28/2/18

Δυο ζεύγη τουρκικών F16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Μεγαλονήσου

Εντείνοντας τις προκλήσεις και επεκτείνοντας τις και από αέρος, η Τουρκία έστειλε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι διαδοχικά δύο ζεύγη μαχητικών αεροπλάνων F16 να κάνουν για περισσότερο από μία ώρα, γύρο του νησιού, με σοβαρές παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας.
Τα τέσσερα μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Κύπρου από την περιοχή της Καρπασίας, και  με προκλητικές πτήσεις πέρασαν στα νότια παράλια του νησιού φτάνοντας στα ανοικτά σε απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα περίπου στην θάλασσα. πετώντας σε ύψος περίπου 6.000 έως 7.000 μέτρων.
Τα δύο ζεύγη F16, ακολούθησαν περίπου την ίδια πορεία και πέρασαν πάνω από τα τεμάχια 3, 6, 7 και 8, αλλά και πάνω από περιοχές όπου πλέουν πολεμικά πλοία της Τουρκίας και όχι μόνο.
Τα πολεμικά αεροπλάνα συνέχισαν πετώντας ανοικτά της  Κύπρου, για να περάσουν ξανά προς την Τορκία δυτικά της Πάφου. Λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή πραγματοποίησε πτήσεις σμήνος εκπαιδευτικών αεροπλάνων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, που πραγματοποίησαν και ασκήσεις προσγειώσεων-απογειώσεων στο αεροδρόμιο Πάφου. Δεν είναι γνωστό αν οι πτήσεις των Ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών, ήταν προγραμματισμένο εκ των προτέρων.  
  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Φιλελεύθερος

2 σχόλια:

  1. Οι πτησεις των Ισραηλινων ηταν στο πλαισιο ασκησης στην Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάτι S-300 που πίνουν ρακές στην Κρήτη ούτε λόγος πια ε ;
    Περιμένομε απο τους Εβραίους να μας σώσουν. Τάλεγε ο Κονδύλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.