26/2/18

ΠτΔ Ν. Αναστασιάδης: Κάτω από απειλές δεν είναι δυνατό να υπάρξει λύση

«Κάτω από απειλές, δεν είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε μία λύση που να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας», ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία πρώτη τοποθέτηση μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, σχολίασε τις προκλητικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας και ανέφερε πως «για να πάμε σε συνομιλίες, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις», τονίζοντας συνάμα πως «ενόσω υπάρχει η ανάλογη συμπεριφορά, αντιλαμβάνεστε ότι κάτω από απειλές ή κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με ελευθέρη βούληση κατάληξη σε μια λύση η οποία να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας. Και συνεπώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Άγκυρα, αλλά και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον - και προς όφελος του λαού μας - θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογος αλληλοσεβασμός».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως «η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή της ισχύος δια των όπλων των διαφόρων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα, δεν θεωρώ ότι αποτελούν απάντηση σε αυτό που ο λαός μας, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, αναμένουν».
Σχετικά με τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, είπε πως η «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στήριξη από τους “27” αποτελεί μία επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία, ούτε και δημιουργία ενός κλίματος που δεν θα επιτρέπει να χειριστούμε με σύνεση τα όσα οφείλουμε.
Πηγή: philenews

1 σχόλιο:

  1. Να με συγχωρεσουν οι αναγνωστες,αλλα βαρεθηκα να τον βλεπω και να τον ακουω αυτον τον φουφλι:
    -Ε,αει σιχτηρ ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.