31/1/13

Ποιοί έκαψαν τη Μarfin το 2010 στην οδό Σταδίου

Μία μία μετρά τις... 1.000 ημέρες που πέρασαν από τον χαμό της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου η οικογένεια της 32χρονης κοπέλας που «έσβησε» -μαζί με το μωρό που κυοφορούσε-, όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης πορείας κατά του Μνημονίου στις 5 Μαΐου 2011.
Χρειάστηκαν περίπου 32 μήνες για να φτάσει τελικά η Δικαιοσύνη στην κλήση δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση, παρότι αρχικά υπήρξαν τέσσερα πρόσωπα που είχαν δώσει εξηγήσεις ως «ύποπτοι». Τότε είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που μαζί με την 35χρονη Βιβή Ζούλια και τον 36χρονο Νώντα Τσακάλη «χάθηκαν» στις φλόγες, σχολιάζοντας τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, επισημαίνει: «Ακριβώς 1.000 ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin που επέφερε τον χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής Δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζομένους να υποστούν αυτόν τον μαρτυρικό θάνατο».
Την ίδια στιγμή, ελάχιστες ώρες μένουν μέχρι οι δύο, σύμφωνα με την κρίση του ανακριτή, από τους υπαιτίους της φονικής πυρκαγιάς βρεθούν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού για τέσσερα κακουργήματα. Σε πρώτη φάση αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά τις απολογίες τους, θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Επειτα από σχεδόν τρία χρόνια, οι δικαστικές Αρχές συνέδεσαν όλα τα κομμάτια του παλζ, αξιοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος και συνδέοντας όλες τις πληροφορίες. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τελικά κατέληξαν σε δύο πρόσωπα, τα οποία ήταν ήδη γνωστά στις Αρχές από τον Απρίλιο του 2011, όταν είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για τις δολοφονίες στο τραπεζικό υποκατάστημα.

Οι μαρτυρίες
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι μαρτυρίες από ανθρώπους που εκείνο το αποπνικτικό μεσημέρι βρέθηκαν στο σημείο του εμπρησμού είναι συγκλονιστικές.
«Γιατί το κάψατε, ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...» είναι τα λόγια γυναίκας μέσα στο μετρό που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση και περιγράφει ό,τι άκουσε μία οικονομολόγος στην κατάθεσή της. Συγκλονιστική όμως είναι και η μαρτυρία εργαζομένου στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ για όσα συνέβησαν στη Marfin: «Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά, βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Στο πρόσωπό του φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Οταν με πλησίασε, τον έπιασα από τον ώμο και του είπα “τι κάνετε ρε; Εχει κόσμο πάνω” και εκείνος μου απάντησε “θα σας κάψουμε όλους”».
Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών (σε μία περίπτωση κατά 97%), ενώ σε καταθέσεις γίνεται αναφορά στην παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός καθοδηγητή, ενός ψηλού άνδρα ο οποίος είχε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ.

3 σχόλια:

  1. Η ΦΩΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ!! ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;;;ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΣΑΚΑΪ! Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΗΚΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!! ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!(ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ 4ο ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ;;)ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΑΜΗΛΑ!! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=61gQ1tOjp-k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >> Blogger Ο/Η kwsths24 είπε...
    Η ΦΩΤΙΑ ΜΠΗΚΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ!! ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΝΩ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;;;ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟΝ ΣΑΚΑΪ! Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΗΚΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!! ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!(ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ 4ο ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ;;)ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΑΜΗΛΑ!! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=61gQ1tOjp-k
    31 Ιανουαρίου 2013 - 10:47 μ.μ.<<


    Βεβαια, για τους προοδευτικους θολοκουλτουριαρηδες ητανε προβοκατσια - ως συνηθως.

    Μηδεν ανοχη στους Αριστεροφασιστες!

    - Φ. Κρανιδιωτης, Οι «ειδικοί» του πανικού εναντίον της αλήθειας
    http://www.dimokratianews.gr/content/13246/οι-«ειδικοί»-του-πανικού-εναντίον-της-αλήθειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωστόσο κατά αξιοσημείωτο τρόπο μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί μόνο κουκουλοφόροι σε συνεννόηση με την ΕΛΑΣ και την ασφάλεια.
    Ότι και να λέει ο κάθε φανατισμένος ξέρουμε πλέον ότι οι αυτοαποκαλούμενοι αντεξουσιαστές αποτελούν μικρό μόνο μέρος της ορδής των βανδάλων καθώς οι περισσότεροι είναι ποδοσφαιροχούλιγκαν που καθοδηγούνται και διαπλέκονται με την Ασφάλεια και άλλα μεγαλοσυμφέροντα μαζί με μπράβους του υποκόσμου που επίσης διαπλέκονται με τους ίδιους.
    Οι κουκουλοφόροι της ΕΘΕΛ δεν έχουν λησμονηθεί όπως άλλωστε και οι άπειρες φωτογραφίες και βίντεο συγχρωτισμού κουκουλοφόρων με την ΕΛΑΣ.
    Γι' αυτό άλλωστε κόπτονται κάποιοι να αποκτήσουν ποδοσφαιρικές ομάδες και γι' αυτό οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής οδηγούν συχνά σε συνδέμους ομάδων.
    Τα υπόλοιπα είναι κουτόχορτο για νοικοκυραίους καιγια επικοινωνιακά παιχνίδια με τους βολικούς αφελείς του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.