31/1/13

Το ΣΔΟΕ και τα παράδοξα μιας ανύπαρκτης Αρχής!

Βουλής 7. Πέμπτος όροφος. Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Αντικείμενο η εποπτεία και ως εκ τούτου ο έλεγχος των παρεχόμενων ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών. 
Όλα αυτά θεωρητικά. 
Γιατί πρακτικά η ΕΛΤΕ είναι ωσεί απούσα την ώρα που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο τεράστια σκάνδαλα που ζημίωσαν με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ τους φορολογούμενους. 
Η υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι χαρακτηριστική. 
Η Τράπεζα της Ελλάδος από τις 18/11/2011 είχε ενημερώσει επίσημα την ΕΛΤΕ για τις υποθέσεις Proton Bank και Alapis, παροτρύνοντας πρακτικά για διενέργεια ελέγχου στις ελεγκτικές εταιρείες, που υπέγραφαν. 
Ακούμε, όμως, ότι έλεγχος μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καθώς η ΕΛΤΕ, παρότι λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, δεν διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό! 
Η ανυπαρξία ελέγχων από την ΕΛΤΕ κινητοποίησε, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει εξονυχιστική έρευνα. 
Για να αντιμετωπίσει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το πρόβλημα της υποστελέχωσης, η διοίκηση της ΕΛΤΕ μαθαίνουμε ότι προχώρησε στις εξής δύο κινήσεις: 
Αφενός ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών την απόσπαση έμπειρων δημοσίων υπαλλήλων, αφετέρου υπέγραψε σύμβαση με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών (ΣΟΕΛ) αντί 150.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να προβαίνουν σε ελέγχους, για λογαριασμό της ΕΛΤΕ, στελέχη του ΣΟΕΛ. 
Πρόκειται για άλλο ένα ελληνικό παράδοξο καθώς ο ΣΟΕΛ, που εποπτεύεται από την ΕΛΤΕ, θα ελέγχει για λογαριασμό της τις υπόλοιπες εταιρείες! 
Και τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. 
Παρότι η… γαλαντόμος ΕΛΤΕ θα καταβάλει 150 χιλιάδες ευρώ στον ΣΟΕΛ, ακούμε ότι ο τελευταίος θα διαθέσει στην ΕΛΤΕ μόλις δύο ορκωτούς. 
Δηλαδή, χρεώνει την ΕΛΤΕ, αν ισχύει η πληροφορία, με 75 χιλιάδες ευρώ ανά ελεγκτή! 
Ρεφενέ τα βρήκαν τα λεφτά για να τα μοιράζουν έτσι σε εποχές κρίσης;

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.