28/1/13

Κύπρος: Συζητά το υπουργείο Οικονομικών τη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με το «ξέπλυμα» χρήματος


Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να κρύψει αναφορικά με το «ξέπλυμα» χρήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times.
Ο κ. Σιαρλή διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κανένα στάδιο δεν υποβλήθηκε επίσημη πρόταση στην κυβέρνηση με στόχο ξένος οίκος να διερευνήσει το τραπεζικό της σύστημα για τυχόν ξέπλυμα χρήματος.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, οι κυπριακές αρχές και οι πιστωτές της βρίσκονται σε συζητήσεις για την πρόσληψη ξένου οίκου που θα ερευνήσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας για να εντοπίσει κατά πόσον υπάρχει «ξέπλυμα» χρήματος.
«Εάν το IMF» είπε ο κ. Σιαρλή, «επιθυμεί να κάνει και δεύτερη επικαιροποίηση της μελέτης την οποία υπέβαλαν τον περασμένο Οκτώβρη, είμαστε πρόθυμοι να τους δεχθούμε και αύριο αν χρειαστεί όπως και επικαιροποίηση της έκθεσή τους Moneyval, έκθεση η οποία είχε υποβληθεί αρχικά περί το τέλος του 2011».
Ο κ. Σιαρλή, διευκρίνισε ότι «η έρευνα θα καλύπτει το σύνολο των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην Κύπρο, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν σχέση με «ξέπλυμα» χρήματος ή ανταλλαγή πληροφοριών».
Την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Σιαρλή πρόκειται να μιλήσει στο Κοινοβούλιο της Ολλανδίας για να ενημερώσει για το αίτημα της Κύπρου, αλλά και σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των κατηγοριών περί «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.
Ο Κύπριος υπουργός απάντησε θετικά στην ερώτηση κατά πόσον θα επιδιώξει να ενημερώσει και το κοινοβούλιο της Γερμανίας. «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να προβεί σε παρουσιάσεις για να δοθεί το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κύπρος έχει ανταποκριθεί σε όλες τις συστάσεις» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.