τη δήλωση του Λιβανέζου πολιτικού/δημοσιογράφου Salem Zahran (OTV) , της Ελλάδας που μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιοποιήσει καμιά πληροφορία ίσως και της Συρίας που λόγω πολέμου δεν έχει εκφρασθεί όσο θα όφειλε, ή και τρίτων χωρών, η Τουρκία έρχεται αυτοβούλως να σπάσει τον κώδικα της σιωπής εκθέτοντας τους υπολοίπους; 

Ή λειτουργεί με τη συγκατέθεση των άλλων για λόγους κοινών συμφερόντων; 

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/to-aima-twn-episkopwn-xeplenoun-tin-tourkia.html#ixzz2aRySDYud

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ (;)
Ανταπόκριση: Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης –Π.Σταφυλά

Για το "Αγιορείτικο βήμα"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΟΤV o γνωστός λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός Salem Zahran, αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ρώσικων αρχών και τσετσένων απαγωγέων για την τύχη των Επισκόπων.
Ισχυρίζεται ότι οι Επίσκοποι δολοφονήθηκαν γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των Tσετσένων για ανταλλαγή κρατουμένων και άμεση απελευθέρωση ομοεθνών τους αυτονομιστών που κρατούνται σε ρώσικες φυλακές.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη: 
-Δημοσιογράφος:Πως εξηγείται το γεγονός ότι κανείς πια δεν μιλάει για τους επισκόπους,κανείς δεν κάνει μια έρευνα για να δει που βρίσκονται κι αν μπορούν να δοθούν κάποια ανταλλάγματα κανείς πια δεν αναρωτιέται τι συμβαίνει και μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για οποιαδήποτε πρόσωπα αλλά για δύο επισκόπους.

-Salem Zahran: Γνωρίζω ότι οι απαγωγείς ζήτησαν από τους επισκόπους ν’ασπαστούν και να διαδώσουν το Ισλάμ, διαφορετικά θα τους σκότωναν.Αυτό το περιστατικό το γνωρίζω πολύ καλά. Δε γνωρίζω τι απάντησαν οι επίσκοποι σ’αυτό.Αν ήταν έτοιμοι να διαδώσουν το Ισλάμ…Προσωπικά εκτιμώ ότι μία τέτοια απαίτηση δεν είναι λογική. Συνιστά προσβολή της θρησκείας του άλλου και στο Ισλάμ αυτό δεν είναι επιτρεπτό. Παρά ταύτα οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους επισκόπους. Έχουν σκοτώσει ιερείς αλλά και ιμάμηδες που είναι της θρησκείας τους.Το Ισλάμ θα καταδικάσει όλους αυτούς που σκοτώνουν άδικα.Επί του συγκεκριμένου θέματος των δύο επισκόπων : Απήχθησαν από ομάδες τσετσένων και τo κλειδί της λύσης ήταν στα χέρια της Ρωσίας.Οι Τσετσένοι είχαν επικοινωνήσει με τη ρώσικη πλευρά και είχαν ζητήσει να γίνει ανταλλαγή ομήρων. Είχαν απαιτήσει την απελευθέρωση τσετσένων αυτονομιστών κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές.

-Δημοσιογράφος: Σύμφωνα με τις πληροφορίες  σας οι επίσκοποι είναι εν ζωή;

-Salem Zahran: Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου οι απαγωγείς τους έχουν σίγουρα σκοτώσει, διότι οι ρώσοι κατηγορηματικά αρνήθηκαν να προβούν στην ανταλλαγή κρατουμένων που τους προτάθηκε. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για τα λεγόμενά μου.

Οι αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν και που ήθελαν Ρωσία και Ελλάδα να γνωρίζουν εδώ και καιρό την δολοφονία των επισκόπων επιβεβαιώνονται δημοσίως.


Η τηλεοπτική είδηση  δεν προκάλεσε αίσθηση στους στενά εκκλησιαστικούς κύκλους της Μέσης Ανατολής αφού είναι κοινό μυστικό ποιά ήταν η τύχη των επισκόπων. Άλλωστε το σοκαριστικό πειστήριο του ειδεχθούς εγκλήματος έκανε τον γύρο του κόσμου σε 24 ώρες.

Ο πολιτικός και γνωστός δημοσιογράφος του Λιβάνου  που αποκάλυψε το παρασκήνιο της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της μυστικής διπλωματίας στην υπόθεση των επισκόπων, έκανε τις δηλώσεις δημόσια σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό εδώ και τρεις μέρες. Πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο του Λιβάνου που απολαμβάνει ευρύτατης κοινής αποδοχής τόσο χριστιανών όσο και μουσουλμάνων.

Καμία διάψευση δεν ακολούθησε την πολύκροτη συνέντευξη του Λιβανέζου πολιτικού ούτε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας που  κατ’ ουσίαν εδρεύει στο Μπαλαμαμπάντ της Βηρυττού στο Λίβανο ούτε και από τις ρώσικες αρχές οι οποίες θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενες στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.



. Στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης , οι Τζιχαιστές της Συρίας δέχθηκαν από την πρώτη στιγμή να απελευθερώσουν περίπου 200 Κούρδους αιχμαλώτους με αντάλλαγμα τη ζωή ενός και μόνο τοπικού ηγέτη τους.Οι Ρώσοι γνωρίζουν πολύ καλά τις πρακτικές των τσετσένων αυτονομιστών όσον αφορά τη διαχείρηση αιχμαλώτων. Ο 19χρονος στρατιώτης  Yevgeny Aleksandrovich Rodionov  αποκεφαλίστηκε από τσετσένους ισλαμιστές στο χωριό Μπαμούτ στις 23/05/96, ημέρα των γεννεθλίων του.

Ο δήμιος του Ruslan Khaikhoroyev, ομολόγησε ότι « είχαν ζητήσει από τους κρατουμένους να προσηλυτισθούν στο Ισλάμ εάν ήθελαν να ζήσουν ».

Ο Εβγκένι που αρνήθηκε να αποχωρισθεί το σταυρό του και να απαρνηθεί την πίστη του, βασανίσθηκε για τρείς μήνες και τελικά αποκεφαλίσθηκε (IC russia).Eπίσης γνωρίζουν πολύ καλά τα δεκάδες βίντεο με αποκεφαλισμούς στρατιωτών τους και ρώσων πολιτών από εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Ενδεικτικό ότι χρησιμοποιούν πάντα μικρό μαχαίρι στον τελετουργικό σφαγιασμό των χριστιανών. 

.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.