16/1/19

Καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Τσίπρα-Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, που θα έκλεινε την πόρτα στην Τουρκία - Στην Άγκυρα ο Ν. Ντιμιτρόφ για σύσφιξη των σχέσεων πΓΔΜ - Τουρκίας

Λίγες ώρες μετά την επίκληση από τον κ. Τσίπρα αλλά και του Ν. Κοτζιά του επιχειρήματος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνει την πόρτα στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό της Συμφωνίας, τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα για να υποβάλει τα... διαπιστευτήρια της κυβέρνησής του στην τουρκική ηγεσία.
Όπως έγινε γνωστό την επόμενη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στα Σκόπια, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αναχώρησε για επίσκεψη στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους μεταξύ αυτών και τον υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.
Στην ατζέντα της συνάντησης είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από επίκαιρα περιφερειακά θέματα, ενώ θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων εξωτερικών στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των διπλωματικών αρχείων.

Η επιλογή του κ. Ντιμιτρόφ να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή ακριβώς τη συγκεκριμένη στιγμή και ενώ υπάρχουν οι συνεχείς δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να εξωραϊστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με το επιχείρημα ότι ανακόπτει την τουρκική επιρροή στην πΓΔΜ, προκαλεί προβληματισμό.

Εκτός από τους συμβολισμούς δίνει την εντύπωση ότι αποσκοπεί στον καθησυχασμό της τουρκικής ηγεσίας, ότι η υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν επηρεάζει τις άριστες στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ν.Μ.
Πηγή: Λίμπεραλ

4 σχόλια:

  1. Αυτοί που έλεγαν αυτά τα βλακώδη επιχειρήματα,αλλά και όσοι τα δέχονταν και τα πίστευαν,προφανώς δεν ήθελαν να ακουστεί,"χάλαγε" στους πρώτους το παραμύθι που ήθελαν να σερβίρουν,στους δε δεύτερους τη νιρβάνα και τη μακαριότητα.ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ,ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΟΧΗ.Την ανάρτηση αυτού του άρθρου τη θεωρώ μέρος της ηλίθιας προπαγάνδας ένθεν κακείθεν.Και,ηλίθια,διότι όσοι συμμετέχουν,έχουν προ πολλού απεμπολήσει βασικές έννοιες και αυτονόητες συμπεριφορές που αποτελούν τα στοιχειώδη στον χειρισμό και τη διεκπεραίωση εθνικών θεμάτων.Πρώτο και βασικότερο:Διάθεση εγκατάλειψης κάθε κομματικής σκέψης και συνεννόηση με όλους όσοι κρίνονται,αντικειμενικά,ότι μπορούν να βοηθήσουν,εντός και εκτός της Χώρας.Το πρώτο και βασικότερο...Τα υπόλοιπα,τα τεχνικά θα βρεθούν.¨Οσοι διαβάσετε το σχόλιό μου,κοιταχτείτε στον καθρέφτη.Δεν εννοώ τα λαμόγια,τις Ντόρες,τους Βενιζέλους και τους εραστές του σχεδίου Ανάν,γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω δυσκολεύεσαι να αποδεχθείς τη διάσταση ότι οι Συριζαίοι το παρουσίασαν σαν επιχείρημα και τους βάζεις όλους στο ίδιο καζάνι αναλύοντας τη δυνατότητα περιορισμού εξωτερικής μιας χώρας που φυσικά δεν υπάρχει. Τώρα κρίνεται η κυβέρνηση . Τους άλλους τους έχουμε κρίνει ήδη και πληρώνουν (μαζί με αυτούς και εμείς δυστυχώς) τα λάθη τους

      Διαγραφή
    2. Μια διορθωση..
      Κανεις δεν εχει πληρωσει τιποτε...! Ουτε οι νυν...ουτε οι χθες.Αυτο ειναι παραμυθι για μωρα...Οχι μονο δεν πληρωσε ...αλλα βγαζει και ...χρηματα ακομη και λουσα...κι αξιωματα αναμενει ξανα ...!! Αρα......εδω υπαρχει χρεος απεραντο ...για να πληρωθει..Και θα πληρωθει...ετσι...η αλλιως...διοτι τιποτε δεν κραταει για παντα.Δεν ξερω αν εσυ ...πατσισες....εγω και αλλοι πολλοι δεν πατσισαμε μαζι τους ποτε...και δεν θα το αφησω ετσι....

      Διαγραφή
  2. Αυτή η ξαφνική πρόσκληση έχει διπλή ανάγνωση.
    Θα μπορούσα με ασφάλεια να πω ότι "έντρομος ο ταγιπ εγκαλεί τον Σκοπιανό υπεξ για εξηγήσεις" ή "η αλλαγή της πολιτικής κατεύθυνσης, από αυτή του Γκρουεφσκι, αναγκάζει τους Τούρκους να επαναπροσδιορισουν την πολιτική τους στα Βαλκάνια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.