26/2/18

Για προδοσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Σουλτάνος: Στο στόχαστρο και ο Βλ. Πούτιν λόγω του Άσαντ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετά τον όχλο... Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετά τον όχλο... Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Σε νέο παραλήρημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, επιδόθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για προδοσία, λόγω της υποστήριξής της έναντι των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), που κυριαρχούνται από τους μαχητές του YPG. Ο Ερντογάν, είπε ότι ποτέ η Άγκυρα, «δεν πρόδωσε τους συμμάχους της».
Αναφερόμενος στη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων με το YPG στη Συρία, σε ομιλία του στα νότια της Τουρκίας, είπε:

«Αυτοί που έρχονται από 11.000 χιλιόμετρα μακριά, αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς του YPG, εάν είστε σύμμαχός μας, κάντε αυτό που επιβάλλει η συμμαχία μας, και εάν δεν είστε να μας το πείτε. Έχουμε κάνει βήματα με τους συμμάχους μας και δεν τους προδώσαμε. Και δεν θα έχουμε σεβασμό για αυτούς που μας προδώσανε”.

Κατηγόρησε, επίσης, τις ΗΠΑ, ότι στέκονται πίσω από το Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο χαρακτήρισε τρομοκρατικό οργανισμό, που οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
«Έχουμε άλλο κράτος από τη Δημοκρατία της Τουρκίας; Που είναι το παράλληλο κράτος; Στην Πενσυλβάνια. Ποιος στέκεται μαζί του (με τον Γκιουλέν); Εσείς εκεί (ΗΠΑ) κρύβεται αυτόν που έκανε πραξικόπημα εναντίον του στρατηγικού σας εταίρου. Εάν δεν μας τον δώσετε, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό στο έθνος μου. Άρα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε αυτόν τον σχεδιαστή του πραξικοπήματος πίσω σε αυτή τη χώρα».

Ο Ερντογάν, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει βήμα πίσω στη μάχη εναντίον του Κινήματος Γκιουλέν, και αυτοί που θα βρεθούν ένοχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν μεγάλο τίμημα για αυτό που έκαναν, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας κάθειρξης.

Έκανε επίθεση, χωρίς να κατονομάσει, και εναντίον των χωρών (Ρωσία) που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, λέγοντας, «πως είναι δυνατόν να προστατεύεται αυτός ο άνδρας; Ο Άσαντ είναι δολοφόνος. Δεν είναι αυτός που σκότωσε περίπου ένα εκατομμύριο από τους πολίτες του; Δεν είναι αυτός πίσω από τα χημικά όπλα, που σκότωσε του πολίτες του με συμβατικά όπλα; Δεν υποστηρίξαμε ποτέ καταπιεστές. Δεν καταπιέσαμε ποτέ».

HellasJournal.com by Mignatiou.com, HurriyetDailyNews.com

7 σχόλια:

  1. Ο,τι να 'ναι πλεον.. Τα χει χασει εντελως.. Σε λιγο θα τα βαλει και με τους εξωγηινους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανθρωπος εχει φυλακισει σε λευκα κελια οσους του κανανε σκια και ειναι θρασυς αρκετα για να πει '' Δεν καταπιεσαμε ποτε '' .. Τελικα ειναι τεμετερον παιδας... ξερει να λεει ανεκδοτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως ο Ερντογάν δέν πρέπει να θυμώνει με τον φίλο του Πούτιν μία που οι Ρώσοι αποχώρησαν (άδειασαν κανονικά) από Αφρίν και εδωσαν στον Ερντογάν το ελεύθερο να σκοτώνει κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμαν! ωρε ταγιπ-γιπ! μας εχεις τρελλανει.Κατσε καπου σταθερος να σε βρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.33 μ.μ. Πολυ γρηγορο συμπερασμα. Ξαναδεστο σε σλοου μοσιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετα τα εγκαινια του πυρηνικου σταθμου το ζευγος θα φυγει για ολιγοημερες διακοπες στο εξοχικο του Βραδυμοιρου στην Κασπια θαλασσα για χαλαρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ στεναχωριέμαι για τα αδέρφια μας του Τούρκους.
    Όλοι είναι εναντίον τους,κανείς δεν τους συμπαραστέκεται,μόνο εμείς θέλουμε το καλό τους αλλά δεν έχουμε πλέον τις δυνάμεις να σπρώξουμε το γίγαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.