28/2/18

Το ΕΑΜ για τη Μακεδονία - Η μεγαλύτερη διαδήλωση στην κατεχόμενη από τους ναζί Ευρώπη

Ντοκουμέντα από την αιματηρή διαδήλωση του ΄43 για τη Μακεδονία. Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία.
«Έξι ώρες οι Γερμανοί ούρλιαζαν από λύσσα, γιατί δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ήταν δυνατόν να κινηθεί ένας τεράστιος όγκος 400 χιλιάδων ανθρώπων με τέτοιο συντονισμό και ακρίβεια. Έξι ώρες, μάτωναν οι δρόμοι της Αθήνας, από το αίμα των καλύτερων παιδιών της», αφηγείται ο Μίνως Σταυρίδης, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της διαδήλωσης, στις 22 Ιουλίου 1943, στο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Βογιάζου «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης», το 1985.
Εκείνη την ημέρα κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας η μαζικότερη διαδήλωση της κατοχής. Προετοιμάστηκε από το ΕΑΜ και πήραν μέρος πατριώτες και μέλη όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τον φόβο και διαδήλωσαν για να μην παραχωρηθεί η Μακεδονία και η Θράκη στους Βούλγαρους.
Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά τεταμένη. Οι Γερμανοί ήταν εκνευρισμένοι. Θεωρούσαν τη στάση των Ιταλών πολύ χαλαρή.
Φυσικά, οι Αθηναίοι φοβούνταν ότι θα χυθεί αίμα αλλά κατέβηκαν στους δρόμους. Άοπλοι. Σύντομα βρέθηκαν απέναντι στα τανκς και τους αδίστακτους Γερμανούς.
«Για μια στιγμή, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, μέλος της ΕΠΟΝ, όρμηξε σε ένα τανκ στην προσπάθεια της να το σταματήσει», αφηγείται ο αντιστασιακός Γιώργος Σταματόπουλος «Η δικιά μας η ομάδα, σαν φτάσαμε εκεί, κοντά στην Ακαδημία, στο Οφθαλμιατρείο, βλέπω ξαφνικά να ξεμπουκάρουν νομίζω από την Ομήρου γερμανικά τανκς τα οποία άρχισαν να χτυπάνε στο ψαχνό. Ήταν εκείνη η στιγμή ακριβώς που έπεσε η Επονίτισα, η Σταθοπούλου. Τη σκηνή δεν την είδα, είδα όμως μια άλλη σκηνή. Είδα μια κοπέλα να σκαρφαλώνει στο τανκ. Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, την είδα να βουτάει ένα ξύλο, ένα παπούτσι -δεν ξέρω κι εγώ τι ήταν- και να χτυπάει τον Γερμανό πολυβολητή και να πέφτει μετά κάτω νεκρή. Ήταν η 19χρονη Επονίτισα Κούλα Λίλη, φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας».
Σύμφωνα με τα αντιστασιακά έντυπα, στη διαδήλωση της 22ας Ιουλίου υπήρξαν περίπου 30 νεκροί, 200 τραυματίες και 500 συλληφθέντες.
Ύστερα από όλες αυτές τις λαϊκές κινητοποιήσεις, η χιτλερική ηγεσία αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο της για παράδοση όλης της Μακεδονίας στις βουλγαρικές δυνάμεις. Ωστόσο, το κίνημα των μεγάλων διαδηλώσεων του λαού της Αθήνας σε απώλειες, γινόταν όλο και μεγαλύτερο.
Στη φωτογραφία ντοκουμέντο διακρίνονται οι πρώτοι νεκροί πάνω στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου.
Ήταν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ήδη η διαδήλωση μετρούσε τα πρώτα της θύματα. Όπως εξομολογήθηκε η Μαρία Καρρά, στέλεχος της μαθητικής ΕΠΟΝ και αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της 22ας Ιουλίου ’43: “Εκείνο που ήταν πολύ χαρακτηριστικό, ήταν ότι ήμασταν όλοι άοπλοι. Πηγαίναμε να πολεμήσουμε και να διεκδικήσουμε από έναν κατακτητή σιδερόφραχτο, καλοντυμένο, καλοταϊσμένο και φανατικό. Εμείς πηγαίναμε άοπλοι, κουρελιασμένοι, ξεπαπούτσωτοι πολλές φορές, αλλά…πηγαίναμε!
…κάτι είναι σαν ηφαίστειο που άξαφνα θ’ ανάψει.
Ο Ηλίας Βενέζης, στο διήγημά του 22 Ιουλίου 1943, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τη διαδήλωση, τη γερμανική βία και τη θυσία των νέων που στάθηκαν απέναντι από το άρμα μάχης με μόνο όπλο το θάρρος τους:
«…Μες στην Αθήνα στους μεγάλους δρόμους της, το πλήθος περπατά σιωπηλό και σκυφτό σα να σεργιανά στον ήλιο και στα αγάλματα. Τίποτα δεν προδίνει πως κάτι ετοιμάζεται, πως κάτι θα γίνει. Ωστόσο, η στυφή σιωπή είναι τόση μες στη χαρά του ήλιου που λάμπει, που το μαντεύεις: κάτι είναι σαν ηφαίστειο που άξαφνα θ’ ανάψει. Κι η σπίθα ανάβει…να κορίτσι, κρατώντας ένα στεφάνι από δάφνη, σκαλώνει στο άγαλμα του Φεραίου και το στεφανώνει. Ο λαός γονατίζει. Και όλα τα πικραμένα στόματα ψέλνουν τον Υμνο στην Ελευθερία. {…} ενώ γύρω του λυσσασμένα άρχισαν να χύνουν μολύβι και αίμα τα άρματα πάνου σε ανθρώπους άοπλους και ανυπεράσπιστους, σε γυναίκες και παιδιά. «Όχι πια άλλο! Όχι άλλο! Κάτω οι τύραννοι!» Αφρισμένο τώρα κατέβαινε την πλατιά λεωφόρο το κύμα και βογκούσε.
Την ίδια στιγμή ακούγονται απ’ την άκρη του δρόμου οι αλυσίδες του γερμανικού τανκ, που κίτρινο σαν το θάνατο, τρέχει προς το μέρος που άναψε η σπίθα. Πριν προφτάξει να ρίξει τη φωτιά του, η διαδήλωση πυκνή τώρα, ολοένα πιο πυκνή, ξεχύνεται σε άλλο δρόμο, στρίβει, ελίσσεται σαν ζωντανό πλάσμα που αμύνεται και παλεύει με σιγουριά και με πίστη.
Όλα τα στόματα τώρα φωνάζουν, όλα τα στόματα ουρλιάζουν. «Οχι πια άλλο! Θέλουμε τη λευτεριά μας! Θέλουμε τη λευτεριά!».
«Την ίδια στιγμή ακούγονται απ’ την άκρη του δρόμου οι αλυσίδες του γερμανικού τανκ, που κίτρινο σαν το θάνατο, τρέχει προς το μέρος που άναψε η σπίθα. Όλα τα στόματα τώρα φωνάζουν, όλα τα στόματα ουρλιάζουν. Οχι πια άλλο! Θέλουμε τη λευτεριά μας! Θέλουμε τη λευτεριά!». …
Στην κορυφή του κύματος μια ασπρογάλανη σημαία ξεδιπλώθηκε τότε. Κυμάτισε στο λίγο αγέρα, κυμάτισαν και τα μαλλιά του κοριτσιού που τη σήκωνε στα χέρια του. Προχωρούσε με σταθερό βήμα, ξαναμμένη και περήφανη, και πλάι της βάδιζε ο φίλος της.
Τραγουδούσαν τον Ύμνο στην Ελευθερία και βάδιζαν.
Τα περιστατικά ήρθαν έπειτα γρήγορα σαν αστραπή. Το γερμανικό άρμα φάνηκε στην άκρη του δρόμου απ’ την αντίθετη μεριά που κατέβαινε η διαδήλωση και χύθηκε πάνου στο πλήθος. Το πολυβόλο άρχισε να κροτά. Αλλά το κύμα που κατέβαινε με ορμή δεν ήταν μπορετό να σταματηθεί. Συνέχισε την πορεία. Το πολυβόλο έριχνε τώρα πάνου στα κορμιά. Βρήκε πρώτα κατάστηθα το νεανικό σώμα που είχε ανεμισμένα μαλλιά στο κεφάλι και που κρατούσε στα χέρια του την ανεμισμένη σημαία.
Την ίδια στιγμή το τανκ που έτρεχε με δαιμονισμένο θόρυβο και είχε φτάσει, έπεσε πάνου στο λαβωμένο σώμα που σπάραζε, πέρασε από πάνω του τις βαριές αλυσίδες του, μπήκε μέσ’ στο πλήθος, το σκόρπισε για μια στιγμή και τράβηξε πέρα. Ολα έγιναν σαν αστραπή. Το αλαλιασμένο πλήθος μόλις πέρασε ο μηχανοκίνητος θάνατος ξεχύθηκε πάλι απ’ τις παρόδους όπου είχε καταφύγει, κι έτρεξε βογκώντας προς το σώμα του κοριτσιού, που έχοντας αγκαλιασμένη τη σημαία την έβρεχε με το αίμα που έτρεχε απ’ τις σπαραγμένες σάρκες του…»
Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό απόσπασμα του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ – «ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», από το 1985, με μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την διαδήλωση στις 22 Ιουλίου 1943 και έγιναν κομμάτι της ιστορίας….

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η ηγεσία του ΕΑΜ ήταν το ίδιο το προδοτικό-σταλινικό ΚΚΕ που με υπόδειξη της Σοβιετίας ήθελε να δημιουργηθεί "μακεδονικό" κράτος στη Βόρεια Ελλάδα. Αρκετά πια με την αγιοποίηση του ΕΑΜ που παρέσυρε χιλιάδες αγνούς πατριώτες, ενώ ο πραγματικός σκοπός της ηγεσίας του ήταν μια σοβιετική αποικία...

      Διαγραφή
  2. To EAM ΔΕΝ 'χάριζε πρόθυμα τη Μακεδονία στον Στάλιν'...
    Δεν την χάριζε σε ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Και δεν φέρει ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη για το πού το ΚΚΕ χάριζε (και χαρίζει και σήμερα όπως δείχνει με τη φιλοτσιπρική-φιλογερμανική στάση του) τη Μακεδονία.
    Γι'αυτό και για την ηγετική ομάδα του Περισσού, το ΕΑΜ ήταν 'λάθος' και 'ταξική υποχώρηση'.
    Ας προσέχουν οι επίγονοι των ταγματασφαλητών όταν μιλάνε για το ΕΑΜ!
    Επειδή τόσο αυτοί όσο και ο Περισσός τα ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ εκεί στο Βερολίνο υπηρετούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Πίσω ἀπό τόν σημαιοφόρο, περπατοῦσε ὁ πατέρας μου. Μᾶλλον αὐτός πού εἶναι δεξιά τοῦ σημαιοφόρου, δίπλα καί "λίγο πίσω του", ὅπως μοῦ εἶπε, ὅταν κύτταξε τήν ἀνωτέρω φωτογραφία πού εἶχε δημοσιευθῆ σέ ἐφημερίδα παλαιότερα.
    Ἡ διαδήλωση ἀνέβαινε τήν Σταδίου.
    Στό ὕψος (στή γωνία) τῆς Χρήστου Λαδᾶ, ἦσαν παρατεταγμένοι οἱ Ἰταλοί στρατιῶτες μέ τά ὅπλα. Ἄνοιξαν πύρ, ἔπεσαν πολλοί, μᾶλλον καί ὁ σημαιοφόρος, καί ὅλοι ἄρχισαν νά τρέχουν.
    Ὁ πατέρας μου πολύ γρήγορα ἔτρεξε πρός τά μπρός, καί μόλις προσπέρασε τήν Χρήστου Λαδᾶ, ἕνα (ἰταλικό) φορτηγό αὐτοκίνητο πού βγὴκε ἀπό αὐτήν, ἔκλεισε τόν δρόμο (τῆς
    Σταδίου) στούς διαδηλωτές πού ἔρχονταν πίσω.
    Οἱ πυροβολισμοί συνεχίσθηκαν. Ὁ πατέρας μου γλίτωσε ὡς ἐκ θαύματος.
    (Τό Σωκράτης Ἀλεξανδρινός εἶναι ψευδώνυνο, ἐννοεῖται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Αμα σας λεω https://youtu.be/fnAFaIM-s8M με λετε κομμουνιστη κιαριστερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μία "ἀφελής" ἐρώτηση, πού ἀπό ἔλλειψη ἐνημερώσεως, δέν ἀπασχόλησε ὅλους ὅσοι στήν κατοχή μπῆκαν στήν ἀντίσταση ὡς Ἕλληνες πατριῶτες, ὅπου βρῆκαν τέτοια δυνατότητα, ἐνταχθέντες δηλαδή στό ΕΑΜ ἤ ἀπό στήν ΕΠΟΝ, χωρίς ὅμως νά εἶναι, οὔτε καί νά θέλουν νά γίνουν, κουμμουνιστές:

    _ Γιατί τό "Ἐθνικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο" εἶχε τόν ἴδιο τίτλο σέ ὅλες τίς χῶρες τῆς Εὐρώπης, πού εἶχαν κατακτήσει οἱ Γερμανοί, καί δέν ἔλεγε, π.χ. Ἑλληνικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο, Γαλλικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο, Τσεχικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο, Σερβικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο, Πολωνικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο κ.ο.κ.;
    Ἀφοῦ ὁ ὅρος "Ἐθνικό" ἦταν ἕνας ὅρος μπαλαντέρ, τίνος ἔθνους ἦταν τά Μέτωπα;
    Ἀπάντηση : Τοῦ Κουμουνιστικοῦ Κόμματος τῆς ΕΣΣΔ.

    Καί ἀφοῦ ὁ Στάλιν, δηλαδή ὁ ἡγέτης τοῦ Κουμουνιστικοῦ Κόμματος τῆς ΕΣΣΣΔ, εἶχε ἀποφασίσει νά φτιαχθῆ κράτος "Μακεδονικό", περιλαμβάνοντας κομμάτι τῆς Βουλγαρίας, κομμάτι τῆς ἀκόμη τότε Σερβίας, καί τήν ἀληθινή Μακεδονία, τήν Ἑλληνική,
    ἦταν , ἤ δέν ἦταν, ἐθνική προδοσία τό ὅτι,
    α) τό ΚΚΕ (=ΕΑΜ Ἑλλάδος), δέχθηκε τό σχέδιο τοῦ Στάλιν ἀπό τό 1943;
    β) ὀργάνωνε, παρά τό ὅτι τό δέχθηκε, διαδηλώσεις μεταξύ τῶν Ἑλλήνων κατά τῆς παραχωρήσεως τῆς Μακεδονίας στό ὑπό σύσταση κράτος τῆς Μακεδονίας;

    Ὑπάρχει μία "καλή" ἐξήγηση:
    Ἦταν διῃρημένη στό θέμα αὐτό ἡ ἴδια ἡγεσία τοῦ ΚΚΕ, ἤ ἀκριβέστερα εἶχε πολύ μεγάλη πίεση ἀπό στελέχη της καί ἀπό τήν βάση της, καί ἀναγκαστικά οργάνωσε καί τά συλαλλητήρια, ὑπερ τῆς Ἑλληνικότητος τῆς Μακεδονίας.
    Τοῦτο, ἐλπίζοντας ἀπό ἀφέλεια, ὅτι ὁ (τότε) λαός τοῦ ΕΑΜ , θά συγκινοῦσε τόν Στάλιν, καί αὐτός θά ἄλλαζε γνώμη!

    Μή μπορώντας ὅμως νά ἐκθέση δημόσια τήν ἀφέλειά της, ἔμεινε μέ διπροσωπεία, κατά τήν κατοχή,
    μέρος ἀπό τό ΚΚΕ ἀναγνωρίζοντας παραχώρηση τῆς "Μακεδονίας", καί μέρος του ὄχι.

    Αὐτή ἡ διπορσωπεία ὅμως, στό τέλος, μετά τό 1946, κατέστη μᾶλλον θέση ὑπέρ της ἀποκοπῆς τῆς Μακεδονίας ἀπό τήν Ἑλλάδα, προκειμένου νά ἔχῃ ὑποστήριξη τό ΕΑΜ ἀπό τά ΚΚ τῶν βορείων μας χωρῶν.
    Μετά τό 1949, ἔγινε σαφῶς θέση ὑπέρ της ἀποκοπῆς τῆς Μακεδονίας ἀπό τήν Ἑλλάδα, προκειμένου νά ἔχουν κάποιες ἀπολαβές οἱ Ἕλληνες στίς νέες τους ἀτομικές πατρίδες.

    Τότε ἀφελληνίσθηκαν ἀρκετές χιλιάχδες ἀπό αὐτούς, ἰδίως στά Σκόπια, καί ὄχι ὅλοι.
    Τό μπέρδεμα ἐθνικῆς ταυτότητας, σέ αὐτούς, εἶναι (ἦταν...) πάντα μεγάλο καί θέμα τεραστίου ψυχικοῦ τους τραύματος. Δέν μποροῦν νά τό σηκώσουν.
    Διότι, πρόκειται γιά προδοσία.

    Ξέρεις τί εἶναι, νά ἔχης προδώσει τήν πατρίδα σου, νομίζοντας ὅτι ἡ λέξη "Ἐθνικό" στόν τίτλο "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο", σήμαινε Ἑλληνικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο, καί νά διαπιστώσῃς,
    ἀφοῦ ἔχεις σκοτώσει καί ἔχεις κινδυνεύσει νά σκοτωθῆς, ἀφοῦ ἔκανες ἴσως καί κάποια ἐγκλήματα, ἤ ἄφισες νά γίνουν,
    ὅτι ΕΑΜ σήμαινε πράγματι ὄχι "Ελληνικό Ἀπελευθερωτικό Μέτωπο", ἀλλά Μέτωπο Ὑποδουλώσεως τῆς Ἑλλάδας σέ κάποια ἡγεσία ΚΚ, καί παραδόσεως μέρους τῆς Ἑλλάδας σέ κάποια ξένη ηγεσία ΚΚ;

    Δέν σηκώνεται αὐτό. Οὔτε ἀπό αὐτόν πού παγιδεύθηκε ἔτσι, οὔτε ἀπό τά παιδιά του, ὅτι ὁ πατέρας τους ἤ ὁ παππούς τους, ἔγινε προδότης.
    Μιλᾶμε γι' αὐτούς τούς λίγους πού ἄλλαξαν ἐθνική ταυτότητα, σέ μία προσπάθεια ψυχολογικῆς ἰσορροπίας, ἐντός τοῦ ψεύδους.

    Εἶναι καί πολλοί ἄλλοι, πού ἁπλῶς ἔμειναν μπερδεμένοι στό θέμα Μακεδονία. Καί αὐτοί, ἀλλά καί τά απιδιά τους

    Εἶναι ὅμως καί μερικοί ....Νέοι προδότες, πού ἔχουν ἐπιλέξει τήν ἀτομική ἄνετη ἐπιβίωσή τους, ἀντί τῆς ἐθνικῆς τους Ἑλληνικῆς ταυτότητας!
    Ἡ "εὔκολη λύση", ἡ εὐθεία ὁδός" ...ἡ ἀπάγουσα εἰς τήν ἀπώλειαν.

    Αὐτοί, θέλουν μιά "Νέα" Μακεδονία, νά πάρη στήν ἔνοχη συνείδηση αὐτῶν καί τῶν πατέρων τους, τήν θέση τῆς πραγματικῆς, τῆς Ἑλληνικῆς.

    ΥΓ. Δέν σᾶς γνωρίζω κε Κρ. Καππαδόκη, ἀλλά ἐκτιμῶ τά πάντα σοβαρά καί ἐποικοδομητικά σχόλιά σας. Ἀφίστε τούς βαρβάρους να ἀφρίζουν, ὅταν βράζουν στό ζουμί τους._Εἴπαμε ἄλλωστε, ὅτι δέν σηκώνεται εὐκολα τό βάρος τέτοιας ἐνοχῆς (γιά προδοσία). Φαίνεται ὅμως, ὅτι δέν σηκώνεται εὐκολα οὔτε τό βάρος τοῦ ἰδεολογικοῦ καί ἰστορικοῦ μπερδέματος σέ ἕνα τόσο σοβαρό θέμα , ὅπως εἶναι τό θέμα τῆς ἐθνικῆς (καί θρησκευτικῆς) ταυτότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που δεν κατάλαβε ο κόκκινος χασάπης , αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβαν ούτε οι διαχειριστές τού ιστολογίου είναι ότι, είχαν και έχουν υποχρέωση να παρέμβουν και να αναχαιτίσουν τον οχετό των φτηνιάρικων ύβρεων παρακμιακής καφετέριας που σκορπάει ο εν λόγω σχολιαστής, για να προστατεύσουν το ίδιο το blog site από τον διασυρμό και την υποβάθμιση που επάγονται τέτοια χυδαία σχόλια .
    Τον δικό τους χώρο όφειλαν να προστατεύσουν.
    Δεν μιλάμε για τον σχολιαστή ˙ αυτός που διαπιστώνει τέτοιες συμπεριφορές και αντιλαμβάνεται ότι στο ιστολόγιο στο οποίο σχολίασε , δεν τηρούνται οι κανόνες ευπρέπειας και σεβασμού ορίων (π.χ. να εκφράζονται απόψεις επί τού θέματος και όχι να εκτοξεύονται συκοφαντικές μπαμπέσικες επιθέσεις, βρισιές και φτηνιάρικες χυδαιότητες προς τον σχολιαστή) ξέρει τι πρέπει να πράξει : Διαγράφει τα σχόλιά του και αφήνει τούς διαχειριστές τού blog site με τούς χασάπηδές του (κόκκινους, κίτρινους, πράσινους, μωβ, λιλά κ.λπ.) . Αυτό πράττω τώρα και εγώ: Διαγράφω τα προηγούμενα σχόλιά μου.
    Υ.Γ. Ευχαριστώ και συγχαίρω τον Socrates Alexandrinos, που με την παρέμβασή του SOCRATES ALEXANDRINOS 1 Μαρτίου 2018 - 1:07 π.μ. έβαλε τα πράγματα στην θέση τους ως προς την αιματηρή προδοτική σκοτεινή διαδρομή τού Ε.Α.Μ. πίσω από τον φερετζέ τού “πατριωτικού” .
    Δεν ήταν στις προθέσεις μου να επεκταθώ τόσο όσο εκείνος, ο οποίος όμως το πράττει τεκμηριωμένα και επαγωγικά, χωρίς να αφήνει περιθώρια για ψευτο-δικαιολογίες . Άλλωστε υπερκαλύπτει τις απόψεις μου και το κενό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δημιουργείται από την διαγραφή των σχολίων μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου ψευτοκαππαδόκη,
      τα "χυδαία σχόλια"(sic!) τα επέσυρες ΕΣΥ με τη χυδαία, γκαιμπελίστικη ακροδεξιά προπαγάνδα σου σε βάρος του ΕΑΜ.
      Σταμάτα λοιπόν την κλάψα γιατί όπως έστρωσες, σε κοίμησα.
      Και ποσώς ενδιαφέρομαι που ένας άλλος ομογάλακτός σου, "αλεξανδρινός σωκράτης" (lol!) αυτός ήρθε να παπαγαλίσει την αντιΕΑΜική λάσπη σου.
      Όποιος διαβάζει, καταλαβαίνει την ακροδεξιά λάσπη και συκοφαντία σε βάρος του ΕΑΜ που ΜΟΝΟ αυτή σπιλώνει το παρών ιστολόγιο και όχι οι οφειλόμενες απαντήσεις προς αυτήν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.