3/3/10

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας για τα οικονομικά μέτρα

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας (GUE/NGL), τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν τόνισε ότι "σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της".

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, "αυτό, όμως, που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει, αλλά ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες". "Κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη - και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή", επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξ άλλου, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται τα εξής: "Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.

Ο σημερινός δημοσιονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της Ε.Ε. Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος .

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και βάθυναν τις στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου . Ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων είναι ο μόνος δρόμος αλλά και η ελπίδα για μια άλλη πορεία της χώρας και της Ευρώπης Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, κάθε νέο κα νέα να βρεθεί από αύριο στους δρόμους".

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 σχόλια:

  1. Για τις καταλήψεις:
    Όποιος είναι έντιμος και επαναστάτης, να πάει να τα βάλει απευθείας με τους βουλευτές συνεργάτες του οργανωμένου εγκλήματος, με τους υπαίτιους για την καταλήστευση των εργαζομένων. Το σπάσιμο και οι καταλήψεις δημόσιας περιουσίας είναι στην ουσία κλοπή από τον λαό που πληρώνει, είναι πράξεις αντιδημοκρατικές, είναι πράξεις φασιστικές, εγκληματικές, πράξεις μαύρες. Ναι στην ουσιαστική μάχη κατά της σαπίλας, όχι όμως στην επίθεση ενάντια στον ίδιο τον λαό από τους προβοκάτορες πολύχρωμους ψευδοαριστεριστές. Ναι σε τρόπους πάλης που αποδίδουν και βελτιώνουν την κατάσταση του λαού, όχι όμως στους σκουριασμένους αντιλαϊκούς τρόπους πάλης που στην ουσία χειροτερεύουν και διαλύουν τη χώρα. Πως μπορεί ένας αριστερός που τον ενδιαφέρει το δίκιο του λαού να εγκληματεί σε βάρος του λαού τόσα χρόνια, με την εφαρμογή των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών αντίδρασης; Τελικά η σαπίλα και η ανικανότητα δεν έχει μόνο χουτνοπρασινομπλέ χρώμα, έχει και κόκκινο.
    Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To SYRIZA είναι στη βουλή μόνο και μόνο χάρη στους ψήφους των πολιτογραφημένων λαθροεισβολέων.
    Το κόμμα αυτό στη πραγματικότητα είναι ο πολιτικός εκφραστής/βραχίονας της άμορφης αυτής μάζας αναρχικών, λαθρομεταναστών και ποινικών εγκληματιών που "εξεγείρονται" κάθε λίγο και λιγάκι ενάντια όχι στο κράτος, αλλά ενάντια στην ίδια τη κοινωνία και τους Έλληνες. Η καταστροφή της μεσοαστικής τάξης το δεκέμβρη του 2008 από δαύτους αυτό έδειξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.