29/1/13

Συρία: Θετική για το καθεστώς έκβαση των μαχών «βλέπει» ο Άσαντ

«Δεν έχουμε ακόμα κερδίσει… Η μάχη θα πάρει καιρό» υποστηρίζει σε συνέντευξή ...
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εκτίμησε ότι ο στρατός του έχει ανακτήσει το πλεονέκτημα στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Συρία εδώ και 22 μήνες.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν η Άγκυρα αποσύρει την υποστήριξή της στους εξεγερμένους, η σύρραξη θα τερματιστεί «σε δύο εβδομάδες», αναφέρει σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα του Λιβάνου αλ Αχμπάρ.

Η εφημερίδα επικαλείται «επισκέπτες» στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό οι οποίοι μετέφεραν τις δηλώσεις του Σύρου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός έχει σε μεγάλο βαθμό ανακτήσει το πάνω χέρι στο πεδίο, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Ο Άσαντ φέρεται να σημειώνει ότι ο στρατός εμπόδισε ένοπλους άνδρες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρες επαρχίες και περιόρισε το πεδίο δράσης τους σε κάποιες παραμεθόριες περιοχές με την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο και σε θύλακες στην επαρχία της Δαμασκού, οι οποίοι «εκκαθαρίζονται».

 «Αν ήταν κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία για να καταπολεμηθεί το εμπόριο όπλων και η είσοδος μαχητών, το θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί σε δύο εβδομάδες», υπογραμμίζει, σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα, ο Σύρος πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον Άσαντ, η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να παρέχει όπλα στο καθεστώς του και να είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση για την επίλυση της κρίσης, δεν θα αποσύρει την υποστήριξή της γιατί με τη θέση της «υπερασπίζεται τον εαυτό της και όχι το καθεστώς της Συρίας».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.