13/1/19

Υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρότεινε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία «χηρεύει» τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για την πρώτη φορά που προτείνεται Ελληνας για τη συγκεκριμένη θέση. 
Την υποψηφιότητα της κα. Μπακογιάννη για την εν λόγω θέση ανακοίνωσε η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού μαζί με άλλες τρεις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από κράτη-μέλη του Οργανισμού. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τα κράτη μέλη, να προτείνουν υποψηφίους για την εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών έλαβε τις ακόλουθες υποψηφιότητες:

• Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, πρώην Υπουργό Εξωτερικών, βουλευτής της Ελλάδας (σ.σ. Κόμμα: Νέα Δημοκρατία)
• Didier REYNDERS, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υπουργός Άμυνας του Βελγίου (σ.σ. Κόμμα: Mouvement Réformateur, MR – γαλλόφωνο φιλελεύθερο-συντηρητικό)
• Andrius KUBILIUS, πρώην πρωθυπουργός, μέλος της Λιθουανίας (σ.σ. Κόμμα: Χριστιανοδημοκρατικό Λιθουανίας)
• Marija PEJČINOVIĆ BURIĆ, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας. (σ.σ. Κόμμα: Δημοκρατική Ένωση Κροατίας – κεντροδεξιά, συντηρητικό και χριστιανοδημοκρατικό)
Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα συνομιλήσει χωριστά, με τον καθένα από τους τέσσερις υποψήφιους τον Μάρτιο του 2019 και θα αποφασίσει για έναν τελικό κατάλογο υποψηφίων που θα διαβιβαστεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Εν συνεχεία, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα προχωρήσει στην εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019. Συγκεκριμένα, η εκλογή θα γίνει από 750 εκλέκτορες - βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου του 2019.
Καθημερινή

8 σχόλια:

  1. Αντελήφθη εγκαίρως ότι το δίδυμο Σαμαράς - Μητσοτάκης δεν πρόκειται να δεί εξουσία την επόμενη δεκαετία, οπότε προτίμησε τον Διεθνή Οργανισμό από το να βγαίνει στον ΣΚΑΙ και να εξηγεί τα ανεξήγητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλη μια ανθελληνας πολιτικος, σε θεση ελιτ της ΕΕ. Συμφωνη με μνημονια, με σχεδια Αναν και ξεπουληματα της Μακεδονιας. Αλλη μια εθνικη ηττα για τη χωρα μας. Ας προσεχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ζάεφ, ο Ερντογάν σίγουρα θα την ψηφήσουν. Η μέρκελ θα διστάσει μεταξύ αυτής (γερμανο-αναθρεμμένης και δικής τους) και του Κροάτη. Θα την ψηφίσει και ο κολλητός της Αναστασιάδης της Κύπρου, λόγω της μανιώδους οικογενειακής υποστήριξης στο Σχέδιο Ανάν και της ίδιας μανίας εναντίον του αείμνηστου πατριώτη Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα την ψηφίσουν ο Αλέξης ή ο Κούλης -για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος, γιατί είναι συνέταιροι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και σε κάθε ξεπούλημα και για να κάνει χατήρι στον αδελφό της. Ο Κούλης για να την βγάλει από την πλάτη του.
    Τώρα γιατί ο Ερντογάν; θα ρωτήσετε. Μα έχει καλύτερη φίλη στην Ελλάδα; Δεν θυμάστε τις κοινές βαρκάδες στον Μαρμαρά και την ομιλία της σε προεκλογική του συγκέντρωση, στην Πόλη, όπου μίλησε σε υπεράσπιστη της μαντήλας για τις γυναίκες στα πανεπιστήμια και στο δημόσιο, δείχνοντας ότι και αυτή φοράει τον σταυρό της;
    Δεν είναι δυνατόν ένας τόσο επιτίδειος φίλος να δείξει άπιστος και αγνώμονας και μάλιατα σε μιαν ενδεχόμενη πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που του κάνει την ζωή δύσκολη, ζητώντας κάθε τόσο δημοκρατίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως αφήνουν να εννοηθεί και οι τρείς πρώτοι σχολιαστές, είναι προτιμότερο να αναλάβει η "φιλλέλην" Κροάτισα από την Ελληνίδα Μπακογιάννη. Το μίσος τους ξεπερνάει πρόσωπα και πατρίδες. Μπράβο σας, ενοχλείστε από κάθε τι Ελληνικό. Είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούσατε τον Τσαβούσογλου και θα τον ψηφίζατε άνετα, αν μπορούσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.

      Από που προκύπτει ότι κακώς επροτάθη και κακώς θα πάρει ενδεχομένως την θέση ;

      Διαγραφή
  5. crits-crits Αν είσαι και σύ "Ελληνίδα"όπως η Μπακογιάννη καταλαβαίνω γιατί σκέφτηκες τον Τσαβούσογλου σαν εναλλακτική λύση.Το αίμα νερό δεν γίνεται.
    Αλήθεια, πού έμαθες ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα σχόλια και των δύο καταλαβαίνει κανείς ποιός ξέρει καλύτερα ελληνικά, αλλά και ποιός σχολιάζει με πατριωτικό αίσθημα. Ειρωνεία, μείωση προσώπων που ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας(Ελλάδας και Κύπρου) και γελοιότητες. Τους Ζάεφ και Ερντογάν εσύ τους ανέφερες για να δείξεις περισσότερη εμπάθεια και μίσος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.