26/3/10

Oι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι απεργούν για το καλό του λαού και των πολιτών!!! Τους πιστεύετε;


Αντιδρούν στην επιβολή ΦΠΑ
Συνεχίζουν την απεργία τους οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι

Απέχουν από τα καθήκοντά τους και σήμερα, Παρασκευή, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Την αποχή αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με αίτημα τη μη υπαγωγή των συμβολαιογραφικών-δημόσιων υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ.
Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος αναφέρει: «Η επιβολή ΦΠΑ 21% στις γονικές παροχές, στις πωλήσεις που αφορούν στην πρώτη κατοικία, στα πληρεξούσια και στις λοιπές συμβολαιογραφικές υπηρεσίες επιβαρύνει σημαντικά τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις».
Η αποχή των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες τους.
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να βγει ευθέως, υπεύθυνα, ανυπόκριτα και να πει την αλήθεια στους έλληνες πολίτες, ότι δηλαδή η επιβολή ΦΠΑ συνιστά επιβάρυνση αποκλειστικά και μόνο του πολίτη, του οποίου δυσχεραίνεται και καθιστά σχεδόν αδύνατη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη».
Ειδικότερα, η Ολομέλεια εκτιμά ότι η επιβολή ΦΠΑ στη σημερινή συγκυρία σημαίνει ότι «ο πολίτης θα καταβάλλει επιπρόσθετα 21% για τις νομικές υπηρεσίες, για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη». Δεν είναι λοιπόν, συνεχίζει, «επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως ανακριβώς και για λόγους επικοινωνιακούς διαδίδουν, αλλά έμμεσος φόρος στους πολίτες που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια».
Newsroom ΔΟΛ

10 σχόλια:

  1. Φυσικά και τους πιστεύω, τι λόγια είναι αυτά;;;

    Γιατί να με επιβαρύνουν με το ΦΠΑ ενώ μπορουν να τα πάρουν μαύρα χωρίς απόδειξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και τους πιστεύουμε, τι στο
    καλό υπάρχει έστω και ένας πολίτης που πιστεύει οτι οι δικηγόροι και δικαστές δεν μοχθούν μέρα νύχτα για τη σωστή απόδοση δικαιοσύνης στη
    χώρα μας?
    Η ότι οι βουλευτές μας αυτη οι άξια
    κάστα της κοινωνίας μας δεν σκύβουν με καλωσύνη και αυταπάρνηση
    πάνω στα προβλήματα των πολιτών?
    Αλλοίμονο!!!
    Η δημοκρατία και ο πολιτισμός που
    ακτινοβολεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας οφείλεται πρωτίστως στους δικηγόρους,
    τους δικαστές τους πολιτικούς, κι
    έπειτα σε όλους εμάς.
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΖΗΤΩ Η ΝΔ.
    ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΖΗΤΩ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι είναι ! Για το καλό του ελληνικού λαού και της χώρας πρέπει όλοι να κατέβουμε σε απεργία να μην περάσουν τα μέτρα της ΑΛΗΤ και να απαιτήσουμε ΚΑΘΑΡΣΗ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, στην Οικονομία και στη Διοίκηση (εκλογικό νόμο, Τ.Α. χωροταξικα, περιβάλλον...). Αυτα δηλαδή που ισχύουν σε ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρώπης και γενικότερα όπου υπάρχει πολιτισμός.
    Για να κάνουμε την κρίση πραγματική ευκαιρία κι όχι κοροϊδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας παραιτηθούν οι καλοπληρωμένοι στρατιωτικοί και άλλοι που αμείβονται με 2500 και 3000 Ευρώ ( και δεν είναι και μάχιμοι οι περισσότεροι) και ας βγουν στο ελεύθερο επάγγελμα να δούν την γλύκα. Σε ότι αφορά την ουσία ο κόσμος τρώει την εύκολη προπαγάνδα των ΜΜΕ διότι στους δικηγόρους συμφέρει το ΦΠΑ διότι έχουν μετά έκπτωση για τις επαγγελματικές τους αγορές. Αλλά ως καλά πασοκικά κομπλεξικά κορόιδα βάλτε τα με γιατρούς και δικηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και για το σκάνδαλο Οτσαλάν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτήσω κάτι:γνωρίζει ο κ. Καλεντερίδης τα περί δικηγορίας και πόσο έχει γίνει σκατά το επάγγελμα ( μην κρίνετε από τους αστέρες δικηγόρους των καναλιών) και βάζει τέτοιο άδικο τίτλο? Αλλά όταν έχουμε εμπλοκή Οτσαλάν, φωνάζουμε τον δικηγόρο Κρανιδίωτη στο Ναιρόμπι για καβάντζα έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε φίλε 2:56
    κόρη του αδελφού μου είναι δικηγόρος.
    Όσο για το δικαίωμά σας να κάνετε απεργία, είναι αναφαίρετο και αφού το αποφασίσατε, καλά κάνετε και απεργείτε.
    Το θέμα είναι να μην επικαλείσται το καλό του λαού και των πολιτών για την απεργία σας.
    Αυτό μοιάζε με εμπαιγμό.
    Την απεργία την κάνετε γιατί πλήττονται τα συμφέροντά σας.
    Από κει και πέρα, κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα των δικηγόρων σε μια οργανωμένη κοινωνία.
    Όσο για την υπόθεση Οτζαλάν, ίσως δεν γνωρίζεις πόσοι δικηγόροι εκλήθησαν και πόσοι ήλθαν κάτω σοτ Ναϊρόμπι.
    Αυτό το θέμα μην το θίγεις, δεν σε συμφέρει.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δικηγόροι δεν απεργούν αλλά απέχουν διότι δεν είναι υπάλληλοι.
    Το 'έχω φίλο που έχει κόρη δικηγόρο' είναι αστείο επιχείρημα -είναι σαν να λέω εγώ ότι επειδή έχω φίλο με κόρη στρατιωτικό γνωρίζω τα προβλήματα των στρατιωτικών. Στην ουσία το θέμα είναι ότι ΕΠΡΕΠΕ εδώ και καιρό να επιβληθεί και σε εμάς ΦΠΑ όπως σε όλη την Ευρώπη αλλά το πρόβλημα είναι ότι το κράτος έχει εδώ καιρό στραφεί κατά των συμφερόντων μας ως επαγγελματικής ομάδος πολύ πριν την κρίση με τελευταία περίπτωση την υφαρπαγή των υπηρεσιών του Κτηματολογίου μία καθαρά νομική δουλειά από λογιστές και άλλους.

    Πάντα με καλή πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aντιγράφω από άλλο site


    Οι δικηγόροι θα ωφελούνται οικονομικά από το δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ εισροών και κακώς φωνάζουν. Οικονομικά θα είναι κερδισμένοι. Επίσης, τώρα πια κανένας δεν θα τους ζητάει πια αποδείξεις, πάνω που είχαν αρχίσει να ζητούν τον τελευταίο καιρό με το “κίνημα των αποδείξεων”. Θα βγάζουν το μπλοκάκι και θα σπεύδει ο πελάτης “όχι, όχι, μην κόβεις”, μην τυχόν και πληρώσει 21% φόρο! Νομίζω ότι ο λόγος που αντιδρούν οι δικηγόροι είναι η κοινωνική στοχοποίησή τους, που αναπαράγεται μέσα από το συγκεκριμένο μέτρο. Είναι σωστό αυτό που λένε παραπάνω ότι προβάλλεται το μέτρο σαν “ΦΠΑ στους δικηγόρους”, λες και θα τον πληρώσουν το ΦΠΑ οι δικηγόροι από τη τσέπη τους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για “ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες”, που θα τον πληρώσουν οι πολίτες και αυτοί θα επωφελούνται από το δικαίωμα έκπτωσης του φόρου. Δηλαδή θα εισπράττουν 210 και θα αποδίδουν 140-150 ή 100, ανάλογα με τι φόρο εισροών έχουν…

    Τόσο ωραία. Ο λαϊκισμός του ΓΑΠ θα ωφελήσει οικονομικά τους δικηγόρους, θα πλήξει τον πολίτη. Ο μόνος ουσιαστικός λόγος της απεργίας τους είναι ο μεγάλος μπελάς που συνεπάγεται η δήλωση ΦΠΑ κάθε τρεις και λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.