8/7/19

Αυξήθηκε 56% το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η υπέρμετρη αύξηση των εισαγόμενων προϊόντων κατά 20,1% επικάλυψε την άνοδο των εξαγωγών η οποία διαμορφώθηκε σε μόλις 3,0%

Σε θετική τροχιά παραμένουν οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παρ΄ όλα τα εμπόδια σημείωσαν νέα αύξηση 3% τον Μάιο του 2019. Στον αντίποδα, ανησυχητική είναι η άνοδος που κατέγραψαν οι εισαγωγές και η περαιτέρω διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος.

Αυτό σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη ενεργοποίησης πολιτικών τόνωσης της εγχώριας παραγωγής που θα ενισχύσουν τη δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, το Μάιο του 2019 αυξήθηκαν κατά 89,6 εκατ. ευρώ ή κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 3,04 δισ. ευρώ από 2,96 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς τα πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 14,7% ή κατά 478,5 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 3,74 δισ. ευρώ έναντι 3,26 δισ. ευρώ.

για τη συνέχεια Protothema

1 σχόλιο:

  1. Ποιος απο τους υπουργους του ΚΟΥΛΗ εχει ιδεα απο παραγωγή?????? Χωρις παραγωγη προιοντων υψηλης προστιθεμενης αξιας ΠΑΠΑΛΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.