16/7/09

Το χαρτοφυλάκιο της Εξωτερικής Πολιτικής ανέλαβε ο Ιωάννης Κασουλίδης

Διαδέχεται τον σημαντικό Πορτογάλο πολιτικό Ζοάο Πινέιρο
Η προεδρία της Πρώτης Ομάδας Εργασίας του ΕΛΚ, αρμόδιας για θέματα που άπτονται των Εξωτερικών Υποθέσεων, ανατέθηκε στον Αντιπρόεδρο Ιωάννη Κασουλίδη από το προεδρείο της Κ.Ο. του ΕΛΚ μετά από σχετική εισήγηση του Γάλλου Πρόεδρου κ. Joseph Daul. H ανάθεση των νέων καθηκόντων του Κύπριου Ευρωβουλευτή έγινε σήμερα (Πέμπτη), στο πλαίσιο συνεδρίας του Προεδρείου του ΕΛΚ στο Στρασβούργο.
Η Ομάδα Εργασίας “1” - μία από τις τέσσερις που διαθέτει το ΕΛΚ - είναι αρμόδια για τον συντονισμό και τον καθορισμό της πολιτικής του κόμματος σε πέντε θεματικές ενότητες που απασχολούν τις επιτροπές, Εξωτερικών, Διεθνούς Εμπορίου, Ανάπτυξης και Βοήθειας Τρίτων Χωρών, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Άμυνας και Ασφάλειας. Ο κ. Κασουλίδης, ως Αντιπρόεδρος αρμόδιος για Εξωτερικές Υποθέσεις, αναλαμβάνει να τοποθετείται και να εκπροσωπεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε όλες τις δραστηριότητες και συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, που αφορούν θέματα και ζητήματα του τομέα της ευθύνης του.
Η Ομάδα Εργασίας “1” του ΕΛΚ, συνέρχεται κατά κανόνα την εβδομάδα πριν την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να καθοριστεί η θέση που θα λάβει το κόμμα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Των συνεδριάσεων, των οποίων συμμετέχουν όλοι οι ευρωβουλευτές μέλη των αντίστοιχων επιτροπών, θα προεδρεύει ο κ. Κασουλίδης. Λόγω της θεματολογίας της, η Ομάδα εργασίας “1” έχει την υψηλότερη δυνατή πολιτική βαρύτητα και στην σφαίρα των θεμάτων που την απασχολούν βρίσκεται ασφαλώς η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, οι σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία, οι διατλαντικές σχέσεις, το Μεσανατολικό, η περαιτέρω εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η ανάπτυξη και βελτίωση του βοιωτικού επιπέδου σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον προσεχή Σεπτέμβριο, διαδέχεται στη θέση του Αντιπροέδρου αρμόδιου για τις εξωτερικές υποθέσεις, τον σημαντικό Πορτογάλο πολιτικό κ. Ζοάο Πινέϊρο. Ο κ. Πινέιρο, εκτός από αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, διετέλεσε στο παρελθόν Ευρωπαίος Επίτροπος για Εξωτερικές Σχέσεις, Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας και Επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.
Γραφείο Τύπου
Στρασβούργο, 16η Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.