26/2/18

Νέα «τορπίλη» Zaev: Όχι σε αλλαγή Συντάγματος, erga omnes μόνο για διεθνή χρήση, ανέγγιχτη η ταυτότητα

Του Νίκου Μελέτη 
Νέες «τορπίλες» από το πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Zoran Zaev, στην πιο κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας, καθώς με συνέντευξη του λίγο μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του Συντάγματος και το erga omnes αφορά μόνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Με αυτό τον τρόπο διεκδικεί την διατήρηση της συνταγματικής ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο εσωτερικό.

Μιλώντας στο Euronews (και στην δημοσιογράφο Συμέλα Τουχτίδου) ο κ. Zaev επιβεβαιώνει ότι η χώρα του υιοθετεί όλο και πιο σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις ενώ επίκειται η επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στα Σκόπια για την συζήτηση του Σχεδίου Συμφωνίας που έχει διαμορφώσει η ελληνική πλευρά. Ο χρόνος πιέζει, εφόσον η πΓΔΜ επιθυμεί λύση ώστε να ξεπαγώσει η ευρωατλαντική πορεία της.

Για το Σύνταγμα ο κ. Zaev είναι αμετακίνητος καθώς δηλώνει ότι «δεν υπάρχει λόγος για την αλλαγή του. Tο Σύνταγμα είναι ένα βιβλίο εσωτερικών κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις εκτός της χώρας. Αν αλλάξουμε το Σύνταγμα, κάποιος άλλος στο μέλλον μπορεί να το αλλάξει και πάλι. Ποιος ο λόγος; Οι εσωτερικές λύσεις θα πάρουν αιώνες για να γίνουν », δηλώνει ο κ. Zaev και επαναλαμβάνει ότι η χώρα του άλλαξε το Σύνταγμα της το 1993 «εξαιτίας των συναισθημάτων των Ελλήνων φίλων μας» και η χώρα του έχει κάνει όλα τα βήματα για την πλήρη εξάλειψη του αλυτρωτισμού και όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας.

Για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Μακεδονια δεν θα ονομαστουν, οσο και να χτυπιουνται και αν οι προδοτες της πατριδος μας το επιτρεψουν
    τοτε θα πρεπει ωα τους δικασει ο Ελληνικος Λαος και να το πληρωσουν ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζαεφ το εκανε....το εργκα ομνες....εργκα πορνες...οπως το σχεδιασαν τα δικα μας ...εργκα κοτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.