16/3/10

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ:Συντονισμένες δολοφονικές επιθέσεις

Νέα σειρά δολοφονικών επιθέσεων συγκλόνισαν την πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν, το Σάββατο, ενώ συνεχίστηκαν και την Κυριακή. Στις συντονισμένες επιθέσεις του Σαββάτου σημειώθηκαν τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 35 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων και πολλοί άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 57 να τραυματιστούν.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στα αρχηγεία της αστυνομίας, ακολούθησε δεύτερη στην περιοχή που ζει ο αδερφός του Αφγανού προέδρου, Αχμάντ Γουάλι Καρζάι, η τρίτη ήταν κοντά στις φυλακές και η τέταρτη μεταξύ φυλακών και μουσουλμανικού τεμένους, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει προς τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, που προετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους, με στόχο την Κανταχάρ, μετά τις αιματηρές επιχειρήσεις στη Χελμάντ, ενισχύοντας επί της ουσίας την επιχειρηματολογία του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καθώς εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, «αυτό ήταν η απάντηση στο τι μπορούμε να κάνουμε και η απόδειξη ότι μπορούμε να χτυπήσουμε οπουδήποτε και οποτεδήποτε». Το μπαράζ επιθέσεων του Σαββάτου ακολούθησε νέα έκρηξη στην Κανταχάρ την Κυριακή, με αποτέλεσμα ένας Πακιστανός εργάτης να σκοτωθεί και ακόμα εννιά να τραυματιστούν.

Στο Πακιστάν σε επίθεση αυτοκτονίας στα βορειοδυτικά της χώρας, στη Μινγκόρα, ακόμα 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 37 τραυματίστηκαν, με τις αρχές να αποδίδουν την επίθεση στους μαχητές των Ταλιμπάν.

Στο φως η δραστηριότητα πρακτόρων και ...των διασυνδέσεων σε ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή ενισχύεται το δίκτυο των παραστρατιωτικών κατοχικών δυνάμεων που εμπλέκονται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Αφγανιστάν, καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο εν αποστρατεία αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Μάικλ Φέρλονγκ φέρεται να έστησε δίκτυο ιδιωτικών πρακτόρων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν για τον εντοπισμό και την εξόντωση υπόπτων για συμμετοχή στις δυνάμεις των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, υπό την κάλυψη κυβερνητικού προγράμματος για τη συλλογή πληροφοριών, χρησιμοποιώντας κονδύλια που δήθεν προορίζονταν για «ένα πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών για το κοινωνικό τοπίο και την οργάνωση των φυλών του Αφγανιστάν».

Επίσημη έρευνα φέρεται να διέταξε η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσον αφορά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τη δράση του Μάικλ Ντ. Φέρλονγκ, του αξιωματούχου του Πενταγώνου που έστησε το «μαύρο κατασκοπευτικό δίκτυο». Ενα δίκτυο που είχε από όλα: Τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρόμπερτ Γιανγκ Πέλτον, γνωστό για τα ντοκιμαντέρ του για τις «εμπόλεμες ζώνες» - όλως τυχαίως τώρα βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής για «έρευνες για την πειρατεία» - που δήλωσε στους «New York Times» ότι η αμερικανική κυβέρνηση τον προσέλαβε για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το Αφγανιστάν, πληροφορίες των οποίων ο Φέρλονγκ «έκανε κακή χρήση». Επίσης τον πρώην επικεφαλής των ειδήσεων του CNN Ιζον Τζόρνταν, που τώρα έχει δικές τους τρεις εταιρείες «παροχής πληροφοριών» τις «Praedict», «Cuba Business Bureau» (που συμβουλεύει επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Κούβα) και «Headline APPs».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.