26/2/18

Τι γραμμάτια ξεπληρώνει ο Τσίπρας Σε Παπαδημητρίου και Αντωνοπούλουγια το Levy Institute;

Πολύς ντόρος γίνεται για την επιδότηση ενοικίου που εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να εισπράττει η κατά τα άλλα κάτι παραπάνω από ευκατάσταση Υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούνταν κατά προηγούμενων κυβερνήσεων και Υπουργών πως “ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό”, φαίνεται ότι σήμερα επιλέγει να το ξεχνάει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύνδρομο επιλεκτικής αμνησίας κι αυτό…
Το ερώτημα όμως που προκύπτει εδώ δεν είναι μόνο αν είναι ηθικό – που δεν είναι – για την Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντωνοπούλου να εισπράττει το οποιοδήποτε ποσό για το ενοίκιο του σπιτιού της από μία χρεοκοπημένη χώρα που υποτίθεται ότι έχει κληθεί να υπηρετήσει.
Αλλά είναι και ερώτημα επί της ουσίας που έχει να κάνει με το “τι τελικά γραμμάτια ξεπληρώνει ο Τσίπρας”- μέσω της τσέπης των φορολογούμενων και της χώρας φυσικά και όχι της δικής του- για να θυσιάζει με τέτοια ευκολία την ηθική του;
Δύο τινά συμβαίνουν: ή ο Πρωθυπουργός δεν έχει ηθική, δηλαδή είναι ανήθικος (κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις κατά το πρόσφατο παρελθόν), είτε οφείλει τέτοια μεγάλη χάρη στον σύζυγο της κας Αντωνοπούλου, τον Υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου που τελικά η υπουργοποίηση του ζεύγους δεν ήταν αρκετή για την ξεπληρώσει αυτήν την χάρη.
Ή μήπως ισχύουν τελικά και τα δύο τινά;
Και αν αναρωτιέστε τι είδους χάρη είναι αυτή που εμφανίζεται να ξεπληρώνει ο κ. Τσίπρας στην σύζυγο του κ. Παπαδημητρίου και τελικά τον ίδιο τον κ. Παπαδημητρίου, μία αναδρομή στο παρελθόν αρκεί:
Aξίζει να θυμηθούμε την μεγαλοπρεπή διάλεξη που είχε οργανώσει ο κ. Παπαδημητρίου ως τότε  Πρόεδρος του Levy Economics Institute για τον Τσίπρα πριν ο τελευταίος εκλεγεί Πρωθυπουργός. Έτσι τυχαίες άραγε είναι οι τέτοιες μεγαλοπρεπείς διαλέξεις όπως αυτή του Τσίπρα στο Levy Institute το 2013, και οι μετέπειτα συσχετισμοί υπουργοποιήσεων και επιχορήγησης ενοικίων που απολαμβάνει σήμερα το ζέυγος Παπαδημητρίου;
Μπορεί να μην υπάρχει ηθική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, αλλά σε μία ανήθικη κυβέρνηση δεν υπάρχουν ούτε και συμπτώσεις.
Θάνος Δημάδης


© 2018 DimadisNews.Com ALL RIGHTS RESERVED | Απαγορεύεται ρητά η δημοσίευση ή αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου του άρθρου χωρίς σαφή αναφορά στην πηγή (DimadisNews.com) και τον συγγραφέα του εκάστοτε άρθρου. Με την επιφύλαξη παντώς δικαιώματος εκ μέρους του DimadisNews.com στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. 

6 σχόλια:

  1. Αφελές αερολόγημα.

    Ευτυχώς που ο ποιητής απαγορεύει την αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. τσιπρας και ελληνικη πολιτιη σκηνη:γονυπετεις παρακαλουν ολους τους λεβηδες του κοσμου ετουτου,ναναι καλα οι ανθρωποι...

      Διαγραφή
  3. Αντε καλέ σε λίγο θα μας πείτε οτι ο Σύριζα ήταν πορτοκαλί κίνημα.Κάνουν τετοια πράματα οι αριστεροι; χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στο Παλερμο .....το σπιτι του Νονου το λενε ιδρυμα ...π ως να το πουν ?? Φωλια της κομπρας .??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.