15/7/17

Τούρκος θέλει να παραδώσει χριστιανική επιτύμβια στήλη του 1887 σε απογόνους της θανούσης

«Ενθάδε κείται η δούλη του Θεού Χρυσούλα Ροδάκη θανούσα τη δεκάτη ογδόη Μαρτίου 1887», γράφει επάνω στην επιτύμβια στήλη που βρέθηκε στο χωριό Karacakoy, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας thrakitoday.com.
Ο Kerem Soyyilmaz, ένας παραγωγός ταινιών, ένα χρόνο πριν είδε κάποιους άντρες να κουβαλάνε την επιτάφια στήλη για να την πετάξουν στα σκουπίδια και τους σταμάτησε. Την πήρε από τα χέρια τους, την καθάρισε και ξεκίνησε μια έρευνα για να βρει πληροφορίες με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της θανούσης και αν είναι δυνατόν να βρεθούν οι απόγονοι της.
Αξίζει πράγματι να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια με μία κοινοποίηση (πληροφορίες: https://www.instagram.com/searchingrodaki/, https://www.facebook.com/searchingrodaki/). Πρόκειται για μια αξιέπαινη και άκρως συγκινητική ενέργεια του Τούρκου παραγωγού. Εάν, μάλιστα, όλοι οι άνθρωποι επεδείκνυαν τέτοια ευαισθησία, να διασώσουν δηλαδή κάτι τόσο ιερό όπως είναι αυτή η αναθηματική πλάκα, τότε ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα ομορφότερος.
http://www.pontos-news.gr/article/166886/toyrkos-thelei-na-paradosei-hristianiki-epitymvia-stili-toy-1887-se-apogonoys-tis

4 σχόλια:

 1. Που μας είπε ότι φτάνουν τα σύνορα της καρδιάς του ο Ερτογαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομιζετε οτι υπάρχει περίπτωση ΚΑΙ αυτό να εννούσε;

   Διαγραφή
 2. Σεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι συνταρακτικό άξιο μνείας...
  Αν πάλι κάνω λάθος, συγγνώμη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατι Ioannes , ποσοι Ελληνες και ποσοι Τουρκοι το ξανακαναν ?.
  Καθε σπιθα ανρωπισμου θελει φροντιδα σαν το κερι που παει να σβυσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.