31/1/13

Συρία και Ιράν απειλούν το Ισραήλ με αντίποινα

Σε αντίποινα απειλεί πως θα προβεί η Συρία για τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, ενώ και το Ιράν αναφέρει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την πράξη αυτή.

Ο Σύριος πρέσβης του Λιβάνου είπε πως η χώρα του «έχει την επιλογή και την ευχέρεια να προβεί σε αντίποινα». Επίσης, τόνισε πως δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα προβεί η Συρία σε αντίποινα. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το AlJazeera, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποια ήταν η λογική της επίθεσης της Τετάρτης από τα ισραηλινά αεροσκάφη.

Ο συριακός στρατός έχει αρνηθεί την ύπαρξη όπλων στο σημείο και δήλωσε πως χτυπήθηκε εγκατάσταση στην οποία γίνονταν επιστημονικές έρευνες. Τα κρατικά μέσα της χώρας μετέδωσαν ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο ένα στρατιωτικό κέντρο ερευνών κοντά στην συριακή πρωτεύουσα.

Στο Ιράν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η επίθεση στη Συρία θα έχει σημαντικές συνέπειες για το Ισραήλ. Υπενθυμίζεται πως η Τεχεράνη είναι ο κύριος σύμμαχος της Συρίας στη Μέση Ανατολή, ενώ έχει παράσχει στην κυβέρνηση του Άσαντ στρατιωτική και πολιτική στήριξη τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Χεσμπολάχ καταδίκασε την επίθεση και έκανε λόγο για «βάρβαρη επιθετικότητα», προσθέτοντας ότι «εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στο συριακό στρατό και στους πολίτες της χώρας». Η Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος διεθνής σύμμαχος της Συρίας, σχολιάζοντας την επίθεση έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου έθνους, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση. 


Real.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιό Δουβλίνο δύο και ποιό Δουβλίνο εικοσιδύο. Άμα νοιάζεσαι για την πατρίδα, όπως π.χ., να μην βάλεις κι άλλους μουσουλμάνους για να το παίζει ο Ερντογάν πατέρας και προστάτης τους, θα βρεις τρόπους, όπως το... "ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ 1" το "βρεγμένη σανίδα 2" κλπ κλπ. Αλλά με τους χλεχλέδες που κυβερνάγανε και κυβερνάνε μπροστά αλλά κυρίως και τους ντιντήδες που κυβερνάγανε και κυβερνάνε από πίσω, περιμένουμε δήθεν να μας λύσουν ΚΑΙ αυτό το πρόβλημα οι ξένοι. Άϊσιχτίρ (μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.