10/1/19

Επιστολή των πρέσβεων του "Διπλωματικού Κύκλου" στους βουλευτές για τη Μακεδονία

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ" ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ. εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών,
Η συμφωνία αυτή, όπως πιστεύουμε, αποτελεί πλήρη αποδοχή- και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση- των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς , η οποία ήδη από της σύστασης του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας ,αλλά και σήμερα το προκύψαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ εξακολουθεί να εκδηλώνει ‘’ αλυτρωτικές’’ τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του Τίτο περί ‘’Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας’’. Φοβούμεθα ότι ούτε η νέα ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον ‘’αλυτρωτισμό‘’ διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος θα μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των ‘’πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’’ και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, η οποία γαλουχήθηκε με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς "Μακεδονία του Αιγαίου’’.
Οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από αδιάσειστα αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά και άλλα στοιχεία. Ενδεικτικά παραθέτουμε περικοπή από το έργο (Περιηγηματικόν Πικτάκιον εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706) του νεοέλληνα διανοητή που διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο Αναστασίου Μιχαήλ, όπου υπογραμμίζει ότι ‘’με τη Μοισία (σημερινή Σερβία) προσομορούσιν (συνορεύου ) οι Δαρδανικοί Σκούποι (δηλ. τα σημερινά Σκόπια).

Πέραν όμως της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας , που επιχειρείται με την συμφωνία των Πρεσπών , η τελευταία θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα και θα αποτελέσει αιτία προστριβών και αποσταθεροποίησης. Διότι αναγνωρίζεται, εντελώς εσφαλμένα , ‘’ η μακεδονική γλώσσα’’ και ‘’ταυτότητα’’, ήτοι τα κυριότερα συστατικά στοιχεία για την δημιουργία μιας εθνικής οντότητας. Οι σχετικές διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν το νομικό πλέον κάλυμμα για να συνεχίσει η σκοπιανή πλευρά την ‘’ αλυτρωτική’’ της πολιτική με άλλα πιο ισχυρά από τα μέχρι τώρα μέσα και μία πιο έντονη ρητορική προβολή τους. Οι δηλώσεις , άλλωστε , του Πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ . στις Πρέσπες , πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της εν λόγω συμφωνίας, όπου διαχώρισε τους Έλληνες από τους ‘’Μακεδόνες», ως και εκείνες παρόμοιας φύσης άλλων αξιωματούχων του κράτους αυτού, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ως προς τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας.

Έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θητείας μας στη διπλωματική υπηρεσία και γνωρίζοντας τις τακτικές, μεθόδους, υστεροβουλίες και αρνητικές έναντι της χώρας μας διαθέσεις των βορείων γειτόνων μας, θεωρούμε χρέος μας να επισημάνουμε , όπως έπραξε και ο διακεκριμένος Έλληνας πατριώτης Μίκης Θεοδωράκης, τις ‘’ολέθριες συνέπειες’’ που θα επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών. Η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της ΄΄ αλυτρωτικής’’ πολιτικής από τους βόρειους γείτονες μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα , ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. Είναι δε εξωπραγματικό να πιστεύεται, ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κλπ) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η ‘’μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας ‘’ είναι σλαβική και ‘’ουδεμία σχέση έχει με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου’’. Ομοίως δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν το θέμα του ‘’αλυτρωτισμού’’ με την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος, διότι οι διατάξεις αυτές είναι πλέον περιττές , εφόσον η σκοπιανή πλευρά με την συμφωνία των Πρεσπών -μια διεθνή συνθήκη- πήρε ό,τι μέχρι τώρα επεδίωκε.

Πέραν των ανωτέρω η εν λόγω συμφωνία, ως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην διασπορά , τείνει να επιφέρει διχασμό στην ελληνική κοινωνία. Συναφώς , με λύπη διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζονται από ορισμένους κύκλους ως ‘’ακραίοι’’ οι αντιτιθέμενοι στην συμφωνία αυτή. Δεν πρέπει όμως αυτοί οι κύκλοι, αλλά και οι ξένοι, να λησμονούν ότι οι Έλληνες απέδειξαν το 1940 – 1941 ότι μπορούν να συσπειρωθούν «ακραία’’ και αποτελεσματικά, όταν η χώρα απειλείται από ξένο επεκτατισμό φασιστικό ή άλλον

Έχοντας υπ’όψη την ανωτέρω διαμορφωθείσα κατάσταση, ως και την πολύχρονη πείρα μας στον χειρισμό και εξέλιξη του εθνικού αυτού θέματος συντασσόμαστε και εμείς με την έκκληση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και

1. Διακηρύσσουμε την αντίθεσή μας στην ετεροβαρή, λεόντεια συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.
2. Καλούμε τους εκπροσώπους του έθνους να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής.
3. Καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα – είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού— δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.

Με ιδιαίτερη τιμή

Τα Μέλη του Διπλωματικού Κύκλου

Αιλιανός Κωνσταντίνος, Αλιάγας Σπύρος, Βάσσης Κωνσταντίνος, Γεννηματάς Ιωάννης, Δεναξάς Ευάγγελος, Δοκιανός Σπύρος, Δρακουλαράκος Ιωάννης, Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος, Κοραντής Ιωάννης, Μεγαλοκονόμος Μάνος, Νομικός Αντώνιος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Παπασλιώτης Απόστολος, Πολίτης Κωνσταντίνος, Σταματίου Εμμανουήλ, Στοφορόπουλος Θέμος, Φραγκούλης Ευάγγελος, Χισκάκης Μιλτιάδης

6 σχόλια:

 1. Ἐξηγοῦμαι: Σατανιστής εἶναι ὄχι μόνο αὐτός πού ἔχει συμμετοχή σέ σατανιστικές τελετές, ἀλλά καί ὁ ὑλιστής πού ἐφαρμόζει πιστά τήν σατανιστική-ἀντίστροφη "ἠθική".
  Σὐμφωνα μέ αὐτήν, κάθε κακή (παρά φύσιν, ἀπάνθρωπη, μέ διαβολές, δημιουργοῦσα συγκρούσεις) βούληση τέτοιου προσώπου,
  γιά νά πραγματωθῆ, δικαιολογοῦνται ὅλα τά μέσα, καί τά πλέον ἀνήθικα. Καί πρωτίστως, "δικαιολογεῖται" ἡ μανιακή διαστροφή τῆς ἀλήθειας μέ προκλητικές κινήσεις δημιουργίας ἄδικων τετελεσμένων πού σοκάρουν τήν αἴσθηση δικαίου καί δημιουργοῦν τήν ἐντύπωση ὅτι τό κακό ἐπικράτησε (πρῶτο στάδιο), μέχρις ἐγκλημάτων(δεύτερο στάδιο), καί εἰ δυνατόν τυραννίας( τρίτο στάδιο).
  Ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ ἀποστροφή στήν γνώμη τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ, καί ἡ περιφρόνηση τοῦ ἴδιου τοῦ λαοῦ ὡς "ὄχλου".
  Ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ ρήση "εἴμαστε ἀπό τή σωστή πλευρά τῆς ἰστορίας", μέ τήν ἔννοια ὄχι τῆς ἱστορικῆς προβλέψεως, ἀλλά μέ τήν ἔννοια ὅτι ἀκολουθοῦνε πρόθυμα τούς πλέον κακόπιστους καί ἀνήθικους ἐκ τῶν ἰσχυρῶν.
  Ἔτσι, τό πλέον χαρακτηριστικό, ἐξηγεῖται ἡ προσήλωση στήν τυπικἠ ἀνάγνωση τῆς πραγματικότητας μέ ὅρους αὐξήσεως τῆς δικῆς τους ἰσχύος μόνο: κατά συνέπεια, ὅ,τι τό Σύνταγμα ρητῶς δέν ἀπαγορεύει, ἐπιτρέπεται, ὅ,τι τό Σύνταγμα ρητῶς ἀπαγορεύει, παρακάμπτεται, καί ὅ,τι ὁ λαός δέν δύναται νά ἀπαγορεύσει εἰρηνικά ἤ βιαίως μέ τίς ἀντιδράσεις του, καταστέλλεται. Μέ κάθε μέσο! Αὐτή εἶναι ἡ πεμπτουσία τῆς πολιτικῆς τυραννίας.
  Γίνεται δέ σατανισμός διότι τό ὑπόβαθρό της εἶναι ἡ ἄμεση η σταδιακή κατάργηση τῆς σχέσεως τῆς κοινωνίας (τό πολυπρόσωπον τοῦ ἀνθρώπου), μέ τόν Τριαδικό Θεό, καί ἡ τοποθέτηση στή θέση του τοῦ "θελήματος πάνω ἀπό τήν ἀγάπη"

  (ἀγάπη-ἀλληλεγγύη τῆς ζωῆς τῆς κοινωνίας, ἡ ὁποία κοινωνία γιά νά καταργηθῆ ἐν τέλει ἡ ἀγάπη, ἀντικαθίστατια ἀπό δίκτυα "σπαστῶν', casseurs).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Imposing the opinion of a 3% minority (that is SYRIZA¨s base) is unconstitutional. Forget the historic arguements.

  Tsipras came to power for his lies and because he promised he would look after the interests of the people, NOT his gang's.

  Imagine a paedophile becoming a Prime Minister in England or Holland for example, demanding all citizens should follow and abide to his sexual tastes. OUTRAGEOUS, right? Similarly OUTRAGEOUS is what Tsipras is expecting from us. SELL OUR COUNTRY BECAUSE HE IS A TRAITOR.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα χαρακτηρίσουνε τους πρώην πρέσβεις φασίστες και εθνικιστές και τελείωσε το θέμα. Απλά αριστερά πράγματα καθαρά και παστρικά. Εδώ ήρθε η Αγγέλα σήμερα και μιλάνε οι πρώην πρέσβεις για φασιστικά θέματα. Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η επιστολή αυτή έστω και την τελευταία στιγμή αφαιρεί κάθε δικαιολογία από οιονδήποτε που θα αποφασίσει να στηρίξει την συμφωνία των τσίπρα/κοτζιά/καμμένου με την ψήφο του. Απλά θα είναι προδότης με ότι αυτό συνεπάγεται,πιστεύω ότι και να είναι αυτό που θα αποκομίσουν με το " ΝΑΙ " τους δεν θα σηκώσει τον σταυρό μιας τέτοιας προδοσίας!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1)"Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
  Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε."

  Διονύσιος Σολωμός, 1797-1857, Εθνικός Ποιητής

  2)"Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται."

  3)"Για να προδώσεις, πρέπει πρώτα να ανήκεις."

  Kim Philby, 1912-1988, Άγγλος διπλωμάτης & σοβιετικός κατάσκοπος

  4)Θερμοπύλες

  Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
  ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
  Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
  δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
  αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
  γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
  είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
  πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
  πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
  πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

  Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
  όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
  πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
  κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

  Κ .Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.