28/1/13

Απίστευτο: Η Τουρκία υποστηρίζει ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση εναντίον των Κούρδων

του Σάββα Καλεντερίδη
Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν πέσει οι μάσκες και η Τουρκία προσφέρει ανοιχτά υποστήριξη, οπλισμό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου δυο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Σερεκάνιγιε, στο Δυτικό Κουρδιστάν.

Πρόκειται για μέλη της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική και παρακλάδι της Αλ Κάιντα, από τις ΗΠΑ, που ενισχύονται από Κούρδους νεαρούς, ελεγχόμενους από τις τουρκικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να αναστήσουν τις δομές της παρακρατικής-παραστρατιωτικής οργάνωσης Χίσμπουλάχ, γνωστή και ως Χίζμπι-Κόντρα.
Οι νεκροί από πλευράς τρομοκρατών τις τελευταίες δέκα ημέρες φθάνουν τους εκατό, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, οι οποίοι, σημειωτέον, διακομίζονται στα νοσοκομεία της πόλης Τζεύλαν-πινάρ, που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος.
Η πόλη Σερεκάνιγιε, που ελέγχεται από τις ομάδες ενόπλων που έχει συγκροτήσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που θεωρείται κλώνος του ΡΚΚ, έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας γιατί έχει στρατηγική σημασία, αφού βρίσκεται περίπου στο μέσον της απόστασης μεταξύ Νοτίου Κουρδιστάν και ακτών της Αν. Μεσογείου, και σε περίπτωση που πάρουν τον έλεγχό της οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα, διακόπτουν τη συνέχεια ων κουρδικών περιοχών και άρα την έξοδο των Κούρδων προς τη θάλασσα, που είναι στρατηγικός στόχος του Νοτίου Κουρδιστάν, για να καταφέρει να μεταφέρει το πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές, παρακάμπτοντας την Τουρκία.
Σημειωτέον ότι οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης Σερεκάνιγιε έχουν στα χέρια τους πτώμα 25χρονου Κούρδου από το Βόρειο Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), ο οποίος ήταν συνεργάτη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που προσπαθεί να ανασυγκροτήσει την οργάνωση Χιζμπουλάχ.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε και να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, συνεργάζεται όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ακόμα και με το διάβολο, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές και φυσικά χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον!

4 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο
    Η αυτονομία της κουρδικής περιοχής, μεταφράζεται σε έλεγχο περιοχών 2,5 δισεκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου της Συρίας.

    Η Ισλαμική Τζιχάντ στοχεύει επίσης στην πόλη Ras al-Ayn η οποία και αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης μέσω του οποίου μπορούν οι δυνάμεις του Ελεύθερου στρατού της Συρίας ελέγξουν καλύτερα την επαρχία Χαλεπίου και Al- Hasakah και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν την τουρκική οδό ανεφοδιασμού τους προκειμένου να φθάσουν στην κωμόπολη Deir ez-Zor

    Σε ότι αφορά την Τουρκική στήριξη επισημαίνεται πως παρά το γεγονός ότι πολλοί επιθυμούν να ξεχάσουμε το πραγματικό πρόσωπο του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του Τούρκου Πρωθυπουργού αυξάνει παράλληλα με την αύξηση της λαϊκής στήριξης τους

    Σε οτι αφορά δε τους τούρκους πατριώτες οι οποίοι αντέδρασαν κατά των Πάτριοτ όπως αναφέρουν γερμανικές πηγές προκειται για ένα συνοθύλευμα εθνικιστών , κομμουνιστών και ισλαμιστών οι οποίοι ουσιαστικά δεν διαμαρτύρονται κατά της εγκατάστασης αντιπυραυλικών συστημάτων αλλά στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν καλύτερα το υπαρκτό ανριδυτικό κλίμα στην Τουρκία και στον αραβικό κόσμο

    Το τούρκος πατριώτης ως χαρακτηρισμός για την διαμαρτυρία υποκρύπτει σε λανθάνουσα μορφή περίεργες ιδεολογικές απόψεις οι οποίες δεν αποτελούν κα ιτην πλέον σοφή μέθοδο ανάλυσης της Τουρκικής πολιτικής και κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου, είναι το λογικό σχέδιο της Άγκυρας, εξάλειψη κάθε Κουρδικής αντίστασης, οπουδήποτε σε Κουρδικά εδάφη! Αυτά περί ειρήνης έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, αφοπλισμό όσων μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι, αυτό δεν έκαναν μια ζωή οι Τούρκοι? Δεν καλούσαν κάποτε τους Δημογέροντες για δήθεν συζητήσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [.....]η Τουρκία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, συνεργάζεται όχι με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά ακόμα και με το διάβολο, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινες ζωές και φυσικά χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.