31/1/13

Άλλη εκδοχή δίνουν οι Σύροι για το ισραηλινό πλήγμα

Ο χάρτης που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αποτυπώνει το σενάριο που διακινήθηκε αρχικά στα ΜΜΕ, το οποίο κατέρρευσε στη συνέχεια, με τους Σύρους να παίρνουν θέση ανοιχτά…
Μπερδεύει λίγο η κατάσταση με το ισραηλινό πλήγμα στη συνοριακή περιοχή Συρίας και Λιβάνου, μετά από το τηλεγράφημα του συριακού πρακτορείου ειδήσεων το οποίο δίνει μια διαφορετική εικόνα, χωρίς να αρνιέται ότι εκδηλώθηκε επίθεση.
Οι Σύροι υποστηρίζουν πως οι Ισραηλινοί έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενείται ερευνητικό κέντρο, μια φρασεολογία που παραπέμπει στο χημικό οπλοστάσιο του συριακού κράτους. Στις υποψίες προσθέτει και η πληροφορία που δίνουν οι Σύροι, ενδεχομένως και σκόπιμα, ότι το κέντρο αυτό είχε τεθεί στο στόχαστρο των αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Η εκδοχή που είχε νωρίτερα διαρρεύσει προς τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), ήταν πως οι Ισραηλινοί έπληξαν φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε όπλα στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τα ισχυρά ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα SA-17 τα οποία στα χέρια της οργάνωσης θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικά σε μελλοντική σύγκρουση.
Ακριβώς όμως λόγω του εύσχημου του σεναρίου που «έτρεξε» για την ισραηλινή επιχείρηση, τα περισσότερα ΜΜΕ μετέδωσαν αυτή την εκδοχή. Οι Σύροι με την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, σχεδόν εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την εξουδετέρωση στόχου που είχε μπει στο στόχαστρο των αντικαθεστωτικών. Μέχρι και συνεννόηση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί… 

Ωστόσο, θα ήταν λογικό να μην επιθυμούν οι Ισραηλινοί, αλλά και οι Αμερικανοί που δήλωσαν ενήμεροι για την επίθεση, να αποκρύψουν το ότι κινήθηκαν στρατιωτικά εναντίον εγκαταστάσεων που στηρίζουν το μη συμβατικό πρόγραμμα των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, το τηλεγράφημα των Σύρων μοιάζει πραγματικά ειλικρινές και δεν δείχνει να θέλει να αποκρύψει κάτι, μέχρι και δυο νεκρούς συν πέντε τραυματίες ανακοίνωσε.
Αντιθέτως, παράσχει και πληροφορίες για τη διαδρομή που ακολούθησαν τα ισραηλινά μαχητικά για να διεισδύσουν στον συριακό εναέριο χώρο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.