26/2/18

Ου γαρ οίδασι τι πίνουσι και δεν μας δίνουσι

Ανδρέας Πετρουλάκης

Το εξωτερικό του Μαξίμου. Οι ακροδεξιοαριστεροί «δικαιούνται» να ουρλιάζουν υστερικά, να βρίζουν χυδαία... |Menelaos Myrillas / SOOC

Οι Αριστεροί αναγκάστηκαν να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπεια του κυνηγημένου και να γίνουν αδέρφια με τους ακροδεξιούς θύτες τους, για να απολαμβάνουν όλοι μαζί την... αξιοπρέπεια του κυνηγού. Δικαιούνται τη... συμπόνοια μας. Κύριε άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι...

Δείτε το κι έτσι, και ίσως καταλάβετε γιατί καταλήγω στην κατανόηση, και δι αυτής στη συμπόνια.
Εμείς οι παλιοί Βενιζελικοί είμαστε ανέκαθεν επαγγελματίες διωκόμενοι, κατά κάποιο τρόπο κατηγορούμενοι. Χιλιάδες και χιλιάδες έχουμε κάτσει στο σκαμνί, έχουμε διωχθεί, δαρεί, ανασκολοπισθεί, σκοτωθεί, έφτανε μια απόφαση του Βασιλικού Επιτρόπου, του αυλάρχη, του μοναρχοφασίστα τραμπούκου για να μας κάτσουν στο σκαμνί, να μας στήσουν δολοφονική απόπειρα στην Κηφισίας στην οποία τραυματίστηκε η γυναίκα μας, να να μας στείλουν εξορία στο Παρίσι και να προσπαθήσουν να μας δολοφονήσουν και εκεί- τους καταλαβαίνουμε.
Τα τσιράκια του γερμανόφιλου βασιλιά, οι κατσαπλιάδες του γερμανόφιλου Μεταξά, η ακροδεξιά κάστα μέχρι τις μέρες μας μας μισούσε πάντα, έχουν αιώνιο κόμπλεξ απέναντί μας γιατί μας δικαίωσε η Ιστορία εμάς τους Βενιζελικούς και πάντα είχαμε και το ηθικό πλεονέκτημα.
Τουτων δοθέντων μπορείς να πεις ότι είμαστε η παράταξη των διωκομένων. Από το Θέρισο ακόμα τους είχαμε απέναντι τους μοναρχικούς χωροφύλακες, τότε που λύσαξαν με τον γερμανόφιλο Πρίγκιπα Αρμοστή να μας λιώσουν – αλλά τους διώξαμε ηρωικά απο την Κρήτη. Και μετά που ήρθαμε στην Αθήνα να σώσουμε τη χώρα, οι ακροδεξιοί γερμανόφιλοι Ράλληδες και Θεοτόκηδες έστελναν τους τραμπούκους τους γιατί φοβήθηκαν ότι χάνουν την εξουσία οι ελίτ. Και την ώρα που εμείς λιώναμε τις αρβύλες μας στο Μπιζάνι, το Κιλκίς και το Λαχανά, άλλοι έλιωναν τα παντελόνια τους στα σαλόνια και στα σκαλιά των Ανακτόρων. Την ώρα που εμείς διπλασιάζαμε τη χώρα αυτοί μηχανορραφούσαν εναντίον εμάς των Βενιζελικών. Την ώρα που εμείς φτιάχναμε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών αυτοί έβαζαν τους παπάδες τους να μας αφορίσουν και μας έριχναν το λίθο του αναθέματος στο Πεδίο του Άρεως. Τι περάσαμε δεν λέγεται. Αλλά αυτή η μεγάλη παράταξή μας των Βενιζελικών έμεινε όρθια. Αυτό είναι το μεγαλέιο της.
Ελάτε τώρα στη θέση τους. Των απέναντι. Της ελίτ που ανέδειξε χωροφύλακες, ασφαλίτες, χαφιέδες, εισαγγελείς, υπουργούς, μητροπολίτες, στυλοβάτες του μοναρχικού καθεστώτος, απηνείς διώκτες κάθε ανατρεπτικού, δημοκρατικού, φιλελεύθερου, βενιζελικού στοιχείου, της ελίτ που μας μπαγλάρωνε στο όνομα του γερμανόφιλου παλατιού, ξαφνικά βρέθηκε απέναντι από τα Ανάκτορα, στην Πλατεία των αγανακτισμένων, όλοι οι ακροδεξιοί μαζεμένοι μαζί με κάτι αριστερούς, προδομένοι από τους φίλους τους τους Γερμανούς που πιά ήταν δικοί μας φίλοι. Πώς να το πιείς αυτό το ποτήρι, πώς να τον αντέξεις αυτόν τον καημό; Πρωτοφανές. Ανήθικο. Εδώ μιλάμε για βωμούς και εστίες αν με εννοείτε. Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Οι γερμανόφιλοι ήμασταν πια εμείς και αυτοί αναγκάστηκαν να γίνουν ένα με τους αριστερούς.
Ε, δικαιούνται, λοιπόν, να είναι και έκπληκτοι, και κατάπληκτοι, και απόπληκτοι, μπροστά σε τέτοια ανατροπή. Δικαιούνται και να κλάψουν, και να βρίσουν, και να απειλήσουν και να τσιρίξουν, και να πουν ψέματα, μπροστά σε τέτοιο διασυρμό. Τους Γερμανούς που τούς είχαν κληροδοτήσει οι βασιλιάδες τους και οι δικτάτορές τους τους υφαρπάσαμε εμείς, οι Βενιζελικοί, και αφήσαμε σ’ αυτούς αμανάτι τους κομμουνιστές που πάντα μισούσαν. Και οι Αριστεροί αναγκάστηκαν να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπεια του κυνηγημένου και να γίνουν αδέρφια με τους ακροδεξιούς θύτες τους, για να απολαμβάνουν όλοι μαζί την αξιοπρέπεια του κυνηγού. Ετσι η αξιοπρέπεια του κυνηγημένου έμεινε μόνο σε μας τους Βενιζελικούς. Όπερ έδει δείξαι.
Δικαιούνται, για να το πω πιο απλά οι ακροδεξιοαριστεροί να μην είναι αξιοπρεπείς, να στήνουν κρεμάλες στο Σύνταγμα, να ουρλιάζουν υστερικά, να βρίζουν χυδαία, να λένε ασύστολα ψέμματα, να καπηλεύονται τη φτώχεια του κόσμου, γιατί έχουν μάθει την αξιοπρέπεια του κριτή, που ουδείς τολμούσε να κρίνει.
Δικαιούνται λοιπόν τη συμπόνια μας. Απόλυτη και χωρίς αστερίσκους. Κύριε άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι…
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341572292-44341572292

12 σχόλια:

  1. Καλή ή ιστορική αναμόχλευση αλλά κάτι διαφεύγει. ΠΧ Οι Πασόκοι που κολλάνε σε όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άν υπήρχε βραβείο "εκούσιας ενδοπαλάμιας πεοπαλινδρόμησης", με αυτές τις ασυναρτησίες πιστεύω ότι θα το κέρδιζες....
    Δημοσίευσέ τα στον "ΡΑΜΠΑΓΑ" πάντως, μην πάει χαμένη τόση..ενέργεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επέλεξα αντίδραση "αστείο",
    επειδή δεν υπάρχει επιλογή για "τραγικά γελοίο".
    Ήτανε να γίνει και αυτό: να μάθουμε στα 2018 ότι τότε, στο Μπιζάνι, στο Κιλκίς και στα άλλα ένδοξα μέτωπα, πολεμούσε ο Λεφτέρης με τα παληκάρια του !!!
    Χαρισμένο εξαιρετικά στα ζόμπι που μάς ξανασερβίρουν τα εμετικά αγγλικά εδέσματα τού Διχασμού.Βέβαια υπάρχει πλήθος και άλλων αδαμαντίνων στιγμών:

    http://www.logiosermis.net/2013/10/blog-post_7049.html#.WnC76XmYPcs

    Την εποχή που ο George Horton μιλούσε για "Μάστιγα τής Ασίας".

    Τότε, αυτός που τόσο διαφημίζεται για την ατελή (ανυπόγραφη και ανεπικύρωτη!) συνθήκη των Σεβρών, χαρακτήριζε τον φιλαράκο του αρχισφαγέα τού Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ, ως ηγέτη με καθοριστικά θετική "συμβολή στην υπόθεση τής ειρήνης" και θεωρούσε τιμή του (sic!)
    να τον προτείνει
    "στα μέλη τής επιτροπής του βραβείου Νόμπελ για τήν ειρήνη ώς άξιον αυτής τής επιφανούς τιμής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε αρθρογράφε
    πρέπει να είσαι ότι πιό ανιστόρητο ζωντόβολο έχω διαβάσει. Ακόμη και ο ίδιος ο βενιζέλος αυτά δεν τα έγραφε. Ανοιξε και κάποιο βιβλίο, θα αλλάξεις γνώμη για τον ""τιτανοτεράστιο""" τύπο, ο οποίος είναι ο μόνος πρωθυπουργός της Ελλάδος που ΔΕΝ κέρδισε εκλογές στην οποία να συμμετέχεουν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, αλλά πάντοτε ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ με της λόγχες των Αγγλογάλλων.
    Για να μην κουράζεσαι ιδιαιτέρως, διάβασε απλώς την αλληλογραφία που αντήλαξαν ο Ι. Μεταξάς και ο βενιζέλος μέσω των εφημερίδων Καθημερινή και Ελεύθερο Βήμα αντιστοίχως. Θα πάρεις ΟΛΕΣ σου της απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλλον ο κυριος Πετρουλατσης κανει χρηση βαρεων παρανομων ουσιων...μαλλον ΞΕΧΝΑΕΙ οτι οι Βενιζελικοι ΠΡΩΤΟΙ διδαξαν την εκτοπιση, κανανε το Ιδιώνυμο, εξόρισαν εκατοντάδες δεξιούς (και μαλιστα ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ , ουτε καν στα ομορφα νησακια μας..) δολοφονησαν (Ιων Δραγουμης κα) λιντσαραν κοσμο, εκαναν αποτυχημενο πραξικοπημα (1 Μαρτιου 1935) ο δ'ε Βενιζελος στην Ελληνικη ΒΟΥΛΗ (22/5/1932) δηλωσε θαυμαστης του Μουσολινι και οτι αν ειχαμε ενα τετοιον ανδρα ,τοτε θα εδεχετο και την δικτατορια στην Ελλαδα'..ο Βενιζελος που προτεινε για Νομπελ τον...ΚΕΜΑΛ ! Αυτος ηταν που 'διωχθηκε' ? Καλυτερα να μην τα ανακατευουμε ουτε για Βασιλικους ουτε για Βενιζελικους ουτε ακομη περισσοτερο για τους αρχιπροδοτες εγκληματιες της αριστερας ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΝΕ ΟΛΟΙ...μονο καλα θα κανουμε ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ (και οχι με χρηση υποπτων ουσιων..) να δουμε τα γεγονοτα , να εξαγουμε συμπερασματα και κυριως ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΔΑΧΘΟΥΝ τα παιδια μας ουτως ωστε μπορεσουν να αποφυγουν οι επομενες γενιες την πνευματικη συφιλη της τυφλης κομματικης πολιτικης φανατιλας (Πετρουλατσης πχ) και ετσι ανευ αγκυλωσεων να κατορθωσουν να υπερβουν την μεγαλυτερη καταρα του Γενους μας αυτη του διχασμου, του τυφλου φανατισμου και του πολιτικου μισους που κατατρωει τα σωθικα του Εθνους μας αρχαιοθεν...
    Κυριε Πετρουλατση , αν αυτο το αθλιο γραπτο/ξερατο ειναι το μονο που μπορειτε να προσφερετε στους Ελληνες αναγνωστες τοτε ανευ καμμιας αιδους μπορω να σας πω ενα τεραστιο ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ...και να ξαλαφρωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκατά στον τάφο του ψευδο- εθνάρχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά,κρατηθείτε λίγο. Πότε ρέεε θα μάθετε και την έννοια και αξία της νηφαλιότητας -όχι μόνο την λέξη, ακουστά; Πότε θα μάθετε την αξία του χιούμορ, σαν εργαλείου αντίδρασης, στάση ζωής και τεκμήριο ευφυίας και πολιτισμού.
    Γιατί αυτές οι ενωμένες κραυγές όχλου western που ορμάει να κρεμάσει στο πρώτο δέντρο το καημένο το Πετρουλάτσι, έναν ετεροχρονισμένον (όπως θάλεγε ο Αντρέας)
    φανατικό ψηφοφόρο του Βενιζέλου;
    Είναι άραγε σοφότερη η δική σας αιμοδιψής αντιβενιζελική, δεξιο-Κωνσταντινική εκδικητική φανατίλα και έχει περισσότερη σχέση με την σημερινή ελληνική πραγματικότητα από το...γερμανόφιλο παραλήρημα ενός παληοημερολογίτη Βενιζελικού στο ευρωλιγούρικο, ψευτοδιανουυμενίστικο όργανο Protagon;
    Αναγνωρίστε του τουλάχιστον του ανθρώπου ότι μπορεί να μην ξέρει τι λέει, ότι το κείμενο toy δεν έχει ειρμό, αλλά δεν γράφει καθόλου άσχημα και δεν στερείται ευρηματικής φαντασίας και λογοπλαστικής ικανότητας.
    Κάπου,κάποτε, αγαπητοί συμπατριώτες, πρέπει να συναντηθούμε στην μέση της αρένας και να κοιτάξουμε τον ήλιο και το μέλλον των παιδιών των προγόνων μας. Να ξεπεράσουμε την Πηγάδα του Μελιγαλά, την Ανάφη, την Μακρόνησο και τον ΄Αη Στράτη και τις αγαθοεργίες της Φρειδερίκης.
    Ο Βενιζέλος ήταν μεγάλος πολιτικός και διέπραξε και μεγάλα, τραγικά λάθη.΄Εστειλε
    στρατό εναντίον των Μπολσεβίκων και έτσι προκάλεσε την βοήθεια του Λένιν στον Κεμάλ. Δεν άκουσε τον Μεταξά και ενεπλάκη (από τους αιώνιους λυκοσυμμάχους) στην περιπέτεια της Μικράς Ασίας και με το γήρας και τις απόπειρες ξεκουτιάθηκε σε μελετητή του Μουσολίνι. ΄Ηταν ωστόσο το μεγαλύτερο πολιτικό ανάστημα της σύγχρονης Ιστορίας μας, μετά τον Καποδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ... εσβησε και τη ΖΕΑ για να ζουμε με χαπια NOVARTIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι ..αν το δεις σοβαρα ολο..απο Κσποδιστρια και δωθε...θα γελας 400 χρονια..οσα κι σκλαβια...σε εναν αρμονικο συντονισμο..

      Διαγραφή
  9. Μα πόσο μίσος αναίτιο και αδικαιολόγητο ιστορικά που το έκρυβε τόσα χρόνια; ξέχασε συν τοις άλλοις να αναφέρει ότι εισηγητές, υποστηρικτές και εφαρμοστές των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν οι βενιζελικοί (Πάγκαλος, Γύπαρης) υποστηρικτής του Μουσολίνι ο Πλαστηρας και τόσα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.