27/2/18

FT : Ο Πούτιν και ο εσωτερικός διχασμός στις ΗΠΑ

Η Αμερική του Τραμπ φαίνεται πιο ευάλωτη από ποτέ, αλλά οι κρυφές αδυναμίες της Ρωσίας και της Κίνας είναι πιο σοβαρές. Τα διδάγματα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο παράγοντας οικονομία και η ανθεκτικότητα της Δημοκρατίας.


Τι μπορεί να σκεφτόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Από την σκοπιά της Δύσης, η απόφαση του Ρώσου προέδρου να εγκρίνει μια μυστική καμπάνια για την αποσταθεροποίηση των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών φαίνεται ριψοκίνδυνη, ίσως και περίεργη.
Αλλά υπό το πρίσμα της ρωσικής ιστορίας, η ιδέα πως μια επιχείρηση ξένων μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να διαλύσει το πολιτικό σύστημα ενός αντιπάλου φαίνεται απολύτως λογική. Η γέννηση της Σοβιετικής Ένωσης, του κράτους που ο κ. Πούτιν υπηρετούσε κάποτε πιστά, προήλθε από μια τέτοια επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί διευκόλυναν την επιστροφή του Λένιν στη Ρωσία, γνωρίζοντας πως ο Μπολσεβίκος ηγέτης ήταν υπέρ της ειρήνης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία. Ο στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση του τσαρικού καθεστώτος και η έξοδος της Ρωσίας από τον πόλεμο. Η επιτυχία ήταν απόλυτη.

για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Στην πρώτη παράγραφο και το πρώτο χονδροειδές ψέμμα.

    "η απόφαση του Ρώσου προέδρου να εγκρίνει μια μυστική καμπάνια για την αποσταθεροποίηση των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών..."

    Το ότι το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον ψάχνεται εδώ και ένα χρόνο για να βρεί έστω και ένα στοιχείο για την συνομωσία, προφανώς είναι αδιάφορο για την Εγγλέζικη πατσαβούρα.

    Τι να διάβασεις παρακάτω ; Χάσιμο χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι υποχρεωτικό να αναρτάται κάθε αντιρωσικό σχόλιο ιδίως όταν δεν είναι και από τα πιο έξυπνα, για να είμαι ευγενής. Ο Dimitri έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.