28/2/18

Μια καθυστερημένη προσευχή κατάκτησης κι από εμένα

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Ένα μικρό παιδί φόρεσε στρατιωτική στολή. Ένα κοριτσάκι. Έχει και μπορντό μπερέ. Ο Ταγίπ Ερντογάν το προσκάλεσε στο βήμα.

Ένα μικρό παιδί φόρεσε στρατιωτική στολή. Ένα κοριτσάκι. Έχει και μπορντό μπερέ. Ο Ταγίπ Ερντογάν το προσκάλεσε στο βήμα. Έβαλε το χέρι του στον ώμο του παιδιού. Στο αριστερό του χέρι κρατάει το μικρόφωνο. Όταν είδε ότι το παιδί έκλαιγε, είπε το εξής: «Νά, έχουμε και κάποιους που φοράνε μπορντό μπερέ. Αλλά δεν κλαίνε όσοι φοράνε μπορντό μπερέ. Στην τσέπη έχουν την τουρκική σημαία. Αν πεθάνουν, θα τους σκεπάσουν με τη σημαία, πρώτα ο Θεός. Μήπως δεν είναι έτοιμοι για τα πάντα;»
Όχι. Δεν θα το σχολιάσω αυτό. Σχολιάστε το εσείς. Όπως θέλετε. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Αυτό εσείς το ξέρετε. Αν θέλετε, βάλτε το σε κάδρο και κρεμάστε το στον τοίχο σας. Μια μοναδική ανάμνηση που θα σας μείνει για το μέλλον από το σήμερα! Κάποιες φωτογραφίες δεν χρειάζονται καθόλου σχόλιο. Όπως εκείνη η φωτογραφία της μικρής Βιετναμέζας που έτρεχε φωνάζοντας μπροστά στους Αμερικανούς στρατιώτες. Αυτές οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους. Ούτως ή άλλως, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ό,τι ήταν να πει. Εγώ τι άλλο να πω. «Η τουρκική σημαία είναι στην τσέπη τους και, αν πεθάνουν, θα τους σκεπάσουν με αυτήν, πρώτα ο Θεός», λέει.

Τα παιδιά μιας γενιάς που φοβούνται να πουν «όχι στον πόλεμο». Μεγαλώνουν με μπορντό μπερέ. Άδικα τελικά ζητούσα ειρήνη τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει χαΐρι στην ειρήνη. Στον πόλεμο είναι όλα τα λεφτά. Μας ξεγέλασε όλους ο Μουσταφά Κεμάλ που είπε ανοησίες, όπως «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο». Ξεγελαστήκαμε. Μας κορόιδεψε. Δεν θα ξαναγίνει αυτό όμως. Δεν υπάρχει το «η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί». Βάλτε το στο κεφάλι σας. Δεν μπορεί να εμποδιστεί ο πόλεμος στην Κύπρο. Είδατε. Πώς έγιναν καπνός οι Ιταλοί μόλις είδαν το οθωμανικό χαστούκι να υψώνεται. Πώς έκοψαν λάσπη. Δυστυχώς άργησα να καταλάβω τους ηρωικούς τζιχαντιστές που κόβουν κεφάλια και τώρα πολεμούν δίπλα στον στρατό μας, στη σκιά της τουρκικής σημαίας. Νά έτσι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κόβονται κεφάλια! Να καίνε ζωντανούς! Να συνθλίψουν το κεφάλι του εχθρού. Τι πάει να πει Κούρδοι; Εχθρός! Τι πάει να πει Έλληνες; Εχθρός! Αρμένιοι, Αλεβίτες… Εχθροί όλοι! Αν δεν καθαρίσουμε τη χώρα μας από αυτούς τους εχθρούς, πώς θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε;

Οι πιο ευτυχισμένες μας μέρες δεν είναι οι ειρηνικές μας μέρες. Είναι οι μέρες που κερδίζουμε μια νίκη στο τέλος ενός πολέμου. Η μεγαλύτερή μας γιορτή μήπως δεν είναι η 20ή Ιουλίου; Πώς ενθουσιαζόμαστε όταν τα στρατιωτικά τζετ φρεσκάρουν τις μνήμες μας των 44 χρόνων. Είμαστε Τούρκοι. Είναι μεγάλη η θρησκεία, η φυλή μας. Κάθε Τούρκος γεννιέται στρατιώτης από τη μάνα του. Δεν γεννιέται μωρό. Μην δέχεστε ανάμεσά σας όσους λένε ότι γεννιέται μωρό.

Νομίζω ότι άρχισαν όλοι να καταλαβαίνουν την αξία του πολέμου και εδώ, μετά από την τόση βλακεία που επιδείξαμε για ειρήνη. Επιτέλους κατάλαβαν ότι το μισό νησί το πήραμε πολεμώντας και χύνοντας αίμα και όχι με ειρήνη. Και συμφωνούν ολόψυχα με τον πόλεμο του τουρκικού στρατού στο Αφρίν. Διαβάζουν προσευχές κατάκτησης στα τζαμιά. Μαζεύουν αίμα και χρήματα εδώ για τους στρατιώτες μας που πολεμούν. Φαίνεται πως όλοι το κατάλαβαν και μόνο εγώ άργησα να το καταλάβω. «Άλλη μια επιχείρηση εισβολής», είπα. Μακάρι να μην το έλεγα. Έπρεπε να έλεγα «ανεβήκαμε». Έπρεπε να πω «περίμενέ μας Αφρίν, ερχόμαστε». Έπρεπε να διαβάσω μια προσευχή κατάκτησης και εγώ όπως όλοι. Ευτυχώς, κανείς δεν συμφώνησε μαζί μου. Ευτυχώς, όλοι τάχθηκαν υπέρ του πολέμου και όχι της ειρήνης. Νομίζω ότι μόνο έτσι θα διευθετήσουμε και τη λύση σε αυτό το μικρό μας νησάκι. Αφού ακόμα και οι Ιταλοί έκοψαν λάσπη και έφυγαν, ποιος μπορεί να σταθεί απέναντί μας; Και ο Γιάνκη πήρε το μάθημά του. Και ο θείος Χανς. Ειδικά τώρα που έχουμε τον Κουντρέτ, ο οποίος ξυπνάει το ευγενικό αίμα μέσα στις φλέβες μας. Θα τελειώσουμε αυτήν την υπόθεση μέσα σε μερικές ώρες…

Μήπως οι πρόγονοί μας δεν είπαν «Ε, Τούρκε, αναρίγησε και σύνελθε»; Έτσι και εγώ αναρίγησα και συνήλθα. Συνήλθα όταν άκουσα αυτά που είπε ο Ερντογάν σε εκείνο το μικρό κοριτσάκι. «Αν πεθάνει, θα τον σκεπάσουν με τη σημαία, πρώτα ο Θεός». Άντε. Να παίξουν εμβατήρια της κατάκτησης. Ο εχθρός κατέκτησε την κορφή του βουνού. Να βαδίσουμε φίλοι. Μην κριθείς ακατάλληλος φίλε. Έλα και εσύ μαζί μας!

Πηγή: http://politis.com.cy/

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε φίλε... Ο σεβασμός μου για την ελεύθερη έκφραση της γνώμης σου,εδώ και τόσον καιρό,παρά τους απίστευτους κινδύνους που αντιμετωπίζεις, είναι σίγουρα ένα ασήμαντο γεγονός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.