19/3/10

Στον Καιάδα του ΔΝΤ η Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου


Των Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου και Δημοσθένη Γεωργόπουλου

Έστω και με ωραιοποιημένο «περιτύλιγμα», οι πρώτες αποφάσεις των Βρυξελλών, αυτές που είναι τουλάχιστο γνωστές καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, παραπέμπουν ουσιαστικά την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, πάντως, σε συνταγή ΔΝΤ.

Τι σημαίνει ΔΝΤ
Το που θα οδηγήσει αυτό δεν χρειάζεται να συζητηθεί, γιατί υπάρχει πλουσιότατη και παγκόσμια ιστορική πείρα. Η Ρωσία εφήρμοσε τις συνταγές του ΔΝΤ στη δεκαετία του 1990 με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική καταστροφή στην ιστορία του βιομηχανικού κόσμου, του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου περιλαμβανομένου. Τον Αύγουστο του 1998, μερικές μέρες αφότου ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. Καμντεσού την επαινούσε για τη διαχείρισή της, βραβεύοντας τον τότε Υπουργό Οικονομικών της και «βασιλιά των ιδιωτικοποιήσεων» Ανατόλι Τσουμπάις με το βραβείο του «Υπουργού Οικονομικών της χρονιάς», η χώρα κήρυξε πτώχευση! Εξίσου καταστροφικά υπήρξαν τα αποτελέσματα της συνεπέστατης νεοφιλελεύθερης διαχείρισης στη Λατινική Αμερική, οδήγησε τελικά και στη χρεωκοπία της Αργεντινής. Η ήπειρος προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το πέρασμα του Ταμείου.

Στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουν μόνο τα κεκτημένα γενεών, κινδυνεύει και η εθνική της κυριαρχία, κινδυνεύει και η Κύπρος, γιατί είναι πολύ αμφίβολο ότι μια κοινωνία σε τέτοια κατάσταση μπορεί να βρει τη δύναμη να αντισταθεί σε μεγάλες εξωτερικές απειλές. Η κοινωνική μπορεί να γίνει προάγγελος εθνικής καταστροφής. Πόσο μάλλον που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τελεί υπό την ασφυκτική επιρροή των ΗΠΑ, δύναμης της οποίας οι επιδιώξεις στην Αν. Μεσόγειο συγκρούονται με ζωτικά ελληνικά συμφέροντα.

Αν πράγματι πάντως πρέπει να θεωρηθεί, στις συνθήκες που φτάσαμε, αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ, αυτό συνιστά πιστοποιητικό πλήρους χρεωκοπίας όχι αυτής ή της προηγούμενης κυβέρνησης μόνο, αλλά ολόκληρου του πολιτικού κόσμου και του συστήματος εξουσίας της μεταπολίτευσης. Και θα του καταλογισθεί όταν κατακαθίσει λίγο ο διασπειρόμενος τώρα από τα ΜΜΕ κουρνιαχτός. Αλλά παραμένει πάντως ακατανόητο και δυσεξήγητο γιατί η Αθήνα έφτασε στην κατάσταση αυτή χωρίς τουλάχιστο να διερευνήσει τις δυνατότητες εξωτερικού δανεισμού από την Κίνα και τη Ρωσία, ή ακόμα και γιατί δεν απευθύνθηκε πολύ νωρίτερα διμερώς στο Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά προτιμά να ακολουθεί πολιτική ευθυγράμμισης άνευ ανταλλαγμάτων προς Ουάσιγκτον και Λονδίνου, των δύο κύριων εχθρών της Ελλάδας.

Αν είναι δεδομένη η ευθύνη όσων κυβέρνησαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση για αυτό το κατάντημα, φέρει επίσης ιστορική ευθύνη και η Αγγέλα Μέρκελ που πιθανώς διαπράττει στρατηγικής σημασίας σφάλμα αφήνοντας αβοήθητη και σπρώχνοντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ και υπερασπιζόμενη μέχρι το τέλος μια μη βιώσιμη αρχιτεκτονική της ευρωζώνης (αν δηλαδή τελική επιδίωξη δεν είναι η αποβολή της Ελλάδας). Το Βερολίνο υπονομεύει την ίδια την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά και τον ρόλο που επιθυμεί να παίξει στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Η κρίση του Ευρώ και η κρίση της Ελλάδας
Η κρίση δεν είναι μόνο ή κυρίως ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και παγκόσμια, πλήττει όμως, όπως είναι φυσικό, τον πιο αδύνατο κρίκο. To be or not to be, διερωτήθηκε ο Άμλετ. Το ίδιο πρόβλημα τίθεται σήμερα για το Ευρώ, το «τρελό νόμισμα», που συμβολίζει την Ευρώπη, αλλά κινδυνεύει τώρα να γίνει το εργαλείο της καταστροφής της. Σε πολύ μεγάλο βαθμό, η σημερινή ελληνική κρίση είναι ευρωπαϊκή κρίση και, σε επίσης μεγάλο βαθμό, η ευρωπαϊκή κρίση είναι η κρίση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Το δίλημμα για τους Ευρωπαίους είναι αν θα περάσουν από τη νομισματική σε μια αληθινή οικονομική και πολιτική ένωση και τι μορφή μπορεί να πάρει μια τέτοια Ένωση, ή αν θα διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν. Το ζήτημα για τους Έλληνες είναι αν πρέπει να παραμείνουν στην ΟΝΕ και υπό ποίους όρους μπορούν να παραμείνουν ή να φύγουν. (Το ζήτημα μάλιστα στη δική μας περίπτωση είναι πιο περίπλοκο, γιατί δεν είμαστε μόνο στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και σε ζώνη έντονα αντιτιθέμενων γεωπολιτικών δυνάμεων και με κατεστραμμένες, λόγω της πολύπλευρης κρίσης μας, πολλές από τις δυνατότητας χάραξης στρατηγικής).

Αν φύγουμε από την ευρωζώνη, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αποπληρωμή του χρέους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου το χρωστάμε σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες; Στρατηγικά που θα πάμε αν φύγουμε; Θα γίνουμε αποικία των Αμερικανών, που θέλουν να μας βάλουν σε μια «νεοοθωμανική» ζώνη υπό την εποπτεία της Άγκυρας, αφού δώσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του εθνικού μας χώρου στην Τουρκία ή το θέσουμε υπό αγγλοαμερικανική διαιτησία; Θα τα βρούμε με τους Ρώσους και τους Κινέζους; Αν πάλι μείνουμε στην ευρωζώνη, πως μπορούμε να αναπτυχθούμε στα πλαίσια μιας Ένωσης, οι παροχές της οποίας τελειώνουν και μιας ευρωζώνης που συνιστά, με τους κανόνες και το πανάκριβο νόμισμά της, ασφυκτικό κορσέ στην ανάπτυξή μας, εργαλείο κυριαρχίας της Γερμανίας επί των φτωχότερων μελών της Ένωσης, οδηγώντας μας σε άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική καταστροφή; Μπορούμε να οικοδομήσουμε μια διαφορετική, πιο ισότιμη στρατηγική σχέση με μια Γαλλογερμανία που μας χρειάζεται, όπως κι εμείς τη χρειαζόμαστε, αλλά φαίνεται τώρα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο.

Δημόσιοι Υπάλληλοι
Δύσκολα ερωτήματα, αλλά που δεν έχουν καν αρχίσει να τίθενται και να συζητούνται στη χώρα μας, πολύ περισσότερο αντικείμενο παρά υποκείμενο, πόσο μάλλον να αχνοφαίνονται κάποιες απαντήσεις. Στην Ελλάδα, αν και είμαστε τα πρώτα θύματα της κρίσης και απειλούμεθα με κάποιας μορφής χρεωκοπία, αλλά και απώλεια εθνικής κυριαρχίας, δεν έχουμε καν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, τι μας συμβαίνει. Νομίζουμε και συζητάμε σοβαρά στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ότι το πρόβλημα της χώρας είναι τα … επιδόματα των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, που, ας μας επιτραπεί στο σημείο αυτό μια παρένθεση, που επιβάλλει η επικαιρότητα, είναι από τους πιο κακοπληρωμένους της Ευρώπης και τους λιγότερο προστατευμένους απέναντι στις αυθαιρεσίες των διαπλεκομένων εκπροσώπων του κομματικού, ιδιωτικοποιηθέντος κράτους.

Δεν έχουμε κράτος όχι γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι - όσοι δηλαδή είναι, γιατί στη γενίκευση περιέχεται και μεγάλη δόση υστερόβουλης εμπάθειας και αδικίας - γιατί διατάχθηκαν να γίνουν. Γιατί τέτοιους χρειάζονται αυτοί που μας διοικούν και μας λεηλατούν για να κάνουν τη δουλειά τους. Το ελληνικό «κλεπτοκρατικό» σύστημα, που αγκαλιάζει εξίσου δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι που έχει ως δομικές αρχές του «προτίμησε πάντα τον ανίκανο από τον ικανό, τον ανέντιμο από τον έντιμο».

‘Όχι, θα άφηναν οι διαπλεκόμενοι να επιζήσουν έντιμοι και παραγωγικοί υπάλληλοι στις Πολεοδομίες, τις Εφορίες, τη Δίωξη Λαθρεμπορίου Καυσίμων, τις Διευθύνσεις Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ο.κ.! Είναι προφανές ποιους βολεύει να συζητάμε στη χώρα αυτή για τους υπαλλήλους, χωρίς μάλιστα να κάνουμε τίποτα, να μη συζητάμε όμως ποιοί ακριβώς κέρδισαν δηλητηριάζοντας τα ποτάμια μας και τινάζοντας στον αέρα τα νοσοκομεία μας, πως βρέθηκε με τη BMW o πιτσιρικάς της διπλανής πόρτας, από πού ξεφύτρωσαν τα χιλιάδες οικοκτόνα τζιπ-νεκροφόρες στους δρόμους μας, οι θεόρατες όσο και ακαλαίσθητες βίλες στις παραλίες και τα βουνά μας, όλος αυτός ο ορατός και αφορολόγητος πλούτος, όπου κατέληξε το μεγαλύτερο μέρος και από τα περίφημα ΚΠΣ, αφήνοντας στα πρόθυρα της καταστροφής τη χώρα.

Από την ένωση στη διάσπαση της Ευρώπης;
Τις τελευταίες εβδομάδες, με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο όρος της συνθήκης του Μάαστριχτ που απαγορεύει την οικονομική βοήθεια μέλους της ευρωζώνης από τα άλλα μέλη. Ας αφήσουμε προς στιγμήν τις ήδη ορατές οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας πρόβλεψης. Και μόνο η συμπερίληψή της στη συνθήκη φανερώνει τον τερατώδη χαρακτήρα του σημερινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αυτό βέβαια απεκρύβη την εποχή της έγκρισης της συνθήκης μόνο και μόνο γιατί η παγκόσμια οικονομία γνώρισε ένα τεράστιο μπουμ επί δύο δεκαετίες και γιατί ολόκληρη η ανθρωπότητα τάχασε από τον απόηχο της σοβιετικής κατάρρευσης. Πως είναι δυνατόν να φτιάξεις μια ενωμένη Ευρώπη, μια Ένωση, ή ένα ενωμένο οτιδήποτε, ξεκινώντας από την απαγόρευση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και λαών της Ένωσης;

Φυσικά και δεν είναι δυνατό. Αν υπάρχει ένας τέτοιος όρος, είναι γιατί αντανακλά την πραγματική πρόθεση των συντακτών της συνθήκης του Μάαστριχτ, που δεν ήταν να φτιάξουν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά να θεσμοποιήσουν μια Αυτοκρατορία του Χρήματος, της Παγκοσμιοποίησης και των Τραπεζών, o μηχανισμός της οποίας είναι η σταδιακή κατάργηση όλων των φραγμών στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους και η «καρδιά» της οποίας πάλλεται περισσότερο εκτός, παρά εντός Ευρώπης (γι’ αυτό άλλωστε και η συνθήκη εγκαθίδρυσης της ΟΝΕ περιέχει και όρο υποταγής στο ΝΑΤΟ!).
Εν ονόματι της υπερεθνικής ολοκλήρωσης, απήχθη εθνική κυριαρχία, υπό τη μορφή ιδίως νομισματικής πολιτικής και προστατευτικών φραγμών από τα έθνη-κράτη της Ευρώπης, αλλά αυτή η κυριαρχία δεν επανεμφανίσθηκε σε κάποιο δημοκρατικό υπερεθνικό κέντρο. Μέσω των κανόνων λειτουργίας του κοινού νομίσματος και με εργαλείο την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η κυριαρχία μεταφέρθηκε στις «αγορές», σε ένα πολύ περιορισμένο δηλαδή αριθμό «ευρωατλαντικών» χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τύπου Γκόλντμαν Ζακς και Μούντις.

Είναι οι «αγορές» που υποχρέωσαν το 2008 τα κράτη να τις σώσουν με δημόσιο χρήμα και αγωνίζονται τώρα να αναγκάσουν τους Ευρωπαίους εργαζόμενους να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η σωτηρία τους.
Οι Γάλλοι δέχθηκαν να υποδουλωθούν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ στο παγκόσμιο χρηματιστικό κεφάλαιο γιατί τους έσκιαζε ο υφέρπων, σχεδόν παθολογικός φόβος τους μιας ισχυρής Γερμανίας. Οι Γερμανοί επέβαλαν αυτή την ανοησία γιατί τους έσκιαζε ο φόβος του πληθωρισμού που κατέστρεψε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, γιατί ήθελαν να είναι Ευρωπαίος ηγεμόνας αλλά όχι και να πληρώνουν κάτι τις και γιατί εμπιστεύονταν τις εξαγωγικές τους ικανότητες για να ευημερήσουν στο περιβάλλον του πιο αχαλίνωτου παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Μη αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, αλλά και μη εναρμόνιση κοινωνικών και φορολογικών στάνταρτς, κατάργηση όλων των προστατευτικών φραγμών, κατάργηση ακόμα και των εργαλείων έμμεσου προστατευτισμού όπως η νομισματική πολιτική και, στην κορωνίδα όλων αυτών ένα ευρώ ισχυρό από το ίδιο το «σύνταγμα» της Ένωσης, απαγόρευση επεκτατικής οικονομικής πολιτικής μέσω του συμφώνου σταθερότητας, σταδιακή κατάργηση της κοινής αγροτικής και των πολιτικών συνοχής, διαρκής διεύρυνση με συμπερίληψη όλο και πιο φτωχών χωρών. Με δύο λόγια μια Ένωση που κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος της Ευρώπης, οργανώνοντας τον ανταγωνισμό από την αγορά εντός και εκτός των συνόρων της, δια της εξίσωσης προς τα κάτω.

Το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Η Κίνα ξεπέρασε ακόμα και τη Γερμανία ως πρώτη εξαγωγική δύναμη παγκοσμίως, όσο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου κατακλύζονται από έναν συνδυασμό γερμανικών και κινεζικών εξαγωγών που έπνιξε τη βιομηχανία τους. Για να ανταπεξέλθουν, οι νότιες χώρες δανείστηκαν, το δημόσιο στην Ελλάδα, οι ιδιώτες στην Ισπανία και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν τα δανεικά και απειλούνται με κατάρρευση. Αλλά δεν είναι μόνο οι «διεφθαρμένοι Έλληνες» (από τη Ζήμενς παρεμπιπτόντως!) που έχουν το πρόβλημα, τα τελευταία στοιχεία για το σύνολο της ευρωζώνης αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να ανακάμψει η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί εκφράζουν άλλωστε όλο και μεγαλύτερη δυσφορία με μια Ένωση που τους «φόρεσαν» καπέλο και στην οποία αποδίδουν ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των δεινών τους. Ανοχύρωτη απέναντι στα κινέζικα εμπορεύματα, η Ένωση είναι εξίσου ανοχύρωτη απέναντι στα νομισματικά παιχνίδια της Ουάσιγκτον και ένα δολάριο που έχει πίσω του κυβέρνηση και ιδία βούληση.
Η παρούσα κρίση είναι η σοβαρότερη στην ιστορία του ευρώ και απειλεί να θέσει την Ευρώπη προ του διλήμματος είτε μιας ριζικής αναδιάρθρωσης των κανόνων του Μάαστριχτ, αλλά και αναθεώρησης των παγκόσμιων κανόνων απόλυτα ελεύθερης ροής κεφαλαίων και εμπορευμάτων, που εφαρμόζονται τα τελευταία σαράντα χρόνια, είτε μιας καταστροφής της ευρωζώνης.

Στην Ελλάδα το μείγμα είναι ιδιαιτέρως εκρηκτικό γιατί η οικονομική κρίση συνδυάζεται αφενός με πλήρη εσωτερική κατάρρευση κράτους και κοινωνίας, αφετέρου με έντονες γεωπολιτικές πιέσεις από Κύπρο μέχρι Βόρειο Ελλάδα, καθιστώντας πιθανή την εμφάνιση «χαοτικών» εξελίξεων. Τέτοια χαοτική περιδίνηση την καθιστά πιθανότερη η εμφανής αδυναμία και αστάθεια ενός «εικονικού» πολιτικού συστήματος που, όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειρισθεί την κρίση της χώρας, δεν διαθέτει άλλωστε ούτε τα διανοητικά εργαλεία για να την αναλύσει, αλλά και κινδυνεύει να προκαλέσει κολάπς, κατάρρευση του συστήματος δια των άναρχων ταλαντώσεών του σε διάφορες κατευθύνσεις.

Μια χώρα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να βρει τον τρόπο να αλλάξει γρήγορα στο εσωτερικό, αλλά και να αναζητήσει από μηχανής θεούς στο εξωτερικό, καθιστώντας την ασυναγώνιστη γεωπολιτική της θέση από πρόβλημα προσόν. Η Αθήνα θάπρεπε τώρα να διευρύνει στον μέγιστο βαθμό και με έξυπνο τρόπο όλες τις σχέσεις της με τη Μόσχα και το Πεκίνο, κάτι που προσκρούει βέβαια μονίμως στον επαρχιωτισμό και την υποτέλεια στις ΗΠΑ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών «ελίτ», στην αδυναμία του ελληνικού κράτους να διαπραγματευθεί διεθνώς.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ορισμένες τουλάχιστο από τις καταστροφές που μας απειλούν. Τουλάχιστο όμως και ελλείψει μετρητών, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα προβλήματά μας και τις πιθανές λύσεις. Η σκέψη, η στρατηγική ευφυία είναι το πιο φτηνό και πιο αποτελεσματικό όπλο μιας χώρας και μιας κοινωνίας.

konstantakopoulos.blogspot.com

37 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι πρόκειται για μια πολύ καλή περιγραφή του προβλήματος.Παρόλα αυτά οι προτεινόμενες λύσεις είναι ανέφικτες λόγω της πολιτικής μας ηγεσίας,τόσο της τωρινής όσο και των προηγουμένων. Στην περίπτωση βέβαια της προηγούμενης κυβέρνησης , στην οποία καταλογίζονται τέρατα και σημεία,θα πρέπει να ανγνωρισθούν 2 κύριες ενέργειες.Η υπογραφή της συμφωνίας για τον περίφημο αγωγό ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞΠΟΛΗ και η παραχώρηση του λιμανιού του ΠΕΙΡΑΙΑ.Τις ενέργειες αυτές φυσικά τις "εμπλούτισε" με αλλες αψυχολόγητες ενέργειες,οι οποίες οδήγησαν σε κάψιμο της ΑΘΗΝΑΣ και φαινομενική κοινωνική έκρηξη. Στο τέλος όμως μετράει το αποτέλεσμα.....Και το αποτέλεσμα είναι μηδεν εις το "πηλικιο"
    Η σημερινή κυβέρνηση βέβαια, ουδέν έχει να επιδείξει μέχρι στιγμής και κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν θα δείξει τίποτα περισσότερο απο φορομπηχτικά μέτρα πανικού, για όσο διάστημα κυβερνήσει τον έρημο τούτο τόπο.Η μόνη λύση είναι ομόνοια του λαού και ισχυρή αντίσταση στην παχουλή γερμανιδούλα,της οποίας η σειρά έρχεται αλλά δείχνει να μην το έχει καταλάβει.....Άλλωστε άν οι γερμανοί είχαν διορατικότητα, δεν θα ξεκινούσαν 2 παγκοσμίους πολέμους στους οποίους για να μην ξεχνιόμαστε ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ και ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ την υφήλιο ,για να τους χάσουν αργότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δουμε και την αλλη πλευρα.Βγαινει η κυβερνηση αρει την ασυλια των βουλευτων,στελνει στην εξυγιανμενη δικαιοσυνη τους υπαιτειους, αναδιοργανωνει τη δημοσια διοικηση στελνοντας στο ταμειο ανεργιας τους υπεραριθμους,προσφευγει σε εσωτερικο δανεισμο και κατασχει τα κλεμενα.Πιστευετε την αλλη μερα τα επιτοκια δανεισμου θα ειναι εκει που ειναι;Αν οι δοσιλογοι δεν δικαστουν ποτε αυτη η χωρα δεν θα ανασανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος πολιτικός υπογράψει την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα υπογράψει το τέλος της χώρας. Θα ειναι κηλίδα και όνειδος που θα τον καταδιώκει για πάντα και αυτόν και το κόμμα του. Ο λαός μας να αντισταθεί. Όχι αύριο, ΤΩΡΑ. Το έγκλημα που πάνε να διαπράξουν δε θα περάσει. Όχι στη γκεμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Εκλογές τώρα. Ανάδειξη ελληνόψυχου και ελληναρά με καρύδια πρωθυπουργού. Αντώνη Σαμαρά ειναι η μεγάλη ευκαιρία σου. Είσαι η τελευταία ελπίδα μας. Τα ψέμματα τελείωσαν για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά όλα αυτά αλλά:
    "δεν είν' εύκολες οι θύρες / εάν η χρεία τες κουρταλεί"...
    και μάλιστα καθυστερημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε μας ρε Κωνστ/λε, εκεί μέχρι τελικής πτώσεως η μονομανία με τις ΗΠΑ, "τους εχθρούς της Ελλάδας". Κι απ'την άλλη η μανία με τη Ρωσία, Κίνα που θα μας σώσουν.
    Πήγε στη Ρωσία κι έφαγε πόρτα δεν το έχεις καταλάβει; Ο ίδιος ο Μεντβέντεφ του είπε να πάει στο ΔΝΤ. Λοιπόν τι να μας πεις τώρα; Για τις ψυχροπολεμικές ονειρώξεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΤΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ-ΑΡΑΒΕΣ!!!!!!

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΒΙΖΑ!!!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλ Η Ρωσία και η Τουρκία που πήγανε στο ΔΝΤ καταστράφηκαν; Γιατί εγώ έχω μείνει με την εντύπωση ότι και η Ρωσία και η Τουρκία μας έχουν ξεπεράσει με τα χίλια! Ζοριστήκανε, πονέσανε αλλά τώρα ποιος τους πιάνει (συγκριτικά με εμάς)!
    Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν ξημερώσει που λέει και ο συγγραφέας. Με λίγα λόγια ΔΝΤ σου ΄ρχόμαστε και ο Θεός βοηθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>>
    Δεν έχουμε κράτος όχι γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι - όσοι δηλαδή είναι, γιατί στη γενίκευση περιέχεται και μεγάλη δόση υστερόβουλης εμπάθειας και αδικίας - γιατί διατάχθηκαν να γίνουν. Γιατί τέτοιους χρειάζονται αυτοί που μας διοικούν και μας λεηλατούν για να κάνουν τη δουλειά τους. Το ελληνικό «κλεπτοκρατικό» σύστημα, που αγκαλιάζει εξίσου δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι που έχει ως δομικές αρχές του «προτίμησε πάντα τον ανίκανο από τον ικανό, τον ανέντιμο από τον έντιμο». ...<<<


    ΣΥΜΦΩΝΩ ,

    αρκετα -να τελειωνει το παραμυθι οτι φταιμε ολοι μας και εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν.

    τα χρηματα που ερεαν στηνΕλλαδα και ειναι το χρεος μας τα εδωσαν για να επιβαλουν τις πολιτικες τους .

    τα εδωσαν αυτοι που δημιουργησαν "αξιοπιστους" συνομιλητες και "επελεξαν" κυβερνησεις,

    θυμηθειτε με ποιον ηρθε αγκαλια ο "γερος της δημοκρατιας" μεταπολεμικα ή με ποιου αεροπλανο ηρθε ο καραμανλης μεταπολιτευτικα.

    με ποιο τροπο θα εγκαθιστουσαν τις πολιτικες τους οι ξενοι ;
    εδωσαν χρηματα (επενδυση εκαναν)
    τα χρηματα οι πολιτικοι τους τα διεθεσαν για να εξαγοραζουν συνειδησεις βολευοντας τους στο δημοσιο

    αν ουτε αυτο ηταν αρκετο τοτε,

    οι νομοι τους επεβαλαν ατιμωρησια και επετρεπαν να ζουν παρασιτικα , με φακελακια οι γιατροι, παραδκαστικα, τελωνοικακοι κτλ

    τωρα τα κεφαλαια εξαντληθηκαν
    προσπαθουν να κρατησουν στην εξουσια τις σκειωδεις κυβερνησεις και σαν καλοι καραγκιοζοπαιχτες σκεφτηκαν εναν ανεξοδο τροπο

    μοιραστε ιθαγενεια σε αλλοδαπους ,
    ειναι ψηφοι ανεξοδοι , ποιοι απο αυτους θα ψηφισουν φασιστες δεξιους ή σκληροπυρηνικο κκε ;

    ασε που θα διαβρωσουν και αυτοι με την σειρα τους ολο τον κρατικο μηχανισμο και τα σωματα ασφαλειας.

    τι εχουν καταφερει ;

    να μας χρεωσουν ,
    να μην εχουμε στρατο παρα μονο "υπαλληλους" των οποιων κιολας οι ηγεσιες το μονο που προσπαθουν ειναι να εξασφαλισουν τις "νομιμες" προμηθειες απο ασυνενδετες¨"εξοπλιστικες"δαπανες,
    να μην εχουμε παιδεια και τιποτα που να εξασφαλιζει κοινωνικη συνοχη και συλογικη συνειδηση

    κοιταξτε τι εχει γινει τα τελευατια χρονια

    ηταν τυχαιο;

    εριξαν το καλαμποκακι να τσιμπολογησουν οι κοτες να ξεγελστουμε και να πεσουμε στα χερια τους

    τωρα ετοιμαζουν για το ανωδυνο "σφαξιμο"

    θα μας αρμεγουν μεχρι να ξεχρεωσουμε ην τελεευταια δεκαρα

    δεν υπαρχει αντιδραση

    εχουν φροντισει να σαμποταρουν τις αμυνες μας

    τιποτα δεν ηταν τυχαιο και σιγουρα δενν εχουμε τους ηγετες που μας αξιζουν

    εχουμε αυτους που μας εχουν επιβαλει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Άνώνυμε 4.30 τι καλύτερα που θαήταν αν έπαιρνες κανένα υπνάκο το μεσημέρι.Κάνεικαι καλό στο δέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NA ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!!!!
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΜΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!

    ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!
    ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!!
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναί στον Καιάδα ! Και επειδή σαν λαός δεν αξίζομε κάτι διαφορετικό , μη ζητάμε να μας ρίξουν στον Καιάδα οι Γερμανοί ή κάποιοι άλλοι αλλά να πέσομε μόνοι μας ! Αλλωστε δική μας εφεύρεση είναι ο Καιάδας , ας τον χρησιμοποιήσομε κάποτε και μόνοι μας !Θα σωθεί τουλάχιστον ο κόσμος ! Έβλεπα προχθές την περίφημη Τατιάνα Στεφανίδου και τον Αιμίλιο Λιάτσο του ΣΤΑΡ να προβάλουν ατέλειωτες ώρες συνεντεύξεις με την καραπουτανάροστάρ , που μας προέκυψε , έχοντας δημιουργήσει και ακροατήριο εφήβων που χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων και απαντήσεων των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Από ότι ξέρω μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ούτε ένας γονιός των παιδιών αυτών που να μηνύσει τους νταβατζήδες τηλεπαρουσιαστές για βιασμό ανηλίκου και μάλιστα δημόσιο .ΝΤΡΟΠΗ στις μνάδες αυτών των δύστυχων παιδιών. Οι Εισγγελείς που είναι ? Μέλλον φορέσανε τις παντοφλίτσες τους και απολαμβάνανε το θέαμα ίσως και την τσόντα ! Οι πνευματικοί ηγέτες του τόπου που είναι? Βολεύονται στα προνόμια που τους εξασφάλισε η άρχουσα τάξη και περιμένουν με τρέχοντα σάλια να κληθούν από τους "καναλάρχες" να το παίξουν σπουδαίοι σε γλυκανάλατες εκπομπές παίζοντάς το σοφοί και χαριεντιζόμενοι με τους παραπάνω παρουσιαστές! Οι φίλοι αυτών των παρουσιαστών ηθοποιοί , τραγουδιστές , τηλεπαρουσιαστές , τηλεκριτικοί , Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και λοιποί συγγενείς , που είναι ? Περιμένουν να βρεθούν το συντομώτερο με τους εκλεκτούς τους φίλους Λιάτσο και Στεφανίδου στα γνωστά τους στέκια και να καμαρώνουν για τις διακριτές τους γνωριμίες !ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ! Όλα τα γουρούνια την ίδια μουσούδα έχουν! Ε λοιπόν αυτό το Έθνος δεν αξίζει να υπάρχει ! Στο ΚΑΙΑΔΑ και γρήγορα ! Όποιος διαφωνεί άς διαχωρίσει τη θέση του έμπρακτα . Ούτε Καλημέρα στους δημόσιους βιαστές των εφήβων . Δεν είναι δυνατόν να ξετυλίγονται τέτοιες σκηνές σε δημόσια θέα και να μένομε απαθείς. Χρειαζόμαστε να ξεβρομίσομε από τον ίδιο μας τον εαυτό ! ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από ανώνυμο 4.11 μ.μ.....Άλλωστε άν οι γερμανοί είχαν διορατικότητα, δεν θα ξεκινούσαν 2 παγκοσμίους πολέμους στους οποίους για να μην ξεχνιόμαστε ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ και ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ την υφήλιο ,για να τους χάσουν αργότερα...

    Δυστυχώς ιστορικά όταν εμφανίζονταν τέτοιες παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις , η μόνη διέξοδος εμφανιζόταν σε παγκόσμια σύρραξη. Ελπίζω ο κύκλος της ιστορίας, να μην επαληθευτεί.

    Κόπηκε το χρήμα; Κόπηκαν όλα.
    Έλλειψη χρήματος – Στάση εμπορίου
    Χρωστάς 1000 ευρώ στην τράπεζα..... έχεις πρόβλημα
    Χρωστάς 300 Δισ. Ευρώ στην τράπεζα....... έχει αυτή το πρόβλημα.

    Βοήθεια 24 δισ ζητάμε! (τόσα δεν πήραν και οι τράπεζες πέρυσι ρε παιδιά;
    Τελικά πήγε ο Κώστας να τις σώσει από το μπαμ και αυτές θα το πάθουν από το ΔΝΤ.
    Μήπως σταματήσουν να χτυπάνε τις πόρτες στους δανειολήπτες;
    Μήπως σταματήσουν να δίνουν και τις καταθέσεις του κοσμάκη;
    Το τι έγινε στα κράτη που ανέλαβε το ΔΝΤ, τα παραδείγματα πολλά . Ώρα να ανοίξει και ο Χολαργός.
    ΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το άρθρο θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Βρισκόμαστε σε κομβικό χρονικά σημείο, όχι μόνο ως προς τα γεωστρατηγικά της περιοχής (τα οποία τρέχουν εδώ και χρόνια), αλλά πλέον και ως προς τα οικονομικά μας. Προσφυγή στο (υπό αμερικανικό έλεγχο) Δ.Ν.Τ., πέρα από τις ολέθριες κοινωνικές επιπτώσεις, θα ανοίξει την πόρτα για άγριους εκβιασμούς στα εθνικά θέματα, με δεδομένες τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις των Αμερικάνων στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Τώρα θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

    Επειδή γνώριζαν την κατάσταση πριν τις εκλογές (μέχρι και ο Αλμούνια είχε παρέμβει προεκλογικά και το είχε υπενθυμήσει κομψά, άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που έγιναν οι εκλογές) θα όφειλαν να έχουν θέσει το ζήτημα, έστω και σαν πιθανότητα, προεκλογικά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαν και τη δημοκρατική νομιμοποίηση της πιθανής απόφασης για το Δ.Ν.Τ. Τώρα όμως, από που παίρνουν τη νομιμοποίηση (εκτός αν θεωρείται νομιμοποίηση η στήριξη Καρατζαφέρη...) για μια κυβερνητική πράξη που θα έχει δραματικές συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού λαού για πολλά - πολλά χρόνια; Ποιός τους εξουσιοδότησε και τελικά τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί το Δ.Ν.Τ.;

    Ανώνυμε 4:30 μμ, επειδή φάγανε πόρτα από τον Μεντβέντεφ, τώρα προχωράνε γρήγορα - γρήγορα το νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης (η Μπιρμπίλη το χαρακτήρισε και μείζονος εθνικής σημασίας...) εκεί που προεκλογικά το χαρακτήριζαν ασύμφορο και λεόντεια συμφωνία υπέρ της Ρωσσίας. Αν διαφωνείς με τα επιχειρήματα του άρθρου καλό είναι να αντιπαραθέτεις ενάντια επιχειρήματα για λόγους πειστικότητας, γιατί αυτά τα περί ψυχροπολεμικών ονειρώξεων δεν πείθουν. Απεναντίας, δημιουργούν συνειρμούς περί άλλων ονειρώξεων (american dream το λέγανε παλιά) που έχουν πεθάνει προ πολλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαμαράς;
    Παπανδρέου;
    Χμμ!
    Μήπως είναι καλύτερος ο Βεργής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιός θα στείλει στρατό να μας βοηθήσει σε μία κρίση, η Ρωσία και η Κίνα; Έχουμε ζαλιστεί τελείως; Μόνο η Νότια Ευρώπη (Γαλλία) έχει στρατό, οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ. Να ευχόμαστε για ρήξη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, πράγμα που δεν είναι δύσκολο να γίνει. Μην έχουμε αυταπάτες. Η Ρωσία είναι στρατηγικός όμηρος του Ισλαμικού στοιχείου. Δείτε πως τους παίζουν στα δάκτυλα οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια απορία.
    Αντε και περάσαμε την πόρτα του ΔΝΤ,
    θα μας δώσουν 20-30- 40 δις.
    Θα καλύψουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας για ένα χρόνο ,ή δύο.
    Μετά τι πρόκειται να γίνει?
    Τί θα πουλήσουμε ώς χώρα για να έρθει συνάλλαγμα?
    Δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.
    Με ποιό τρόπο θα έρθει η ανάκαμψη ,
    εάν έρθει?
    Τα 300 δις που χρωστάμαι φαντάζει
    διαπλανητικό νούμερο για τη φτωχή μας χώρα αυτή τη στιγμή.
    ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μακροπσοθεσμη λύση - ψήφο στους απόδημους, κόμμα αποδήμων, κυβέρνηση κόμματος αποδήμων...
    - καθαρά μυαλά
    - αποδεδειγμένοι επαγγελματίες
    - μηδενική ανοχή σε κάποια θέματα δομών και "παδικών ασθενειών" τα οποία μαστίζουν την χώρα....

    αρκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. AN PERIMENETE APO TOUS DHMOSIOUS TEMPELIDES [YPALHLOUS ] PROKOPH GELIESTE OI ANTHROPOI AYTOI EXOYN FILISI KAI GLIPSI POLA EKTOS APO KATOYRIMENES PODIES .DEN TOYS ENDIAFERH TIPOTA AGONDE KAI FERONDE APO TO SYNFERON KAI SYNTHIKALISTES ME 200.000e MINIATIKO .EKANAN DIADILOSI OTAN OI MHDENISTES PERNAGAN TO NOMOSXEDIO GIA TA KAINOYRGIA KOYKIA POU THA TOYS DOSOUN THN PLEIOPSIFIA STIS EPOMENES EKLOGES .OI KLEFTES EKTOS APO AMNISTIA GIA TOUS IDIOUS KAI TOUS SINERGATES TOUS FRONDISAN KAI EDOSAN ARKETA LEYTA KAI PRONOMIA OSTE NA EXOUN TIN PSIFO TON DHMOSION YPALHLON TOUS .TIPOTA DEN PROKITE NA ALAKSI XORIS KATHARSH XORIS FYLAKH TO OIKONOMIKO FALIRISMA EINAI APORIA TOY POLITIKOY FALIMENTOY OI POLITIKOI MAS EINAI FALIRISMENOI KAI ASXETOI ,AN DEN ALAKSOYME TOUS POLITIKOYS LAMOGIA PALI STA IDIA THA ERTHOYME .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. >Αντώνη Σαμαρά ειναι η μεγάλη ευκαιρία σου.<

    Με τέτοια μυαλά, μας βλέπω οσονούπω στο ΔΝΤ. Βρε άνθρωπε, δεν έχεις καταλάβει ακόμη ποιοι μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια; Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει το σάπιο κατεστημένο, στο οποίο ζούμε τώρα και σχεδόν 36 χρόνια;
    Δεν έχεις καταλάβει ότι δεν μπορείς να ελπίζεις τίποτε, μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ, από ανθρώπους που ανεδείχθησαν μέσα απ' αυτό το σύστημα και που φυσικώ τω λόγω εξακολουθούν να το υπηρετούν πιστά; Διότι αν κι αυτός δεν το υπηρετούσε, τόσα χρόνια τι έκανε μέσα στο κόμμα της ΝΔ; Δεν έβλεπε, δεν καταλάβαινε; Γιατί σιωπούσε;

    Ασφαλώς όχι, δεν το έχεις καταλάβει. Ανήκεις στην μεγάλη μερίδα των οπαδών ενός εκ των δύο "κομμάτων εξουσίας" και περιμένεις το δικό σου να σε λυτρώσει από τα χάλια που αυτό το ίδιο σε έριξε. Αν το είχες καταλάβει, δεν θα ήσουν στα σημερινά χάλια. Γι αυτό σου λέω: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, με ορισμένες όμως ενστάσεις. Δεν πρέπει να απευθυνθούμε σε Κίνα ή Ρωσία εκεί δεν υπάρχει χρηματοδοτική λύση. Τα ποσά που χρωστάμε είναι αστρονομικά ακόμα και για αυτές τις χώρες αλλά ακόμα είναι δυνατόν να τα διαχειριστούμε. Η άλλη διαφωνία μου είναι η αναφορά για τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις. Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια ότι ο μισθός σε μια αγορά εργασίας πρέπει να είναι ανάλογος με την παρεχόμενη εργασία και όχι να εξαρτάται μόνο με το εργασιακό καθεστώς. Δηλαδή δεν μπορεί να έχεις μισθολογική απόκλιση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αρκετές εκατοστιαίες μονάδες για να μην μιλήσουμε συνολικά για ασφαλιστικά θέματα και άλλες παροχές. Δεν είναι δυνατό να συγκρίνεις μισθούς μιας μόνο τάξης ελλήνων με τους ευρωπαϊκούς ξεχνώντας μονίμως την ποιο χαμηλόμισθη κατηγορία τους νεοεισερχόμενους εργαζομένους στην ιδιωτική οικονομία θεωρώντας τους όλους αυτούς περίπου ως κοινωνικά απόβλητα επειδή δεν εξασφάλισαν μια θεσούλα στο Δημόσιο ενώ από αυτούς ουσιαστικά θα αντλήσεις φορολογικά έσοδα σαν κράτος. Αυτό συνέβη όλα αυτά τα χρόνια. Εκτίναξη της διαφοράς παροχών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την οποία κανένας δεν μίλησε.
    Βέβαια το κύριο θέμα μας είναι το ΔΝΤ και όχι αυτή η διαφορά. Λοιπόν σύμφωνα με μια συζήτηση που έγινε στην εκπομπή του Παντελή Σαββίδη στην ΕΤ3 την περασμένη Πέμπτη οι εμπειρογνώμονες που εξέφραζαν άποψη ουσιαστικά κατέληγαν πως δεν χρειάζεται αυτή η προσφυγή. Το επιτόκιο είναι έξι κόμμα κάτι. Πολύ καλά αφήνουμε κατά μέρος τις μεμψιμοιρίες και τις αιτήσεις για στήριξη που το μόνο που κάνουν είναι να τραβούν την προσοχή των κερδοσκόπων. Η οποία στήριξη για να έχουμε καλό ρώτημα τι ακριβώς μπορεί να είναι; Και δανειζόμαστε με αυτό το επιτόκιο προσπαθώντας ταυτόχρονα να μειώσουμε τις δανειακές μας ανάγκες με αιματηρές οικονομίες. Πολύ απλά απ’ ότι έχει φανεί η φιλολογία περί ΔΝΤ είναι άλλο ένα κυβερνητικής έμπνευσης πυροτέχνημα όπως η αγορά ομολόγων από την Κίνα που πετάχτηκε με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο και είχε την άμεση γερμανική απάντηση ότι βεβαίως και μπορούμε αν θέλουμε να προσφύγουμε. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως δεν είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε οικονομικούς όρους στην Γερμανία που κρατά μεγάλο μέρος του χρέους μας. Μετά απ’ όλη αυτή την φιλολογία το spread σήμερα άρχισε να ανεβαίνει λόγο καθαρής κυβερνητικής ανικανότητας. Άρα εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων. Αν είσαι αδύναμος προσπαθείς να αφήσεις την προσοχή να τραβηχτεί μακριά από σένα κερδίζοντας χρόνο. Δεν παίρνεις τους δρόμους και τις στράτες ως ένας νέος Δον Κιχώτης για να σκιαμαχήσεις με τους ανεμόμυλους της κερδοσκοπίας. Εντελώς αντίθετες πράξεις απ’ ότι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση. Δεν ξέρω βέβαια αν το κάνει από ανοησία ή δόλο αλλά η πορεία θα δήξει ποιες επιδιώξεις μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια στάση.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλή ανάλυση, όμως δεν δίνονται διέξοδοι απο την τραγική κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει οι εντός και οι εκτός. Το ότι δεν είναι λύση το Δ.Ν.Τ. το αντιλαμβάνεται και ο πλεόν ανίδεος περί των οικονομικών Έλληνας. Θα γίνει εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και υποθήκευση των μελλοντικών γενεών -των παιδιών μας. Δεν θα υπάρχει ανεξαρτησία, γιατί το Δ.Ν.Τ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτό που θα επιδιώξει θα είναι το μέγιστο δυνατό κέρδος , την ομηρία της Ελλάδος, την καταράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας, την καταλήστευση του εθνικού πλούτου και ακόμη την δημιουργία υποτελούς κράτους. Ο ανώνυμος 4:16 τα λέει καλά, ΚΑΘΑΡΣΗ κατ΄ αρχήν, ώστε ο λαός να ανασάνει απο τα τρωκτικά που τον έφεραν σ΄ αυτήν την δεινή θέση. Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όσων αποδεδειγμένα καταλήστευσαν δια της εξουσίας την χώρα και παραδειγματική τιμωρία. ΣΥΜΜΑΧΙΑ με χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα Ισπανία, Πορτογαλία για να βρούμε κοινές λύσεις σε όμοιο οικονομικό πρόβλημα. Οι όποιες λύσεις στο εσωτερικό, θα πρέπει να έχουν την συναίνεση του λαού, ώστε να δημιουργηθεί ΑΡΡΑΓΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Το πρόβλημα να το λύσουμε μόνοι μας, γιατί όταν προτείνονται ως πανάκεια τα Ρωσικά και Κινεζικά δάνεια, σε τι θα διαφέρουν απο τα Αμερικάνικα -Εγγλέζικα κεφάλαια ; Θα είναι άτοκα ; Όχι βέβαια. Τι μαύρος, τι άσπρος επικυρίαρχος- αφεντικό ! Απο την άλλη οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους απέτυχαν, ποιον να εμπιστευθούμε ; Σίγουρα υπάρχουν αδιάφθοροι, σίγουρα υπάρχουν τίμιοι και αγνοί πατριώτες που θα οδηγήσουν σε έξοδο απο το τούνελ. Μέχρι τώρα δεν αναδεικνύονται, δεν φαίνονται γιατί δεν τους αφήνουν οι ...λερωμένοι. Στην έσχατη ανάγκη για την σωτηρία της πατρίδας να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα μας βγάλει από την κρίση. Αν γίνουν αυτά ο λαός μας θα είναι διατεθειμένος να υποστεί θυσίες, γνωρίζοντας ότι οι κόποι του θα πιάσουν επιτέλους τόπο και δεν θα καταλήξουν στις τσέπες των επιτήδειων, ή χειρότερα σε τράπεζες της Ελβετίας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα αυτά έχουν συμβεί στην περίοδο που η χώρα μας, κατά τους πολιτικούς μας, γνώρισε την ''καλύτερη δημοκρατία'' που είχε ποτέ.
    Τώρα καταλαβαίνω τι ενοούσαν, τρώμε πίνουμε ελεύθερα εμείς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας μέχρι σκασμού αφήνουμε και το λαό να τρώει ότι μπορεί και κανείς δεν μας ελέγχει, στη δημοκρατία οι ευθύνες είναι πολιτικές, δηλαδή τίποτε, και όλα είναι μιά χαρά.
    Τώρα ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί
    ''ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ''
    ''ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ''
    ''ΖΗΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΑΜΥΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ''
    ''ΖΗΤΩ Η ΑΓΩΓΗ ΜΑΣ''
    ''ΖΗΤΩ Η ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ''
    ''ΖΗΤΩ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ''

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τη σημαντικότητα της Ρωσίας μην την υποτιμάτε μερικοί εδώ μέσα και μην την υπερεκτιμάτε κάποιοι άλλοι,σίγουρα είναι μία πλευρά που έχει και τη δυνατότητα και το συμφέρον να σταθεροποιήσει οικονομικά την Ελλάδα,και χωρίς να έχει την υποχρέωση σε περίπτωση άλλης χώρας όπως η Γερμανία.

    ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτός τι επιχειρήματα έχει εκτός από τις εμμονές του. Λες και δεν ξέρουμε τώρα το παρελθόν του καθενός. Οι αριστεροί μονίμως εκεί κολλημένοι στη Μόσχα. Όσο τους βοήθησε αυτούς το '49, αλλά τόσο θα βοηθήσει και την Ελλάδα. Ποια η Ρωσία που τώρα είναι κι ο καλύτερος φίλος της Τουρκίας.

    Και το άλλο που πάει να βγάλει λάδι τους ΔΥ, όλα τα ρετιρε και τον αέρα κοπανιστό που παράγουν? Όχι να τα κρατήσουν όλα και τα εξωφρενικά επιδόματα και τις ανύπαρκτες υπερωρίες και τα δώρα και ό,τι άλλο ζητήσουν να τους δοθεί επιπλέον.
    Έχουμε τους περισσότερους ΔΥ ανά πληθυσμό στην Ευρώπη κι αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Να μπουν κι άλλοι να γίνουμε όλοι ΔΥ κι έτσι θα έχουμε επιτέλους πλήρη κομμουνισμό.
    Με αυτά τα κολλημένα μυαλά χρεωκόπησε η χώρα κι αντί να ζητήσουν συγγνώμη όλοι αυτοί πουλάνε και τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. RE: PM calls on EU to make a move: Papandreou leaves possibility of IMF appeal open in bid to elicit concrete rescue plan from Brussels
    (http://ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_politics_100002_19/03/2010_115746)

    Dear Editor,



    The world we live in is a two-way highway. Yet, our PM is asking the EU to throw money into a most «σαθρό πολιτικό σύστημα πολυαρχίας», like the one we now have in Greece.

    In order to take something from the EU, our PM must offer something in return. How about turning Greece into a TRUE DEMOCRACY?

    Can our PM and his cabinet give that to the EU? Revise the Greek constitution and turn Greece into a TRUE DEMOCRACY.

    What our PM and the rest of the world fail to see is that the only leverage that can ‘fix’ the Greek and the world economy is not in the realm of clever finance. It is in the realm of our political system.

    And what all the ‘golden boys’ fail to see is that they can make even more money with TRUE DEMOCRACY than with their current, control-freek POLYARCHY, which is trying to turn all of us, the entire human population, into slaves.

    Our PM has a unique opportunity here and now to help, not only Greece, but the entire world re-live the golden age or Greece. But is he able to see and to grasp this unique opportunity? That is the question.



    Most cordially,
    Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
    Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
    FORDHAM UNIVERSITY, New York, NY 10023, USA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελπίζω να πτωχεύσουμε, γιατί μας αξίζει. Μην τα ρίχνουμε στις σκοτεινές δυνάμεις ξανά. Όπως πενευόμαστε ότι μόνοι λευτερωθήκαμε από τους Τούρκους έτσι πρέπει να φάμε στην μούρη την πραγματικότητα ότι εμείς φταίμε για την κατάντια της χώρας. Οι ξένοι δεν μας οφείλουν τίποτα και αν μας δώσουν κανά φράγκο θα το κάνουν , και πολύ καλά με το αζημίωτο.

    Εμείς ψηφίζαμε, ονειρευόμασταν μάι θέση στο δημόσιο, και εμείς φοροδιαφεύγαμε. Αν θέλαμε ας ψηφίζαμε ΚΚΕ ή και ότι άλλο χρειαζόνταν για να τα πάρουμε και από τους πλούσιους που πλούτιζαν από το κρατικό χρήμα και την φοροδιαφυγή .

    Όμως δεν το κάναμε.

    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι μας φταίει η Γερμανία και οι ΗΠΑ κτλ.

    Αντί να μποικοτάρουμε τους πολιτικούς μας ψάχνουμε ευθύνες στο εξωτερικό.
    Μίλαγα μεπελάτη μου Γερμανό και μου έλεγε εδώ στην Ελλάδα έχουμε πλάκα με αυτά που καταλογίζουμε στην Γερμανία σαν να μας φταίει σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Μπορούμε να οικοδομήσουμε μια διαφορετική, πιο ισότιμη στρατηγική σχέση με μια Γαλλογερμανία που μας χρειάζεται, όπως κι εμείς τη χρειαζόμαστε, αλλά φαίνεται τώρα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο."

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΑ!!!!!

    ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

    ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ ΤΩΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι Γερμανοί ποτέ δεν ξέχασαν ο,τι έχασαν τον Β'ΠΠ εξ'αιτίας της Ελλάδας.Αυτή είναι η ρεβάνς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εγώ συμφωνώ με την ανάρτηση ειδικά στα περί δημοσίων υπαλλήλων. Θα έπρεπε ίσως να προστεθεί πως η κατάντια τους καταδεικνύει την αδυναμία ασκησης διοίκησης, επειδή ακριβώς ότι χειρότερο λαμόγιο έχουμε κατέλαβε θέση υπευθυνότητας. Ενα παιδι 20-25 χρονών πάντοτε όπου πρωτοπροσλαμβάνεται ελπίζει να προσφέρει για αυτοεπιβεβαίωση τουλάχιστον. Οταν αντιμετωπίζει γουρούνια και μπάχαλο αναγκάζεται να ενταχθεί για λόγους αυτοπροστασίας. Οσοι αντιστάθηκαν συντρίφτηκαν... Οι δε στρατιωτικοί έχουν δει τις λαμπρές εξαιρέσεις διοίκητών που εμπνέουν τους υφισταμένους τους, οι καθηγητές έχουν συναντήσει δασκάλους που οι μαθητές ορκίζονται στ' ονομά τους, οι αστυνομικοί, οι δικαστές και πάει λέγοντας.... Βεβαίως πριν 20-30 χρόνια τα παραδείγματα ήταν περσότερα, αλλά το ισχυρό σοκ θα πρέπει να μας κάνει
    πολύ αποφασιστικούς...

    ΥΓ. Και μην ξανακούσω λυπηρές μαμακίες πως για πατριωτικούς λόγους δεν πρέπει να αντιταχθούμε στα μέτρα του ΓΑΠ..))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τους χαζους προβοκατορες:
    1. Η βιζα δεν μπορει να καταργηθει λογω Σενγκεν και καλα κανει και υπαρχει βιζα.
    2. Ελπιζω να ξαναεχουμε δραχμη με ισοτιμια 1 ευρω = 700 δραχμες, οποτε οσοι παιρνουν τωρα 700 ευρω (230 χιλιαρικα) μετα την επαναφορα της δραχμης τα 700 ευρω θα γινουν 50 ψωρ(λ)οχιλιαρικα. Και μετα ολοι εσεις οι δραχμοφιλοι να δειτε πεος που θα τρωμε. Α, και ξεχασα τις ανα τακτα χρονικα διαστηματα υποτιμησεις. Η επαναφορα της δραχμης ειναι ο πιο συντομος δρομος για να γινουμε κατι αναμεσα σε Βουλγαρια και Ουκρανια. Αλλα βεβαια υπαρχουν απειροι ανατολικολαγνοι και ισλαμολαγνοι στο Γραικυλισταν που πολυ θα ηθελαν κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eυγε Γιωργη, Ελευθεριε!

    Ειμαστε αξιοι των επιλογων μας!

    "Η Ελλάδα και η μικρή ιδέα" (Ν. Λυγερός):
    "Εδώ και δεκαετίες, μετά από τον καθορισμό των συνόρων μας, όλη η εξωτερική πολιτική μέσω της διπλωματίας μάς εξηγεί τα προβλήματα, που προκάλεσαν οι έννοιες του Ελληνισμού και της Μεγάλης Ιδέας. Χρησιμοποιούν εντατικά το πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής, για να αναδείξουν τα δομικά προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Βέβαια, σ’ αυτές τις αναλύσεις δεν υπάρχει ποτέ καμιά σοβαρή γεωστρατηγική εξήγηση του ελληνικού ελλείμματος της Ανατολικής Θράκης, όπως γίνεται με την Ίμβρο και την Τένεδο. Επιπλέον, αυτές οι αναλύσεις δεν ενσωματώνουν τα δεδομένα, όπως η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981 και της Κύπρου το 2004. Συνεχίζουν να μελετάνε με τον ίδιο τρόπο τα παλιά και βέβαια δίχως να δίνουν έμφαση στην υπογραφή του Montego Bay του 1982. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο Ελληνισμός έχει μετατραπεί σε μια αφηρημένη έννοια στην καλύτερη περίπτωση και σε γραφικό στοιχείο στη χειρότερη. Όσο για τη Μεγάλη Ιδέα αυτή μεταμορφώθηκε σε μικρή ιδέα. Μετά τη Μεγάλη Καταστροφή, ο καθένας νομίζει ότι όλο το μέλλον του λαού μας είναι να μην έχει ούτε μικρό πρόβλημα. Κι όταν ακούμε ότι το νέο οθωμανικό δόγμα της Τουρκίας έχει μεταξύ άλλων ως στόχο τις μηδενικές τριβές με τις γειτονικές χώρες, θεωρούμε ότι υπάρχει μια συμβατότητα. Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στο πλαίσιο του συμβιβασμού. Κι όπως η μικρή ιδέα δεν μπορεί να λύσει κανένα μεγάλο πρόβλημα, η μιζέρια της παρανόησης αποφάσισε ότι υπάρχουν μόνο μικρά προβλήματα, τα οποία ακόμα κι αν δεν λυθούν δεν έχουν μεγάλες επιπτώσεις. Με αυτήν την ιδεολογία της μικρότητας ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει καμιά σοβαρή αλλαγή, που θα μας θίξει το μέλλον. Για να ενισχύσουμε αυτήν τη μικρή ιδέα με την πάροδο του χρόνου αφανίζουμε κάθε στοιχείο του παρελθόντος. Έτσι δεν υπάρχει η μνήμη για να μην πληγωθεί κανένας. Η ελληνική κοινωνίας αναζητά μια ευτυχία σε ένα κλειστό χώρο, ο οποίος δεν είναι η Ελλάδα αλλά απλώς μη γειτονικός χώρος. Ενώ ο ελληνισμός ήταν de facto εξωστρεφής. Η Ελλάδα είναι εσωστρεφής για να μην την κατηγορήσουν για τίποτα. Κατά συνέπεια, καταλήγουμε να είμαστε θεατές της ιστορίας μέσω των άλλων που δεν ξέχασαν τους 300, την Τροία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Από την παραγωγή του έργου του Ελληνισμού φθάνουμε σιγά σιγά στην κατανάλωση της ελληνικής δουλειάς. Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε ότι αυτός ο συμβιβασμός δεν έχει προοπτικές. Ταυτίζουμε την αθλιότητα με τη μιζέρια, τη νοημοσύνη με την πονηρία, διότι δεν βλέπουμε ότι η αθλιότητα έχει μεγαλοσύνη και η νοημοσύνη αποτελεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Κι ο λόγος είναι απλός: οι μεγάλες ιδέες είναι απαγορευμένες."
    http://www.lygeros.org/5499-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ..Η χωρα με οχημα την δημοκρατια και τον σοσιαλισμο περασε στα χερια πολιτικων και οικονομικων συμμοριων..Κατεδαφιστηκαν οι πυλωνες της, παιδεια, υγεια, στρατος και οικονομια..καταστραφηκε σε μεγαλο βαθμο η ομογενεια και η ομοιογενεια και η ομοθρησκεια (οσο και αν ειμαι αντιθετος), και το ομαιμον, και το ομογλωσσον...οπως επισης καταστραφηκε η αιγλη που εξεπεμπε η χωρα μας λογω του ελληνικου πολιτισμου...γιναμε περιγελως...γιναμε αστειοι, διοτι ενω επαιτουμε για τους μισθους των τριων τεσσαρων επομενων μηνων, εμφανιζομαστε να θετουμε και ορους..."Εμεις πραξαμε ότι ηταν να πραξομε, τωρα ειναι η σειρα της Ευρώπης"!!!!! μα ειμαστε τελειως ηλιθιοι; Αυτη ειναι μια δυσκολη στιγμη, βιωνουμε την διαλυση του νεοελληνικου κρατους..Τον μεγα αρχιτεκτονα της καταστροφης, θα τον βρειτε στο προσωπο του Ανδρεα Παπανδρεου..Αυτος ηταν που διελυσε το συμπαν δινοντας εξουσια στις πιο απιθανες κοινωνικες ομαδες..στους μαθητες, οντας, ηλιου φαεινοτερο οτι δια διαλυθουν τα σχολεια, το αυτο με τον στρατο, τις επιχειρησεις, τους οργανισμους..δεν εμεινε τιποτα ορθιο...ενα ατελειωτο κοπαδι περιθωριακων, αντικοινωνικων, αγραμματων, κακοποιων, αμοραλιστων, απατριδων, μισελληνων κλπ κλπ κατελαβε τον κρατικο μηχανισμο...Ουσιαστικα εγινε ανατιναξη του ελληνικου κρατους απο τον Α.Γ.Παπανδρεου και των πολιτικων επιγονων του.. Σημερα η χωρα θελει εναν ηγετη που να δωσει οραμα ελληνικο, να ενθουσιασει και να βγαλει απο μεσα μας οτι υγιες εχει εναπομεινει..να επιβαλλει μια νεα δημοκρατικη δικτατορια, οχι ομως του σοσιαλισμου και αλλα τετοια κουραφεξαλα, αλλα του ελληνισμου της δημιουργιας, του ελληνισμου των αξιων..μια δημακρατικη δικτατορια που θα ξαναβαλει τα πραγματα στην θεση τους... τα πραγματα που διελυσε ο
    30ετης οιστρος των αποβρασματων..μια δημοκρατικη δικτατορια που θα λειτουργησει καθαρτηρια στηνοντας στον τοιχο τους προδοτες και τους κλεφτες...μια δημοκρατικη δικτατορια που θα μας ξανακανει ανθρωπους υπερηφανους και οχι ντροπισμενους καραγκιοζηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εδώ στον ουρανό οι άγγελοι είναι σε απεργία!

    Όταν ένας καλλιτέχνης λέει ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι οι εχθροί μας, ο απλώς άνθρωπος πρέπει να......φυγή όσο το δυνατόν........περισσότερο αυτόν τον καλλιτέχνη.....

    Υπάρχουν Έλληνες, οι οποίοι είναι περισσότερο Τούρκοι από τους Τούρκους!

    Το 1998, ο Lawrence Summers, τότε Υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χαρακτηρίσει το ΔΝΤ ως:

    "Το πιο σημαντικό όχημα για τη διεξαγωγή των μεταρρυθμίσεων στις αναδυόμενες χώρες."

    Μετά τη διάσκεψη του Bretton Woods (1944), δημιούργησε το ΔΝΤ "κάπως δημοκρατικό", αλλά για να τη δεκαετία του 1970, το σύστημα κατέρρευσε όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Συνθήκη.

    Σχηματίστηκε από τότε, η συμφωνία του ΔΝΤ (τροποποιήθηκε)....ΟΧΙ από συμφωνία, αλλά με την επιβολή ενός νέου προτύπου νομισματικ (πολιτική)!

    Ο καπιταλισμός.....τα πάντα επιτρέπονται......Έτσι όπως η δημοκρατία, ωστόσο, η """ένεση""" μπορεί να σώσει και να σκοτώσει.

    Η απόφαση μιας χώρας να πάει στο ΔΝΤ δεν είναι νομισματική......αλλά πολιτική!

    "Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τα χρήματα.....μόνο πολιτική στήριξη" είπε ο κ. Παπανδρέου......Τότε;

    Το ΔΝΤ είναι ένα ανοιχτό φέρετρο.....Αυτός που μπαίνει είναι νεκρός, αλλά δεν ξέρει.......Όλοι Μαζί θα ζήσουν σαν ζόμπι.......

    Από τον ουρανό.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι είδος πολιτικής αυθεντίας είναι αυτή που βγαίνει κραυγάζοντας λέγοντας ότι η χώρα βουλιάζει, στη συνέχεια περιφέρεται στις πρωτεύουσες της Ευρώπης σαν αυτούς τους κακόμοιρους που πουλάνε χαρτομάντηλα στις πλατείες λέγοντας "Δεν είμαι ζητιάνος - (Δεν ζητάμε οικονομική βοήθεια)" αλλά ό,τι έχετε ευχαρίστηση, συνεχίζει μετά στο εσωτερικό να μιλάει για τιτανικούς τραβώντας τη διεθνή προσοχή όλων των κακοπροαίρετων και αλητήριων και στη συνέχεια αρχίζει τις απειλές προς τους ίδιους αυτούς που ξεσκίζουν τις σάρκες μας ότι αν δεν μας δώσετε αυτό που ΔΕΝ ζητάμε θα πάμε να το ζητήσουμε από εκεί που θα μας το δώσουνε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ?

    Και την ίδια ώρα αρνείται να στραφεί σε πηγές μάλλον πρόθυμες να ζητήσει αυτό που ΔΕΝ ζητάει.

    Τι κυβερνήτες είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν το ότι στη διεθνή σκηνή πρέπει να δείχνεις ισχυρός για να εισπράξεις βοήθεια?

    Τι απώλεια αίσθησης της λογικής και το χειρότερο τι μαζική παράκρουση ενός λαού που σύρεται στη λαιμητόμο πιστεύοντας ότι εάν κοπεί το κεφάλι του (περιορισμός κυριαρχίας) αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση?

    Δεν υπερασπίζομαι τα λαμόγια της προηγούμενης κυβέρνησης που βγαίνουν και μιλούν εντελώς αποθρασυμένοι από την αχαλίνωτη μάσα και τον αηδιαστικό τους μ(π)αμ(π)οθρεφτισμό, αλλά λυπάμαι για την καθολική απώλεια της αίσθησης του μέτρου και της απλής λογικής.
    Να υιοθετήσουμε τη βιβλική ρήση ότι μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσει?

    Και το πλέον τραγελαφικό είναι ότι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και όχι μόνον (εννοώ τη γηραιά αλβιώνα) είναι σε πραγματικά χειρότερη οικονομική κατάσταση. Τέτοια αυτοχειρία μάλλον θα πρέπει να γραφτεί στην Ιστορία με μεγάλα σκοτεινά χρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ20 Μαρτίου 2010 στις 1:57 π.μ.

    Μαλάκες Έλληνες...με τον Αλογοσκούφη σας Ρουφιάνεψα... και με τον Ναύτη Παπακωνσταντίνου που ήταν Σύμβουλος του Σημίτη όταν ήταν Ναύτης στο ΚΕΠΑΛ και περνούσε ΖΑΧΑΡΗ... επίσης σας Ρουφιάνεψα!
    Ρε μη μασάτε...η ράτσα σας Ραγιάδες είναι η Ράτσα εκείνη των Νενέκων που καταδίκασαν σε θάνατο το...Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!!!
    Τι σας χρειάζεται ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ για να στρώσετε;
    Ένας ΗΓΕΤΗΣ!...μέσα από τα Σπλάχνα του Στρατού...
    Όχι εν ενεργεία...αλλά ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ...
    Μυστικώς και εν τάξει...πλέκουμε Στέφανους στην Αρετή και αγκάθια στην Ολιγορία και τον Εφησυχασμό!
    Αναλογιστείτε...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...τι σχέση έχει η σημερινή Βουλή των Ελλήνων με την ΑΠΕΛΛΑ της Σπάρτης...
    Έπαιρνε ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...ο Αρχαγέτης της ΣΠΑΡΤΗΣ 18000€ όπως ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας...Ο...(;)...ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ!!!!
    ΚΑΡΟΛΟΣ (;) PAPOULIAS;
    Εγω ξέρω...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...ότι ο Βασιλεύς Λεωνίδας έπεσε...ΜΑΧΩΜΕΝΟΣ...και δεν αμοίβονταν το μήνα...όσο 17 ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ...;...όπως ο...ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙΤΕ...ΕΛΛΗΝΕΣ...ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "19 Μαρτίου 2010 10:09 μ.μ.
    Οι Γερμανοί ποτέ δεν ξέχασαν ο,τι έχασαν τον Β'ΠΠ εξ'αιτίας της Ελλάδας.Αυτή είναι η ρεβάνς τους."

    Αυτο το επιχειρημα σημερα ειναι παντελως αγνωστο εκτος Ελλαδος και μερικων ιστορικων βιβλιων με ηλικια τουλαχιστον 50 ετων αλλα προσφερεται για εσωτερικη καταναλωση και μονο.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ? ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το πραξικόπημα το '67 έγινε για πολύ πιο χαμηλης σημασίας εθνικά προβλήματα. Σήμερα οι συνθήκες είναι απείρως πιο επικίνδινες για την χώρα απ' ότι το '67, γιατί η χώρα οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερο "κρημνόν".
    Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.