27/2/18

Στο Ηράκλειο το γερμανικό πλοίο των τουρκικών «Navtex»

Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης και σε πλήρη συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, αφήνοντας πλήρως εκτεθειμένη την Τουρκία, βρίσκεται το γερμανικό ακαδημαϊκό ερευνητικό πλοίο MARIA S. MERIAN.
Οπως αποκάλυψε το Σάββατο το Philenews, η Τουρκία είχε εκδώσει δύο παράνομες Navtex, «δεσμεύοντας ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων – από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι και την Ιεράπετρα - επικαλούμενη επιστημονικές έρευνες του εν λόγω πλοίου, που ανήκει στο γερμανικό κράτος και το διαχειρίζονται πανεπιστημιακά ωκεανογραφικά κέντρα της χώρας.
Η Τουρκική εσπευσμένη ενέργεια έκδοσης Navtex, προφανώς αποτελούσε απάντηση στις δηλώσεις μετά την άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. και τις δηλώσεις υπέράσπισης Ελλάδας και Κύπρου από τουρκικές παραβιάσεις στην θάλασσα, αλλά και επίδηξη θέσης στις ενέργειες για καθορισμό των ορίων των ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας.
Το γεγονός ότι το γερμανικό ερευνητικό πλοίο, με βάση και τον δημοσιοποιημένο του προγραμματισμό για το 2018, έδεσε στο λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης, δείχνει ότι πρόκειται για ακόμα μια Τουρκική πρόκληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι νέες παράνομες τουρκικές navtex δεν δημοσιοποιήθηκαν από το Βασιλικό Ισπανικό Βασιλικό Ναυτικό στον κατάλογο των εν ισχύ Navtex για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που επισημοποιεί το παράνομο της παρέμβασης της Τουρκίας με Navtex σε περιοχές εκτός της ευθύνης της για τέτοιο σκοπό.
  Πέτρος Θεοχαρίδης
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Μπα !! Οι Γερμανοι η "ανακαλυψαν" τωρα την Κρητη για να γλυκανουν λιγο την ακροβασια τους, η η Κρητη ηταν το πιο κοντινο αγκυροβολιο για το καραβι τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.