30/1/13

«Δεν ήξερα για τη λίστα Λαγκάρντ» λέει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ

Μπέρδεψα τα ονόματα των πρεσβευτών κατάθεσε υπάλληλος του ΣΔΟΕ
Με τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, και του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτου συνεχίστηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας ανέφερε στην Επιτροπή ότι αρχικά για τη λίστα Λαγκάρντ ενημερώθηκε από τον διεθνή Τύπο, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την ύπαρξη της λίστας για την οποία ήταν κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε καθόλου χρήματα για να της παραδοθεί.
Σε ό,τι αφορά την εξέταση του κ. Φλωράτου, φέρεται να διευκρίνισε ότι στην αρχική του κατάθεση στη Δικαιοσύνη, από λάθος ανέφερε ότι ο πρέσβης Ηλίας Κλης ήταν το πρώτο πρόσωπο, που παρέλαβε το «στικάκι» από τις γαλλικές αρχές.
Ο κ. Φλωράτος φέρεται να εξήγησε ότι μπέρδεψε τα ονόματα των πρεσβευτών και εννοούσε τον κ. Χαλαστάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Όταν είδα τα δημοσιεύματα με την κατάθεσή μου, στην οποία ενέπλεκα τον κ. Κλη, επικοινώνησα με το συνάδελφο μου, κ. Σκαρμέα, με τον οποίο μαζί είχαμε μεταβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012 στο Παρίσι για να παραλάβουμε την πρωτότυπη 'λίστα Λαγκάρντ' από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
»Ο κ. Σκαρμέας μού επισήμανε το λάθος που είχα κάνει με το όνομα του κ. Κλη και μου τόνισε ότι στο έγγραφο παράδοσης αναφέρεται το όνομα του κ. Κώστα Χαλαστάνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή προσανατολίζεται στο να ζητήσει το έγγραφο παράδοσης από τις γαλλικές αρχές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.

2 σχόλια:

  1. Ούτε εγώ κ. Μπίκα... ούτε εγώ...
    Και καλά, εγώ δικαιολογημένα δεν γνώριζα. Αλλά εσείς;;;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ένας δεν ήξερε, ο άλλος δεν ήξερε, τελικά τι θα γίνει; Την τυφλόμυγα θα παίξουμε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.