16/3/10

Παρενόχληση στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω από το Φαρμακονήσι

Το χαβά τους συνεχίζουν οι Τούρκοι που δεν λένε να σταματήσουν τους ισχυρισμούς ότι το Φαρμακονήσι δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Το πρωί της Τρίτης, ένα μεταφορικό ελικόπτερο Σινούκ της αεροπορίας στρατού βρισκόταν πάνω από το Φαρμακονήσι.

Η πτήση του ελικοπτέρου ήταν εκπαιδευτική για την εξοικείωση των χειριστών. Το Σινούκ είχε απογειωθεί στις 8.20 από την Κω με προορισμούς την Κάλυμνο, το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τη Λέρο, την Πάτμο, την Τήλο και τελικό προορισμό την Κω, όπου αναμένεται να επιστρέψει το απόγευμα.

Περίπου στις 9.30 το πρωί, το Σινούκ πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι και είχε αρχίσει ελιγμούς προσγείωσης στο νησί. Την ώρα εκείνη, στον ασύρματο του στρατιωτικού ελικοπτέρου έγινε μια εκπομπή – παρεμβολή από το τουρκικό ραντάρ της Datca. Οι Τούρκοι ισχυρίζονταν ότι το ελληνικό ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και καλούσαν τους Έλληνες πιλότους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το ελικόπτερο συνέχισε κανονικά τις διαδικασίες προσγείωσης και απογείωσης, αφού όπως ήταν λογικό ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των πιλότων δεν μεταβλήθηκε, παρά τις τουρκικές αξιώσεις.

Στις 14.35 το μεσημέρι το Σινούκ βρισκόταν στην Πάτμο και αφού προσεγγίσει και την Τήλο αναμένεται να ολοκληρώσει την αποστολή του με την επιστροφή και προσγείωσή του το απόγευμα στην Κω.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

5 σχόλια:

  1. TA TOURKIKA KOPROSKYLLIA PROSPATHOUN NA DIALYSOUN TO ITHIKO MAS OUTOS OSTE NA MIN ANTIDRASOUME SE THERMA EPISODIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω γιατί λές φίλε μου θα μας διαλύσουν το ηθικό;

    Το μόνο που διαλύουν είναι την υπομονή μας και ο κόσμος θα επιζητά ακόμα πιο ηχηρή αντίδραση αν γίνει κάτι "θερμο".

    Ο λαός το ηθικό του δεν το χάνει με τέτοια, αντίθετα βράζει.

    Οι προκλήσεις το μόνο που κάνουν είναι να δοκιμάζουν τις αντιδράσεις των δοσίλογων πολιτικάντιδων. Ο λαός ότι και να γίνει θα τρέξει όλος χαρά να υπερασπιστεί τη χώρα, αυτοι που πρέπει δεν χάνουν το ηθικό.
    Το θέμα είναι οι καρουρημένοι πολιτικοί απλά μέσα στο φόβο της άγνοιάς επί θεμάτων στρατηγική και πολέμου δεν θα δώσουν το ΟΚ για να χτυπήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 7/58 16 Μαρτιου, ισως νομιζουν οτι ετσι ειναι, οτι το ηθικο μας επεσε, αλλα επειδη προ πολου μας εχουν κανει αναισθητους στον πονο δεν σημαινει οτι δεν θα τους καψουμε απο των πατο, και θα σβυσει η φωτια, μονο οταν δεν υπαρχει εμποδιο να σταθει μπροστα μας γιατι θα εχει καει, οτι μπορει να καει. Ο Ελληνας ειναι ανυπολογιστος στης αντιδρασεις του, και αυτο το ξερουν καλα.

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εσύ ρε φίλε μου από Γερμανία ε΄χει δίκιο, αλλά να τους κάψουμε δεν το βλέπω, απλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα πέσουμε δίχως κιχ. Θα κάνουμε φασαρία δεν λέω, έχουμε μέσα μας ηθικές δυνάμεις και παλικαριά ακόμα, αλλά μας έχουν χαλαρά στην τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....και εμείς και τα παιδιά μας θα δώσουμε το αίμα μας για τη χώρα και μετά θα βγούν οι φουστανάτοι χοντροπολιτικοί και χαρτογιακάδες άκαπνοι στρατιωτικοί να παίρνουν τιμές και να καλοπερνάνε. Αξίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.