29/1/13

Και άλλη αλυτρωτική ΜΚΟ για τους…«Τούρκους της Δυτικής Θράκης»!


    Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν στην Τουρκία ΜΚΟ και σωματεία «Δυτικοθρακιωτών Τούρκων», που πληρώνονται αδρά από την τουρκική κυβέρνηση και προπαγανδίζουν ανοιχτά την ιδέα της θρακικής αυτονομίας…
    Πέραν των διαφόρων τουρκοσυλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται μέσα σε ελληνικό έδαφος (κάποιοι από τους οποίους βεβαίως είναι και παράνομοι, όπως π.χ. η λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και η αυτοφερόμενη ως «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής»), έως τώρα γνωρίζαμε τη δράση και τριών μεγάλων ΜΚΟ που εδρεύουν εκτός Θράκης και έχουν ως στόχο από την προώθηση των τουρκικών θέσεων για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης έως την κατασπίλωση και κατασυκοφάντηση της χώρας μας στα διεθνή φόρα, ενώ φυσικά δεν λείπει και η  προπαγάνδιση της ιδέας της δυτικοθρακιώτικης αυτονομίας μέσω της χρήσης (μεταξύ άλλων) και της γνωστής πλέον σημαίας.
Και εννοούμε βεβαίως τον «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (με παραρτήματα σε πολλές τουρκικές πόλεις), την «Ένωση Τούρκων Ελλάδας» (YUNTURK) (που εδρεύει επίσης στην Τουρκία) και την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) (που δραστηριοποιείται στη Δυτική Ευρώπη).
    Πρόσφατα όμως μάθαμε την ύπαρξη και μιας ακόμη τέτοιας ΜΚΟ. Λέγεται ΒΤΤΒ (αρχικά των λέξεων «Batı Trakya Türk Birliği» - δηλαδή «Ένωση Τούρκων Δυτικής Θράκης») και ο πρόεδρός της, κάποιος Αχμέτ Σαλίχογλου, έκανε προ ολίγων ημερών δηλώσεις στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», εκπρόσωπος της οποίας τον επισκέφθηκε στα κεντρικά γραφεία του συλλόγου στην Άγκυρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Σαλίχογλου καταδίκασε τόσο τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών στην Καβάλα, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ στον τοπικό δήμαρχο, όσο και την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν «για ανύπαρκτο λόγο», όπως τόνισε (σ.σ. προφανώς η επί δεκαετίες παραβίαση όλης της νομοθεσίας περί φοροδιαφυγής κλπ. κλπ, είναι…ανύπαρκτο θέμα για τον εν λόγω πρακτορίσκο). Όλα αυτά δείχνουν, σύμφωνα πάντα με τον Σαλίχογλου,ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για την σύντομη επίλυση θεμάτων όπως η εκπαίδευση κα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δυτική Θράκη».
    Και για τη μεν φύση των δηλώσεων (όπως και για την όλη φρασεολογία), που κινούνται μέσα στα γνωστά (και εντεταλμένα από τούρκικο ΥΠΕΞ, ΜΙΤ και λοιπά…ευαγή ιδρύματα της γείτονος) πλαίσια, δεν αξίζει τον κόπο να σταθούμε περισσότερο. Σημασία όμως έχει το ότι βλέπουμε άλλη μια τουρκική αλυτρωτική ΜΚΟ που ασχολείται με τη Θράκη (και φυσικά από τα γραφεία της δεν λείπει επίσης η σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», όπως βλέπετε στη 2ηφωτογραφία) που εδρεύει στην Άγκυρα και που, όπως βλέπετε στο λογότυπό της (1η φωτογραφία) φέρεται πως ιδρύθηκε το 1978, αλλά βέβαια μπορείτε να είστε σίγουροι πως μόνο πολύ πρόσφατα οργανώθηκε και επαναδραστηριοποιήθηκε, μέσα στο ευρύτερο πνεύμα της νεοθωμανικής επίθεσης που επιχειρεί η Άγκυρα στα Βαλκάνια. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας της BTTB - για όσους ενδιαφέρονται – είναιwww.bttb.org.tr. Όσο για το χρήμα που ρέει από το τουρκικό ΥΠΕΞ, εμείς τι άλλο να πούμε; Πραγματικά, ατελείωτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.