30/1/13

Προς απέλαση ακραίων ιμάμηδων από τη Γαλλία

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι η Γαλλία πρόκειται να απελάσει «εντός των προσεχών ημερών»  ξένους ριζοσπάστες ιμάμηδες στο πλαίσιο μάχης εναντίον του «παγκόσμιου τζιχαντισμού».

«Πολλοί ξένοι ριζοσπάστες ιεροκήρυκες θα απελαθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε ο Βαλς στη διάρκεια διάσκεψης στις Βρυξέλλες με θέμα την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.
«Δεν συγχέω αυτό το ριζοσπαστικό Ισλάμ με το Ισλάμ της Γαλλίας, αλλά υπάρχει ένα θρησκευτικό περιβάλλον, υπάρχουν σαλαφιστικές οργανώσεις, οι οποίες εμπλέκονται σε μία πολιτική διαδικασία, έχουν στόχο να μονοπωλήσουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, το σχολικό σύστημα, να επέμβουν βαθιά στις συνειδήσεις ορισμένων οικογενειών», είπε ο κ. Βαλς.
«Θα απελάσουμε όλους αυτούς τους ιμάμηδες, όλους αυτούς τους ξένους ιεροκήρυκες που υποτιμούν τις γυναίκες, κάνουν δηλώσεις αντίθετες προς τις αξίες μας, αναφέρονται στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η Γαλλία», προειδοποίησε.
«Απ' αυτή την άποψη, πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά αυστηρός και θα είμαι», κατέληξε ο γάλλος υπουργός.

1 σχόλιο:

  1. Κι εμείς δεν έχουμε τα "κότσια" να χαρακτηρίσουμε "Persona nοn grata" έναν πρόξενο/πράκτορα της Τουρκίας, που δρα ανενόχλητος στη Θράκη, όπου κοντεύει να γίνει ο απόλυτος άρχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.