15/3/10

Σύγκρουση για τις γαλλικές φρεγάτες που παίρνει η Μόσχα

Προβλήματα άρχισε να αντιμετωπίζει ήδη η συμφωνία που πέτυχε ο ρώσος πολυεκατομμυριούχος Σεργκέϊ Πουγκάτσεφ, ανάμεσα στο Παρίσι και τη Μόσχα για την πώληση τεσσάρων φρεγατών, τύπου Mistral, που μπορούν να μετάσχουν σε επιχειρήσεις πεζοναυτών, στο Ρωσικό Ναυτικό.

Η συμφωνία ήδη επικυρώθηκε από το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί αλλά οι αντιδράσεις εκ μέρους τρίτων χωρών, δεν άργησαν καθόλου. Ανεπισήμως, υπέβαλαν τις διαμαρτυρίες τους χώρες της Βαλτικής, ενώ σε αναβαθμισμένο επίπεδο ήταν οι διαμαρτυρίες των ΗΠΑ και της Γεωργίας που θεωρεί πως κάθε βοήθεια προς τη Μόσχα, στρέφεται ευθέως εναντίον της, όσο διάστημα η Ρωσία στηρίζει την «ανεξαρτησία» της βόρειας Οσετίας και Αμπχαζίας.

Η Τιφλίδα, ελπίζει τώρα στην Ουάσιγκτον ώστε να ακυρωθεί η παραγγελία. Αλλά οι «φίλοι» της Γεωργίας στις ΗΠA ανήκαν παραδοσιακά στους ρεπουμπλικάνους και τώρα ο Έκα Τκελασβίλι, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας συμφώνησε με δυο εταιρίας που ασκούν lobbying για να κινήσουν τα νήματα. Πρόκειται για τις εταιρίες Gephardt Group που ανήκει στον Richard Gephardt, πρώην επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο και την Podesta Group, του επίσης δημοκρατικού Anthony Podesta. Στο δυναμικό της τελευταίας πέρασε ο ως τα τέλη του 2009 διευθυντής του γραφείου στο Παρίσι της Washington Post, Τζον Γουώρντ Άντερσον. Στόχος των εταιριών να ανατρέψουν τις προσπάθειες της γαλλικής διπλωματίας, που προσπαθεί να πείσει ότι η συμφωνία δεν ανατρέπει σοβαρά τις ισορροπίες ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία.
e-dragoumanos.gr

4 σχόλια:

  1. Τα Μιστράλ ΔΕΝ είναι φρεγάτες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sailor
    Το ελικοπτεροφόρο και σκάφος διοίκησης τύπου Mistral του γαλλικού Ναυτικού

    Επειδή πρόκειται για αναδημοσίευση
    βασική μου αρχή είναι να μην παρεμβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμίζει παλιότερα δημοσιέυματα των εφημερίδων,
    "δύο φάντομ τύπου F-16"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΜΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
    ΕΓΩ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΩΣ ΕΞΗΣ:
    "ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ"
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.