30/7/13

Τον Μοχάμεντ Μόρσι συνάντησε η Κάθριν Αστον

Δεύτερη επίσκεψη στην Αίγυπτο της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική μετά την ανατροπή του
Τον Μοχάμεντ Μόρσι συνάντησε η Κάθριν Αστον
Τον ανατραπέντα Μοχάμεντ Μόρσι, που κρατείται σε άγνωστο σημείο, συνάντησε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον στη μοναδική, μέχρι στιγμής, επαφή ξένου αξιωματούχου με τον ισλαμιστή τέως πρόεδρο.

Η Άστον πραγματοποεί τη δεύτερη επίσκεψή της στο Κάιρο μετά την επέμβαση του στρατού, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμετέχουν στο διάλογο για δημοκρατική μετάβαση στην επόμενη ημέρα -έκκληση που δεν πέφτει σε γόνιμο έδαφος.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Άστον συνάντησε για δύο ώρες τον Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπός της.

Δεν διευκρινίστηκε πού έγινε η συνάντηση, και η εκπρόσωπος περιορίστηκε μόνο στο ότι Άστον και Μόρσι συζήτησαν «σε βάθος».

Νωρίτερα, όπως και στην προηγούμενη επίσκεψή της στο Κάιρο, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ συναντήθηκε με τις όλες τις πλευρές στην αίγυπτο.

Η Άστον επισκέφθηκε τον μεταβατικό αντιπρόεδρο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, την ηγεσία του κινήματος «Ταμαρόντ» που είχε πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις εναντίον του Μόρσι και εκπροσώπους του κόμματος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.