29/1/13

Σαν σήμερα πέθανε ο Ι.Μεταξάς: ακόμη και ο θάνατός του,αμφιλεγόμενος.ΒΙΝΤΕΟ

Ιωάννης Μεταξάς. Από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).


Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.

Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος . Τα σενάρια που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν επί της ουσίας μιλούν ακόμη και για δολοφονία! Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.



OnAlert

4 σχόλια:

  1. Τι έγινε ρε πατριώτες, κανείς δεν έχει να διατυπώσει ένα σχόλιο για τον μεγάλο αυτό άντρα που έκανε κάποτε περήφανη τη χώρα μας και το έθνος ολόκληρο, κανείς, τι φοβάστε μη λερώσετε τη δημοκρατική σας εικόνα;
    Κοιμηθείτε καημένα ελληνόπουλα κάτω από το ασφαλές φουστάνι της μαμάς σας, αδιαφορώντας ότι η ιστορία θα σας φωτογραφήσει, όπως ακριβώς είστε (αγνώμονες-ψευτοπαληκαράδες-υποκριτές) για να σας καμαρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια σας στο διάβα των αιώνων, κοιμηθείτε λεβέντες μου περιμένοντας να πέσει η τιμή του φραπέ και του φρέντο εσπρέσο.

    ΥΓ
    Σήμερα έγινε επερώτηση στη βουλή, από βουλευτίνα που ψήφισαν δημοκράτες ψηφοφόροι, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, αυτό είναι πράγματι δημοκρατία, αυτό είναι μέγα εθνικό θέμα, αυτό τέλος πάντων είναι πρόοδος, ζήτω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΤΟΣ...........
    Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ouden Provlima Aliton Ioannis Metaxas. Makari I Ellas na eixe kapoion san kai auton simera.
    O Eleutherios Venizelos kai o Ioannis Metaxas xaraksane Istoria stin Ellada. Meta ton Plastira oloi oi alloi politikoi miden ekseroumenou einai koinos katsaplaides opos lene sto xorio mou.
    (X)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, Κριστιάν, για την ανάρτηση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.