27/12/14

Πούτιν: Κίνδυνος για τη Ρωσία η επέκταση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ

Υπέγραψε το νέο στρατιωτικό δόγμα
AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Presidential Press Service
Μόσχα 
Το νέο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στο νέο στρατιωτικό δόγμα αναφέρεται ότι οι κυριότεροι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα είναι η επέκταση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και η αποσταθεροποίηση σε διάφορες περιοχές, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι βασικοί εσωτερικοί κίνδυνοι για τη Ρωσία είναι οι δραστηριότητες για την αποσταθεροποίησή της και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Ρωσία προσαρμόζει το στρατηγικό της δόγμα ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία και της ενίσχυσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Την αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας είχε ανακοινώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κρεμλίνου, Μιχαήλ Ποπόφ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως «το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δομές των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ προσεγγίζουν τα σύνορά μας και μέσω της επέκτασης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία από τις βασικές εξωτερικές απειλές για τη Ρωσική Ομοσπονδία».
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.