5/3/10

Η 17 Μαρτίου είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Πόντιους. Να στείλουμε όλοι το μήνυμά μας.

Για να μην θεωρηθούμε ως εμπαθείς απέναντι σε εκείνους που συμμετείχαν στη φιέστα νομιμοποίησης του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, καλούμε τους αναγνώστες μας να αναρωτηθούν αν είναι λογικό από τη μια πλευρά να κάνουμε την αγιογραφία του Κεμάλ στην Αθήνα, παρουσία Έλληνα υπουργού, Έλληνα βουλευτή, Ελλήνων και Τούρκων καθηγητών κεμαλιστών, του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα και Έλληνα εκπροσώπου του ΓΕΕΘΑ και από την άλλη, να καλούμε τους ...Σουηδούς να αναγνωρίσουν τον Κεμάλ ως σφαγέα.
Αν κάποιοι ψάχνουν να βρουν την ουσιαστική έκφραση της έννοιας ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ιδού.

Η 17 Μαρτίου είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Πόντιους.
Για τους νεκρούς προγόνους μας. Για τα παιδιά μας.
Την ημέρα εκείνη το Σουηδικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει με ψηφοφορία αν θα ΔΕΧΤΕΙ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ τη βαρβαρότητα που υπέστησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας απο το κοφτερό μαχαίρι των φασιστών του Κεμάλ.
Στείλτε όλοι ένα μήνυμα στην διεύθυνση που μας στέλνουν οι Πόντιοι της Στοκχόλμης.
The Swedish Parliament have a preliminary vote on March 17th 2010 if Sweden will recognise the Genocide in 1915 on Pontian Greeks, Armenians, Assyrians, Syrians and Caldeans in Ottoman Turkey during the First World War. The motion is 2008/09:U332.
By filling out your name, surname and city, you can send a message and remind the members of Parliament about the the thruth's worth and how important it is to stop denying a proven fact.
Click on the link and follow the instructions:
www.folkmordet1915.se/aktuellt_aktioner.html
Thank you for your support,
Evxinos Pontos Stockholm

http://www.folkmordet1915.se/aktuellt_aktioner.html

9 σχόλια:

  1. Μπράβο στους Ποντίους. Η αρχή για το τέλος της Τουρκίας έγινε. Δεν θα προλάβει να γίνει 100 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Σάββα.
    Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται, απο τους ξένους εναντίον της ιστορίας, εναντίον της πατρίδας μας πρέπει να καταγγέλεται και να στηλιτεύεται εν τη γεννέσει της. Όμως την ίδια πρακτική πρέπει να εφαρμόσουμε και για όσους δρουν ως "Δούρειοι ίπποι" στο εσωτερικό της χώρας. Να αποδίδουμε λοιπόν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού τω θεώ. Δεν είμαι σίγουρος αν αληθεύει μια πληροφορία, γι αυτό την καταθέτω με πλήρη επιφύλαξη. Στην προώθηση νομοσχεδίου σχετικά με την χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε αλλοδαπούς μετανάστες, ως επιχείρημα "ελέχγθη ;" το απαράδεκτο :

    όπως οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες και οι εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Θράκες, προήλθαν απο ξένες χώρες και εγκατεστάθηκαν στην Ελλάδα, λαμβάνοντας Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα, με τον ίδιο τρόπο να έχουν και οι αλλοδαποί την ίδια ρύθμιση !

    Δεν θέλω να πιστεύω, ότι ακούσθηκε σαν επιχείρημα αυτό. Τρικυμία εν κρανίω θα είχε ο-οι βουλευτής-ές, κάνοντας τέτοιο συλλογισμό, βάζοντας στο ίδιο καλάθι ανόμοια πράγματα. Μακάρι να μην ειπώθηκε, άλλως ανοίγονται οι ασκοί του Αιόλου, σε μια χρονική στιγμή που δεν είναι η καλύτερη για την Ελλάδα και τώρα περισσότερο απο ποτέ χρειάζεται συσπείρωση και ομόνοια.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αργικέραυνε πολύ φοβούμαι ότι όντως υπάρχουν βουλευτές με τέτοιες απαράδεκτες απόψεις πάχοντες από τρικυμία εν κρανίω.
    Είναι οι λεγόμενοι όψοιμη ψευτοδιεθνιστές της μαρξιστικής και μη αριστεράς που ταυτίζουν τους ΄Ελληνες πρόσφυγες των αλησμόνητων πατρίδων με τους αλλόφυλους μελανίτες της Ινδικής υποηπείρου.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αργικέραυνε
    το κείμενο που παραθέτεις υπάρχει αυτούσιο στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την παροχή ιθαγένειας σε μετανάστες.
    Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είπαμε το ελληνικό κράτος,είναι ανθελληνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Σάββα. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας εκτός απο εσένα, μου ήρθε και απο τον Γιάννη Σαββίδη πρόεδρο της ΣΠΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, καθώς και απο τον Πρόεδρο της ΠΟΕ τον Γ. Παρχαρίδη. Παρέμβαση στην βουλή και σε βουλευτές ποντίους έγινε ήδη απο τον Σαββίδη, ενώ το θέμα αναδεικνύεται και απο την ΠΟΕ και πιστεύω θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Ήδη επικοινώνησα και με εκπρόσωπο των Μικρασιατών στην Νίκαια, που δήλωσε άγνοια και αναστατώθηκε με αυτήν την ισοπέδωση. Αυτά σαν πληροφορίες.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπάρχει τέτοιο κείμενο και δεν σηκώθηκαν οι βολευτέες να σπάσουν το κεφάλι εκείνου που το έγραψε είναι ντροπή τους!!! για να μην πω πιο βαριές κουβεντες. Οι πατεραςδες και οι παπουδες ρε γαϊδούρια ήταν πακιστανοί, αφγανοί και σομαλοί; Ηρθαν εδω ως λαθρομεταναστες ρε γουρουνια!!!!! Πιο τσογλάνι το είπε αυτό. ΚΑι να με μηνυσει που τον υβρίζω!!!! Ρουφιάνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Diikaoisuni gia ton PONTO. Oi Armenioi diknoun ton dromo!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Aργονάυτης

    Διαμαρτυρήθηκαν ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης. Αλλά δε βλέπω να τους μνημονεύει κανείς....Ίσως επειδή δεν είναι στη μεγάλη "δημοκρατική" ή στη μεγάλη "φιλελεύθερη" παράταξη

    http://www.youtube.com/watch?v=RjOaK3RB7UU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.