28/1/13

Μεντβέντεφ: «Μπορούμε να βοηθήσουμε την Κύπρο υπό προσυμφωνημένους όρους»

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο, όμως η Λευκωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιφορτισθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος με τη διάσωσή της, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.
«Πιστεύουμε ότι το κύριο βάρος για την επίλυση των προβλημάτων της Κύπρου πρέπει να επωμισθούν η Κύπρος και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
«Όμως δεν αρνούμαστε τη βοήθειά μας υπό ορισμένους όρους. Οι όροι πρέπει να συμφωνηθούν εκ προοιμίου. Πριν από αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν από εμάς χρήματα», λέει επισημαίνοντας ότι η Ρωσία έχει ήδη χορηγήσει στην Κύπρο δάνειο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αγοράσει κρατικά ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης, αλλά διάκειται θετικά απέναντι στο ευρώ.
«Αν και σήμερα το ευρώ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, είμαι της άποψης ότι το ευρώ βοήθησε το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά την κρίση 2008/2009», σημειώνει.
«Η ιδέα του ευρώ είναι από γενικής απόψεως θετική. Για τον λόγο αυτόν ελπίζω ότι θα έχει θετικό μέλλον», προσθέτει.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.