29/1/13

Ο πολύγαμος Ισραηλινός Άραβας βουλευτής δεν μπορεί παρά να καλέσει μια γυναίκα στην Κνεσέτ ...

JSSNews, Ισραήλ (μτφ. Κριστιάν)
Ψηφοδέλτιο του αραβικού κόμματος Ra'am Ta'al
Είναι νευριασμένος και δεν γνωρίζει πράγματι πώς θα κάνει για τα βγάλει πέρα... Και όμως, ναι, ξέρει, και αυτό είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό της υπόθεσης!

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Abu Talib Arar, ένας Βεδουίνος του αραβικού κόμματος Ra'am-Ta'al δεν μπορεί παρά να προσκαλέσει μόνο μια από τις συζύγους του στα εγκαίνια της νέας βουλής.

Έτσι, ο βουλευτής αναγκάστηκε να κόψει το λαρδί και να επιλέξει τους καλεσμένους του. 
Για να το πραγματοποιήσει, πήρε μια απόφαση του Σολομώντα και απλά προτίμησε να ακυρώσει τις προσκλήσεις για όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Αντ 'αυτού, προσκάλεσε άνδρες της φυλής του των Βεδουίνων του Νεγκέβ.

Η πρώτη σύζυγος του Abu Talib, που τον περνά οκτώ χρόνια, η οποία του έδωσε δέκα παιδιά. Η δεύτερη σύζυγος, ηλικίας μόνο 22 χρονών, και με την οποία έχει μόνο ένα παιδί, δεν είναι τόσο σημαντική: εξάλλου, για το μήνα του μέλιτος, πήγαν μόνο στο Κάιρο. 
Αντίθετα, για τη καλύτερη υγιεινή της ζωής, ο ίδιος προτίμησε να βάλει τη δεύτερη σύζυγό του σε ένα μικρό κλουβί με τρύπες που έχτισε στο βάθος του κήπου, παρά να την αφήσει στο σπίτι με την άλλη γυναίκα.

Ο βουλευτής είναι δικηγόρος και πρώην επικεφαλής της επιτροπής τοπικών διεκδικήσεων στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεδομένου ότι η ισραηλινή νομοθεσία απαγορεύει την πολυγαμία, ο ίδιος παραδέχεται ότι «μόνο η πρώτη σύζυγος είναι νόμιμη, ενώ η δεύτερη πρέπει να θεωρηθεί ως ερωμένη μου».

Alhee Sanie - Προσαρμογή από ένα άρθρο του Newsru - JSSNews 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.