28/2/18

Μας λέει και παράλογους τώρα - Ζόραν Ζάεφ: Η απαίτηση της Ελλάδας να αλλάξουμε σύνταγμα θα τορπιλίσει τη συμφωνία

  • Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ (φωτ.: EPA / Fehim Demir)
Ένα 24ωρο μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο των Σκοπίων που ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο όνομα της χώρας αλλά και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, δημοσιεύεται σήμερα συνέντευξη του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στους Financial Times όπου επισημαίνει τον κίνδυνο να τορπιλιστούν οι συνομιλίες λόγω της αξίωσης της Αθήνας να γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα της πΓΔΜ.

«Το σύνταγμα είναι ένα κείμενο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις στο εξωτερικό. Και σε κάθε περίπτωση μια αλλαγή του Συντάγματος δεν θα συνιστούσε τελική εγγύηση, γιατί μια νέα κυβέρνηση μπορεί στο μέλλον να το αλλάξει εκ νέου» είπε.
Ωστόσο τόνισε πως είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση. Αναφερόμενος στις δυσκολίες εξεύρεσης στήριξης από την αντιπολίτευση για την επικύρωση της συμφωνίας και στις δύο χώρες, είπε: «Υπάρχει πολύς εθνικισμός, πολλή κριτική, άτομα και ομάδες που αντιτίθεται σε μια συμφωνία και στις δύο χώρες»!
Πρόθεση της ΠΓΔΜ, τόνισε, είναι να προχωρήσει στην ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά τις ρωσικές ενστάσεις για την επέκταση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. «Η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ένταξή μας στην ΕΕ, αλλά δεν είναι τόσο θετική στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα μας δεν έχει εναλλακτική από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

7 σχόλια:

  1. Καντε υπομονη ωρε,μπας και βγαλλουμε κανα φυσικο αγερι να φαμε εμεις κιοι τραπεζες στην ελβετιά...ξεμειναμε ωρε απο καγιεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε δύο με τρία χρόνια έτσι όπως θα γίνουν εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ θα έχουν διαλυθεί.. Για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει συμφωνία. Συνεπώς πάνε για διάλυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to FYROM να πάν να ..με την Ρωαία ότι καλλίτερο για εμάς, τότε η Αμερική/ρωσία θα μας χρειάζονται ακόμα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωστε ...μας χρειαζονται τωρα ?? Επιθυμια...η αληθεια ?? Εμεις τι χρειαζομαστε ?? Διοτι συτο θα μετρηθει πια...τωρα.Χθες ηταν πολυ ..εξαφανισμενο..δολοφονικο σε βαρος μας..Τωρα θα μετρησουμε..και μην πει κανεις γιατι ...αν βρουμε ελειψη...γιατι βγηκε το αναποδο...Παντως εως εδω...χανουμε φουλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να πάει με Ρωσία - εμείς δεν τον σταματάμε. Σαν σύμμαχος της Ρωσίας σε 3-4 χρόνια θα έχει γίνει σκέτη Συρία. Στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Θράσος των γυφτοσκοπιανών είναι μεγάλο και γίνεται μεγαλύτερο με τους εδώ προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.