28/2/18

Ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης: Επικίνδυνος εγκληματίας εκτός ελέγχου η Τουρκία

Σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ προέβη ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συνεδρία της Αντιπροσωπείας Σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ στην παρουσία του Πρέσβη Ron Adam, Ειδικού Συμβούλου για την Ενεργειακή Πολιτική του Ισραήλ στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Ο Κύπριος ευρωβουλευτής εξήγησε ότι όλοι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κύπρου είναι πλήρως ενταγμένοι στην Στρατηγική της ΕΕ που αξιολογεί την Αν. Μεσόγειο ως τη μοναδική πρόσθετη επιλογή εφοδιασμού ενέργειας για τα επόμενα χρόνια.
Επίσης, περιέγραψε τα γεγονότα γύρω από την πρόσφατη επιδρομή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με πολεμικό ναυτικό για παρεμπόδιση του τρυπανιού της ENI, η οποία αποτελεί σοβαρό πλήγμα των συμφερόντων της ΕΕ και κρατών της περιοχής ευρύτερα (Ισραήλ, Αιγύπτου κ.ά.), αφού η Τουρκία επιχειρεί να τινάξει στον αέρα τις κατοχυρωμένες διεθνείς συμφωνίες των κρατών για την ΑΟΖ.  Περαιτέρω, ο κ. Μαυρίδης εξήγησε ότι το ενδεχόμενο αγωγού σύνδεσης της Αν. Μεσογείου με Τουρκία έχει παραμεριστεί λόγω της ανεξέλεγκτης παραβατικής αλλά και εγκληματικής συμπεριφοράς του καθεστώτος Ερντογάν.
Ωστόσο, ανέδειξε το σοβαρό κενό ασφάλειας που μόνο η συνδρομή και συνεργασία δυνατών κρατών εντός ΕΕ αλλά και εκτός, μπορεί να καλύψει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μια συνεργασία, π.χ. με τη Γαλλία, θα επιτρέψει την συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος κάμπτοντας τις τουρκικές απειλές.
Ο Ισραηλινός Πρέσβης επιβεβαίωσε τα γεγονότα όπως παρατέθηκαν από τον κ. Μαυρίδη και εξέφρασε αφενός την υποστήριξη του στους σχεδιασμούς της Κύπρου και αφετέρου αναγνώρισε τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργούνται καθώς το ζήτημα αφορά την ενέργεια.  
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Η Ευρώπη, η μάλλον η Γερμανία πρέπει να εξαφανιστεί από την Ευρώπη !!! Δεν λογαριάζει κανέναν και κάνει μόνο ότι συμφέρει σ αυτήν !! Ας ξυπνήσουν οι λαοί και ας αντισταθούν !!! Ευρώπη δεν υπάρχει και όλοι οι παρατρεχαμενοι για τα συμφέροντα της Γερμανίας τρέχουν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.