27/1/13

Το τουρκικό προξενείο και τα ελληνικά μεγάλα λάθη

Σάββας Καλεντερίδης
Εχουμε αναφερθεί από την παρούσα στήλη στα ζητήματα που προκύπτουν από την παράνομη και αποσταθεροποιητική δράση του γενικού προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, που συντονίζεται από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αλλά και απευθείας από το ΤΥΠΕΞ, την τουρκική κυβέρνηση, την τουρκική προεδρεία της δημοκρατίας και το τουρκικό γενικό επιτελείο, αφού αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο για την Τουρκία η μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, και εσχάτως στη Ρόδο και την Κω, σε στρατηγικό όπλο πίεσης και αποσταθεροποίησης της Ελλάδας όποτε αυτό χρειαστεί!
Η εγκληματική αμέλεια και τα απίστευτα απανωτά και συνεχιζόμενα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων και των εκλεγμένων (βουλευτών, νομαρχών, δημάρχων, περιφερειαρχών, συμβούλων κ.λπ.) στις εν λόγω περιοχές, όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος, δημιούργησαν μια κατάσταση που, εκτός του ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί και να αντιμετωπιστεί, έχει δημιουργήσει την εντύπωση του «κεκτημένου» στην Αγκυρα, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να παραβιάσει κάθε έννοια σεβασμού της λειτουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους και να αναμειχθεί στα εσωτερικά της Ελλάδος.
Οταν παραμονές της ψήφισης της τροπολογίας για τον διορισμό ιεροδιδασκάλων στα δημόσια σχολεία της Ελλάδας κυκλοφόρησαν στον Τύπο και τα ΜΜΕ δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, σε σύσκεψη που είχε με μέλη της «Συμβουλευτικής», βουλευτές και πολιτευτές της μειονότητας, τους επέπληξε γιατί δεν τον ενημέρωσαν εγκαίρως για την τροπολογία και τους ζήτησε να ασκήσουν πιέσεις στα κόμματά τους ώστε να αποσυρθεί, απειλώντας ακόμα και με ανεξαρτητοποίηση, εκτιμήσαμε ότι ίσως οι πληροφορίες αυτές είχαν μια δόση υπερβολής. Επίσης, θεωρήσαμε ότι είναι αδύνατον να έχει δόση αλήθειας η δήλωση που του αποδόθηκε, σύμφωνα με την οποία είπε στην εν λόγω σύσκεψη ότι «όσο ζω εγώ δεν πρόκειται να περάσει αυτή η τροπολογία».
Και είχαμε αυτή την προσέγγιση γιατί θεωρήσαμε ότι είναι αδύνατον ένας διπλωμάτης να αναμειγνύεται με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο στα εσωτερικά της χώρας που τον φιλοξενεί, και στην ουσία να διατάσσει βουλευτές μιας άλλης χώρας να δράσουν αποσταθεροποιητικά μέσα στο Κοινοβούλιο, επ’ ωφελεία μιας άλλης χώρας, πράξη που αποτελεί τον ορισμό της εσχάτης προδοσίας! Ενας επιπλέον λόγος ήταν το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διπλωμάτης μόλις πριν από μερικούς μήνες «έφαγε κίτρινη κάρτα», δηλαδή έγινε αιτία επίδοσης διπλωματικής νότας στην τουρκική πρεσβεία από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «λόγω της απαράδεκτης ανάμειξής του σε διαμάχη ιδιωτών», όπως επέλεξαν να χαρακτηρίσουν οι Ελληνες διπλωμάτες καραμπινάτη παράνομη πράξη του, και εννοούμε την άσκηση τρομοκρατίας σε Ελληνα πολίτη που δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στα κυκλώματα των παρακρατικών και παραστρατιωτικών μηχανισμών που εγκαθιστά στο τουρκικό κράτος στη Θράκη, υπό το κάλυμμα της ισλαμικής θρησκείας και της μειονοτικής εκπαίδευσης.
Τότε επικρίναμε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο χαρακτηρίστηκε η αποκάλυψη της παρακρατικής δράσης του ίδιου του προξένου στο συγκεκριμένο διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ και δεχτήκαμε κριτική από φίλους διπλωμάτες, οι οποίοι θεώρησαν ικανοποιητική αντίδραση το συγκεκριμένο διάβημα.
Οι εξελίξεις όμως διέψευσαν τους υποστηρικτές αυτής της άποψης, αλλά κι εμάς, που δεν πιστεύαμε ότι έπειτα από όλα αυτά θα μπορούσαν η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο στην Κομοτηνή να συνεχίζουν τον ίδιο «αμανέ», δηλαδή να αναμειγνύονται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα στα εσωτερικά της πατρίδας μας.
Και δυστυχώς η διάψευση ήταν πολλαπλή, αφού το τουρκικό κράτος ανερυθρίαστα επενέβη στα εσωτερικά της χώρας μας σε επίπεδο κομμάτων, Βουλής, του εδώ πρέσβη αλλά και του ίδιου του τουρκικού ΥΠΕΞ, που εξέδωσε απαράδεκτη ανακοίνωση για την ψήφιση της τροπολογίας.
Στο άρθρο μας στην «κυριακάτικη δημοκρατία», και ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα που απειλούν την πολιτική σταθερότητα και την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε ένα προς ένα με απόλυτη ψυχραιμία τις παρεμβάσεις που έκανε η Τουρκία σε μια εσωτερική υπόθεση της πατρίδας μας, αποδεικνύοντας ότι δεν απέκτησε τη δυνατότητα να ασκεί επιρροή μόνο στους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες, αλλά και στα ίδια τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ες Κυριακήν, λοιπόν!
δημοκρατία

6 σχόλια:

  1. Eyge synexise

    To Thema einai na vgalete episis stin fora tin eksypni kai (aristeris kateuthinsis) politiki tis Aggyras stin Thraki pou tin ekmetaleuete se syggegrimena kommata kai na tin katagiletai ANOIXTA . Kserete pia kommata einai kai ti rolo paizoune stin Elliniki politiki. I MIT einai gnostis tis Ellinikis Politikis kai xrisimopoiei palies gnorimes diethnistikes taktikes tis KGB stin Ellada. Den xarizomai sto PASOK oute stin kyria Mpakogiani episis. Aplos oi dyo neoi sysxetismoi einai akros epikindinoi logo tis tholokoultouras pou tous diakatexei kai tis peinas gia eksousia kai autokatastrofi.
    filika
    (X)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε λίγο πίσω
    Ως έχει καταγραφεί
    -Η Θάλεια Δραγώνα, με εγκύκλιό της (αρ. πρωτ. 95403/30-07-2010), ενάμιση μόλις μήνα πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), αποφάσισε με ένα διάτρητο και αστείο σκεπτικό, να ακυρώσει τις εισαγωγικές εξετάσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας έκπληκτους τους υποψηφίους (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Πομάκους) και τους γονείς τους…

    Με το κλείσιμο της ΕΠΑΘ ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΕ το όνειρο δεκαετιών του Τουρκικού εθνικισμού ΓΙΝΌΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ .Ως εχει επισημανθεί και παλαιότερα το μειονοτικό σχολείο πλέον παραδίδονταν σε εκπαιδευτικούς εκ Τουρκίας επιλογής του Τουρκικού Προξενείου

    Για τον κλόγο αυτό υπήρξε σχετική επερώτηση στην Βουλή απο τον Κο. Στυλιανίδη

    Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι τα τουρκόγλωσσα φροντιστήρια του Κορανίου ,τα οποία ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 είναι πάνω από 170 σήμερα. Τα περισσότερα Κουράν Κουρσού έχουν καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα. Εκτός από τη διδασκαλία του Κορανίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα τουρκικής γλώσσας και ιστορία και πατριδογνωσία της Τουρκίας. Στο τέλος της σχολικής περιόδου, τα Κουράν Κουρσού διοργανώνουν εκδηλώσεις, όπου συνήθως ακούγονται ακραίες τουρκικές εθνικιστικές κορώνες. Η χρηματοδότησή τους βασίζεται στους γονείς των μαθητών αλλά και σε βοήθεια από το τουρκικό προξενείο.

    Υπάρχουν επίσης ως έχει καταγραφεί Μουσουλμανικές Αδελφότητες οι οποίες και ανπτύσουν δράσεις στην Θράκη οι οποίες διακινούν πακτωλό χρημάτων αραβικής προέλευσης

    Τι θέλουν να πετύχουν στην Θράκη:
    - μία εξ ολοκλήρου “ανεξάρτητη” παιδεία με τούρκους δασκάλους και βιβλία,
    - μία “ανεξάρτητη” θρησκευτική αρχή που θα ελέγχεται από τουρκοπράκτορες τύπου Αχμέτ Μέτε,
    - μία “ανεξάρτητη” οικονομική δραστηριότητα που θα χρηματοδοτείται από τούρκους επιχειρηματίες ή άλλες “πηγές” από την Τουρκία,
    - μία αμιγώς τουρκική πολιτιστική και πολιτισμική δραστηριότητα η οποία θα εξαφανίσει τον Πομακικό πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα ήθη και τα έθιμα των μουσουλμάνων της Θράκης,
    - μία “ανεξάρτητη” τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα “εργαλεία” που παρέχει ο νόμος σε αυτήν και η οποία φυσικά θα είναι το απόλυτο όργανο επιβολής ισχύος της Άγκυρας στην Θράκη.

    Απέναντι σε όλα αυτά τι αντιπαρατάσσει η Ελληνική πολιτεία;
    πως αντικρούσει τις εσωτερικές παρεμβάσεις της Τουρκίας;

    Οι μειονοτικοί Βουλευτές κάτι θα ξέρουν ως κα ιτα πολιτικά κόμματα που ανήκουν

    Αλλά και μιας μιλάμε για Εθνική Πολιτική πρέπει να γίνει κατανοητό ΄λοτι δεν Είναι μόνο η ΑΟΖ είναι και άλλα ζητήματα.Αξίζει λοιπόν να επισημανθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως ενδυνάμει κυβέρνησης ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΆΣΗ ΤΟΥ ποιούς ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ελληνική Κυβέρνηση ή Τουρκικό Προξενείο;

    Αξίζει πραγματικά και μην σκεφτεί κάποιος το ευφυολόγημα ότι σε Δημοκρατικά Κόμματα ισχύει η πολυφωνία γιατί η απάντηση είναι κυνική ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία, έχοντας βρεί τρόπο να διεισδύει στις χώρες μέσω διόδων που αναφέρονται και στο βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη, μπορεί να κατατρώει σαν σαράκι τα θεμέλιά τους και κυρίως τα δικά μας, εκμεταλλευόμενη κάθε συγκυρία, ή υποκινώντας την κιόλας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δὲν φταῖνε μόνο οἱ πολιτικοί, ἀλλὰ καὶ οἱ ψηφοφόροι. Ὅσο πιὸ πολὺ ἡ Δυτικὴ Θράκη βρίσκεται στὴν δημοσιότητα καὶ ἀντιδροῦν οἱ ψηφοφόροι, τόσο πιὸ πολὺ ἀντιδρᾶ τὸ κρᾶτος.

    Τουρκία ἡ δική σου σειρὰ θὰ ἔλθη καὶ τότε νὰ δῶ πῶς θὰ ξεπεράσης τὰ οἰκονομικά σου προβλήματα.

    Ἒἶμαι αἰσιόδοξος ὑπὸ τὸν ὅρον: Σὺν τῆ Ἀθηνᾶ καὶ χεῖρα κίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άκουσα δύο σπουδαίες συνεντεύξεις για την Θράκη μας!

    Η μία ήταν αυτή του Συνταγματάρχη ε.α. κ. Σάββα Καλεντερίδη, ήταν εξαιρετικά ενημερωτική. Ο κ. Καλεντερίδης ανέφερε πλήθος στοιχείων τα οποία, Εμάς τους Βόρειους Έλληνες - Θράκες, Μακεδόνες και Ηπειρώτες - μας κάνουν έξαλλους από συγκίνηση και ένθερμο πατριωτισμό. Μας προξενούν αηδία για την πολιτική(sic!) που ακολουθούν οι ...... πολιτικολογούντες, άκρως συμφεροντολόγοι, πολιτικοί μας!

    Η άλλη ήταν αυτή του Αντιστρατήγου ε.α. Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη και υπεραμύνεται αυτής.

    Επίσης, είδα την διάσωση των Ελλήνων του Πόντου οι οποίοι για να γλυτώσουν από το σφάγανο του Μουσταφά Κεμάλ και των συμπατριωτών του "μιγάδων" τσετών, διέφυγαν το 1923 στο Σουχούμι και τώρα κινδύνευαν από τους Γεωργιανούς/Αμπαχάζιους ατάκτους!

    Πληροφορήθηκα ότι αυτοί οι καταβασανισμένοι Συνέλληνες δεν έχουν "που την κεφαλή κλίναι". Είναι πάμφτωχοι και το Ελληνικό κράτος, - αυτό που θέλουν οι συνιστώσες του Μύριζα να καταλάβουν εξ εφόδου - το 2002 σταμάτησε να τους πληρώνει το πενιχρό ενοίκιο της κατοικίας τους, αλλά , άκουσον άκουσον, τους έδωσε την δυνατότητα να πάρουν ... δάνειο για να κτίσουν! Αυτούς που δεν έχουν καμιά δουλειά και πένονται!

    Το ένδοξο .... Μύριζα ... καθώς και το κλεπτομανιακό ΠΑΣΟΚ "σκίζονται" για τους Λαθρομετανάστες Πακιστανούς, Αφρικανούς, Αφγανούς, και λοιπά θλιβερά άτομα που καταλήγουν στην χώρα μας ελέω Τουρκίας, αλλά για τους δυστυχισμένους Έλληνες Ποντίους που γλύτωσαν με την ψυχή στο στόμα από του χάρου τα δόντια, αδιαφορεί πλήρως!

    Ώστε έτσι λοιπόν, ο κ. Άκης "σαβούρωσε" ουκ ολίγα δισεκατομμύρια (αριθ. #.000.000.000) και τα τέκνα του κ. Σκανδαλίδη, καθώς και πολλών άλλων συναδέλφων του, σπουδάζουν στα καλλίτερα των αμερικανικών Πανεπιστημίων, σε αυτά που έχουν κάτι ετήσια δίδακτρα όσα και το ετήσιο εισόδημα 10 υπαλλήλων ομού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά για τους Έλληνες αδελφούς μας, τους συμπατριώτες μας, ... κατά τον κ. Λοβέρδο ... δεν υπάρχει σάλιο!

    Η δήθεν αδιαφορία των κρατούντων όζει Εσχάτης Προδοσίας!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει περάσει μεγάλη ασχετίλα και στην νεολαία σχετικά με την Θράκη. Διάβασα μαρτυρίες ανθρώπων και ανατρίχιασα, που πριν, όχι πολλά χρόνια, δύο ή τρία, μέσα στο αεροπλάνο από Αλεξ/πολη Αθήνα οι αδειούχοι στρατιώτες φώναζαν κατά την απογείωση, "Γκατζολία..." με πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα και στο πλησίασμα στην Αθήνα γινόταν ντού στα παράθυρα του αεροσκάφους με κίνδυνο στην πτήση, να δουν κάτω φωνάζοντας "Αχ Ελλάδα, Ελλάδα...". Από κάποια θρανία πέρασαν αυτά τα παιδιά, από κάποιους δασκάλους. Θου Κύριε φυλακή... Φοβάμαι ότι το παιχνίδι τα χάσαμε από παληά, σε πολλά επίπεδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.