19/3/10

Ο αμερικανικός στρατός έκλεισε μια ιστοσελίδα της CIA που θεωρήθηκε επικίνδυνη για την ασφάλεια των στρατιωτών.

Ο αμερικανικός στρατός έκλεισε το 2008 μια ιστοσελίδα την οποία είχαν στήσει η CIA σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να προσελκύσουν εξτρεμιστές και να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε ως δόλωμα προκειμένου οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να εντοπίζουν και να παρακολουθούν τη δράση εξτρεμιστών στη Σαουδική Αραβία. Η εφημερίδα επικαλείται πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, χωρίς να τους κατονομάζει.

Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, οι ειδικοί του στρατού σε θέματα πληροφορικής διέλυσαν το ιντερνετικό φόρουμ επειδή ο στρατός φοβόταν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εξτρεμιστές στο Ιράκ για να σχεδιάσουν επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα αυτή.

Το κλείσιμο της ιστοσελίδας οδήγησε, από απροσεξία, στην κατάρρευση 300 διακομιστών στη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία και το Τέξας, υποχρεώνοντας την Ουάσινγκτον να ζητήσει συγγνώμη από τη σαουδαραβική και τη γερμανική κυβέρνηση.

Η CIA θεωρούσε ότι το κλείσιμο της ιστοσελίδας θα οδηγούσε στην απώλεια πολύτιμων πληροφοριών. Όμως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) έκρινε ότι το κλείσιμό της ήταν μια νόμιμη επιχείρηση για την ασφάλεια των Αμερικανών στρατιωτών, δεδομένου ότι ανώτατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, είχαν προειδοποιήσει ότι οι εξτρεμιστές θα χρησιμοποιούσαν την ιστοσελίδα για να σχεδιάσουν επιθέσεις.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.