4/7/17

ΕΥ: Σε όλο τον κόσμο μειώνουν τους φόρους και στην Ελλάδα τους αυξάνετε


Ενώ η μακροπρόθεσμη τάση των χωρών να επιδιώκουν μία στρατηγική χαμηλών συντελεστών και ευρείας βάσης για τη φορολογία των επιχειρήσεων παραμένει ισχυρή το 2017, στην Ελλάδα θα υπάρξει αυξημένη συνολική φορολογική επιβάρυνση, διαπιστώνει η ετήσια έρευνα της ΕΥ (πρώην Ernst & Young), Outlook for global tax policy in 2017.
Οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις παγκοσμίως και η συνεχιζόμενη υποτονική οικονομική ανάπτυξη εξακολουθούν να μετασχηματίζουν δραστικά το φορολογικό τοπίο, οδηγώντας πολλές χώρες στην υιοθέτηση νέων ή στη βελτίωση υφιστάμενων επιχειρηματικών κινήτρων για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ΕΥ Outlook for global tax policy in 2017, η οποία συνδυάζει την πληροφόρηση και τις προβλέψεις επαγγελματιών της ΕΥ από 50 χώρες του κόσμου με εξειδίκευση στη φορολογική πολιτική.

Ενώ η μακροπρόθεσμη τάση των χωρών να επιδιώκουν μία στρατηγική χαμηλών συντελεστών και ευρείας βάσης για τη φορολογία των επιχειρήσεων παραμένει ισχυρή το 2017, η εφαρμογή των συστάσεων των G20/ΟΟΣΑ για τις δράσεις BEPS (Base Erosion and Profit Shifting - Διάβρωση Φορολογικής Βάσης και Μεταφορά Κερδών) και των σχεδίων νομοθετικής πρότασης που εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποχρεώνουν σήμερα τις κυβερνήσεις των χωρών να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές φορολογικών μεταρρυθμίσεων για να παραμείνουν ανταγωνιστικές στη διεθνή φορολογική σκηνή.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. "Σέ όλο τον κόσμο μειώνουν τους φόρους και στην Ελλάδα τους αυξάνετε".

    1)Η Τρόϊκα (ή οι Δανειστές μας), μέσω των Μνημονιακώς υποτεταγμένων σε αυτήν Ελληνικών κυβερνήσεων, ακολουθεί μία συμβουλή του Βάρδα Σκληρού, στον Βασίλειο τον Β΄:
    Βάλε ακατάπαυστα βαρύτατους και αυθαίρετους φόρους ώστε ολοι να αναγκάζονται να αφιερώνουν ολόκληρον τον χρόνον και την προσοχήν τους στις ιδιωτικές τους υποθέσεις, εμποδίζοντας αυτούς να γίνουν ισχυροί ή επικίνδυνοι.

    2)Τί αντιστάσεις να υπάρξουν σε εθνικά θέματα, όταν ο κόσμος από το πρωϊ μέχρι το βράδυ αγωνιά για να επιβιώσει, για το πώς θα πληρώσει τους φόρους του ή για το πως θα σώσει την περιουσία του?
    Έχουμε φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και συσσώρευση μεγάλων ζημιών και πολλών απειλών για την πλούσια τάξη.
    Πόσοι πλέον έχουν την αντοχή να ασχοληθούν ή και να διαμαρτυρηθούν σήμερα για τις εξελίξεις π.χ. στο Κυπριακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.