2/7/17

H Μέρκελ προειδοποιεί τον Τσίπρα: Για την διμερή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

φωτογραφία: AP images
Έμμεσο μήνυμα προς την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επιδιώκουν διμερή τόνωση των επενδυτικών και εμπορικών δεσμών τους με την Κίνα έστειλε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ξεκάθαρα προβληματισμένη ρωτήθηκε για την «πολιτική πίεση» που ασκεί η Κίνα σε «οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα», μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συνομιλεί με το Πεκίνο ως ένα ενιαίο μπλοκ.

«Η Ευρώπη πρέπει να μιλάει με την Κίνα με μία φωνή»
«Είμαι προβληματισμένη με αυτό που περιγράψατε. Οι αμοιβαίες εξαρτήσεις αυξάνονται και η ισορροπία συνεχώς μετατοπίζεται», ανέφερε η καγκελάριος.
«Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί σκληρά ώστε να προστατεύσει την επιρροή της και, πάνω από όλα, πρέπει να μιλάει με την Κίνα με μία φωνή».

Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά να προσελκύσει κινεζικά κεφάλαια και προσπαθεί να ωφεληθεί από το επενδυτικό πρόγραμμα της Κίνας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», το οποίο προβλέπει την κατασκευή εμπορικών υποδομών που θα συνδέουν την ανατολική Ασία με τη Μέση Ανατολή και τη Δύση, μέσω στεριάς και θάλασσας. Στα μέσα Ιουνίου η Αθήνα «πάγωσε» την τακτική δήλωση της Ε.Ε. στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα σχετικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κίνα.

Η Ανγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι τμήματα και της γερμανικής οικονομίας βασίζονται στο εμπόριο με την Κίνα, όμως επισήμανε ότι στόχος των συζητήσεων με το Πεκίνο θα πρέπει να είναι μία «αρμονία» που ευνοεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Για το λόγο αυτό τόνισε πως η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο την αγορά της σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να απαγορευτούν ή να περιοριστούν οι ξένες επενδύσεις σε ορισμένους κλάδους που κρίνονται στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια και το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου.

Πηγή: H Μέρκελ προειδοποιεί τον Τσίπρα: Για την διμερή συνεργασία Ελλάδας-Κίνας | iefimerida.gr

6 σχόλια:

  1. Αυτην την κινηςη των Γερμανών Αγαπητε Κριστιάν αποτελει τη συνεχεια της προηγούμενης που η χωρα μας μπλόκαρε απόφαση της εοκ με αντίποινα στην Κίνα γιατι δεν σέβεται τα...ανθρώπινα δικαιώματα των Κινέζων....
    Οχι οτι τους πηρε ο πόνος φυςικα των Γερμανών γιατι τοτε θα επρεπε και για άλλες χωρες χ τις αραβικές να πράξει αντιστοίχως ,πραγμα που ποτε δεν εκανε...Ο πόνος ειναι ο ανταγωνισμός που ολο και αυξάνει μεταξυ των γερμανικών και κινεζικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές
    Επειςης σημερα ειχαμε και αλλο χτύπημα απο τον Σόιμπλε που περαςε σταψιλα και ειπε οτι ο κουμμουνιστης Τσακαλώτος ενδιαφέρεται για το συμφέρον των εφοπλιστών....( προσοχή οχι των καπιταλιστών αλλα ειδικα των Ελλήνων εφοπλιστών)...Το γιατι το πιάνουμε ολοι φαντάζομαι μια και εχει προϊστορία.αυτο το θεμα.
    Συμπερασματικά βλέπουμε οτι η γερμανια κανει οτι θεμιτό και αθέμιτο μπορει να συγκεντρώσει και αναπτύξει όλη την οικονομική ισχύ της ευρωπης στην χωρα της σε βάρος των άλλων κοινωνιών αλλα και οτι ηδη θεωρεί την χωρα μας προτεκτορατο της και πράττει αναλόγως....Και οποίος αφελής πιςτευει ακομη οτι θα μας χαλαρώσει το κεφαλοκλειδωμα ,ειναι απλα αφελής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα ρε Ορφέα, νυκτερινές φαντασιώσεις σου!
      Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

      Διαγραφή
  2. Ὀρθή Ἐπανάληψις.
    Κα Μέρκελ,
    Ὅταν ὁ ἰσχυρός λέει δημόσια, ὅτι ὁ ἀδύναμος θά πρέπῃ νά τόν σέβεται, σημαίνει ὅτι ὁ ἰσχυρός φοβᾶται ἰσχυρότερό του (Ἀπό τήν Κινέζικη σοφία...).
    Κε Τσίπρα,
    Ὅταν ὁ ἀγαπητικός τῆς βοσκοπούλας, ἐπρόκειτο νά πάρει γιά γυναίκα του ἄλλην βοσκοπούλα, ἡ πρώτη βοσκοπούλα πῆρε φαρμάκι, καί ἔτρεχε ὁ Τάσος (Τσίπρας) νά τήν προλάβει τήν ἀθώα καί ἐρωτοχτυπημένη βοσκοπούλα (τήν Μέρκελ), ἀλλά, δέν τήν πρόλαβε... (Ἀπό τόν Ἑλληνικό κινηματογράφο).
    Ἀξιότιμοι συμπολίτες,
    Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σέ ξένον ἀχυρῶνα (Ἑλληνική παροιμία).
    Προσεχῶς : "Καί οἱ Κινέζοι εἶναι φίλοι μας!",
    Μιά ταινία γιά ὅλη τήν οἰκογένεια, σασπένς, δράση, ἐγκλήματα μαφίας, σφιχτές κάλτσες γιά κοντά γυναικεῖα πόδια, καί τό μυστήριo τσάϊ σοφίας τῆς κινέζικης ὑπομονῆς...(στά ἑλληνικά: μισθός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λιγα λογια, η στατιστικη της Γερμανιας ειναι υπολογη πρωτον στις ξενες επενδυσεις και δευτερον στο εξωτερικο εμποριο, αν ενα απο αυτα βυθιστει κατα 0,1% σημαινει για την Γερμανια 65 δισ. Ευρω μειων και δευτερη θεση μετα την Κινα. Η Ελλαδα κρατα τα κλειδεια του ναυτιλιακου εμποριου, τη βαση Containers και μια υποσχομενη εξοδο των Κινεζων απο το Νοτο προς τα Βορεια με μικρο κοστος.....που τα λεει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριστιάν Ακκυριά3 Ιουλίου 2017 - 1:17 π.μ.
    Σώπα ρε Ορφέα, νυκτερινές φαντασιώσεις σου!
    Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.


    Μάλλον ...ονειρώξεις Κριστιάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.