28/2/18

Από το "σεμνά και ταπεινά" στο "ηθικό πλεονέκτημα"

Του Μιχάλη Κανιμά
«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις», λέει ο λαός. Ο Κώστας Καραμανλής είπε το περιβόητο «σεμνά και ταπεινά» και υποχρεώθηκε να βγάλει κόκκινη κάρτα σε έξι υπουργούς του που παρέβησαν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς που είχε θέσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας διεκήρυσσε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ώσπου κάποιοι του χάλασαν τη σούπα , με παρεκκλίσεις ηθικού χαρακτήρα, υποχρεώνοντας τον να αρχίσει να μοιράζει κι αυτός κόκκινες κάρτες. Και όχι μόνο. Αναγκάζεται τώρα να προχωρήσει στον διαρκώς αναβαλλόμενο ανασχηματισμό που είχε προγραμματίσει για τον περασμένο Δεκέμβριο. Δύσκολοι καιροί για πρωθυπουργούς. Αλλά και για αρχηγούς κομμάτων.
Η συνέχεια του άρθρου στο TIME link

2 σχόλια:

  1. Ο ανασχημαισμός, είναι μία αστική κοινοβουλευτική πρακτική, έχουσα σκοπό την διεύρυνση των ορίων της ανοχής του πόπολου εισάγωντας την ψευδαίσθηση διόρθωσης μιάς πολιτικής.

    Η "Αριστερά" δεν κάνει ανασχηματισμούς, γιά τον λόγο ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ διορθώνει την πολιτική της, διότι η πολιτική της είναι πάντοτε ορθή, καθόσον γεννάται από την εφαρμογή της "Αριστερής" ιδεολογίας της στην πράξη.

    Αυτό που κάνει η "Αριστερά" είναι, να αντικαθιστά απλώς κάποιον κομμισάριο, επειδή υπέπεσε σε μη ανεκτή οπορτουνιστική παρέκκλιση. Και για να το κάνει αυτό, κατακρεουργεί δημοσίως τον υποψήφιο πρός "κλάδεμα" ώστε να δημιουργηθεί και η σχετική λαϊκή αποδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Γιωργος Νικ.Κ.
      Πολυ σωστα τα λες αλλωστε αν ειχε μετανοιωσει για κατι και επιχειρουσε ανασχηματισμο θα επρεπε να αρχισει απο τον περιγυρω του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.