9/7/19

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Από τη Google υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής


Από την Google στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Ζαριφόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα ψηφιακής στρατηγικής. Ο Γρηγόρης  Ζαριφόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Google το 2012 ως Industry Head, υπεύθυνος για τους κλάδους του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών, του λιανικού εμπορίου, των καταναλωτικών προϊόντων (FMCGs) και του κλάδου των ΜΜΕ & ψυχαγωγίας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, με σκοπό να βοηθήσει επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς να αναπτύξουν αποτελεσματική ψηφιακή στρατηγική, μέσω των λύσεων που προσφέρει η Google. Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Imperial College-University του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Stanford University, ενώ είναι και κάτοχος MBA από το Kellogg School of Management-Northwestern University.
tanea

6 σχόλια:

  1. Μπράβο του , πολύ καλά έκανε! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή η ψηφιακή πολιτική της χώρας θα δοθεί στην Google για να την τρέξει ; Και φυσικά με το αζημίωτο.

    Γιατί δεν βάλανε ένα υφυπουργό που να έχει διατελέσει πωλητής στο Twitter, που έχει και καλύτερες τιμές από την Google ;

    Πρωτοφανή γεγονότα να αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις πωλητές Πολυεθνικών για να "βοηθήσουν" την χώρα με εργαλείο την εταιρεία που δούλευαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε Dimitri, δεν σχολιάζεις την απουσία "κοινωνικών αγώνων" απο το βιογραφικο;
      Ο φιλελές , ούτε μια κεραία κινητής δεν έδιωξε απο γειτονιά.
      Παω στοίχημα ότι στo Imperial δεν πλάκωσε ούτε ένα καθηγητή...
      Αυτα είναι παιδάκια των πολυεθνικών που τα τρώμε για πρωινό...

      Agile management, scrum και πίτσες.

      Διαγραφή
    2. Επιλογές πωλήσεων της χώρας σε όλες τις θέσεις εφάμιλλες ακροδεξιών κυβερνήσεων λατινοαμερικανικής σφαίρας ! Μεγαλοστελέχη πολυεθνικών που κατα την κυρια Τατιανα εγκατέλειψαν απο πατριωτισμό και αγαπη τη θέση τους στην οποία χρυσοπληρώνονται για να προσφέρουν στην πατρίδα ! Μη γελάτε ,εινακ σοβαρο.Πληρης η ασχετοσύνη (οχι του συγκεκριμένου ) των περισσότερων υπουργών για τα προβλήματα του κλάδου τους.Περιμενω πως και πως να μπει υπουργός αγροτικής παραγωγής κάποιος αγρότης , υπουργός διακαιοσυνης κάποιος μαχόμενος νέος δικηγόρος π.χ.
      ΥΓ : Βλεπωντας το υπουργικό συμβούλιο μου ήρθε στο νου το γνωστό λαικο άσμα πωλείται οπως ειναι επιπλωμένο...

      Διαγραφή
  3. Καλή επιτυχία να έχει, εύχομαι να εργαστεί για το καλό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Απλά να γνωρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ είναι GOOGLE ή κάποια πολυεθνική! Οι διαδικασίες διοίκησης στο δημόσιο είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ από αυτές που ισχύουν στις πολυεθνικές και αυτό διότι έτσι το επιβάλλουν οι νόμοι του κράτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.