16/1/19

Όλα έτοιμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα: Οι Ελληνες θα βροντοφωνάξουν «Οχι» στην εκχώρηση της Μακεδονίας


H διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ολοκληρώνεται σήμερα και αμέσως μετά ξεκινάει ο αγώνας για το πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία θα εκχωρηθούν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Για τον λόγο αυτό χιλιάδες Ελλήνων δηλώνουν πρόθυμοι να κατακλύσουν το Σύνταγμα την Κυριακή και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση
Από όλη την Ελλάδα οργανώνονται λεωφορεία που θα μεταφέρουν πολίτες μπροστά από την ελληνική Βουλή για φωνάξουν ένα πράγμα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Ενεργή συμμετοχή υπάρχει και από την Εκκλησία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει εκφράσει τις ανησυχίες της και την αντίθεσή της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ζενίθ οι προετοιμασίες για το μεγάλο -όπως φιλοδοξούν οι διοργανωτές- συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης να την επικυρώσει, κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα χιλιάδες άτομα από όλες τις γωνιές της Ελληνικής επικρατείας έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να παραβρεθούν την Κυριακή στην πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά με την παρουσία τους, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της Συμφωνίας.
Ήδη μέσω των social media, έχουν ανακοινωθεί τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν για τη μεταφορά των διαδηλωτών στην Αθήνα, ενώ όσο περνούν οι ώρες οι αιτήσεις των πολιτών είναι όλο και περισσότερες. Η λίστα μάλιστα έχει κοινοποιηθεί στο σελίδα με τίτλο « Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» στο Facebook, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή αισιοδοξεί ότι το πλήθος που θα βρεθεί στις 20 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του προηγούμενου συλλαλητηρίου.
Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφέρει ότι δεν θα δοθεί καμία συνέντευξη προ συλλαλητηρίου κι ότι θα εκδίδονται μόνο δελτία τύπου που θα προωθούνται επίσημα από τα μέσα επικοινωνία της Επιτροπής.
Ανακοίνωση της Επιτροπής
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αφού πρώτα ευχαριστήσει θερμά όλα τα ψηφιακά μέσα και τις σελίδες-ομάδες, κυρίως στο Facebook, οι οποίες, πάντοτε εθελοντικά, αναπαράγουν τις ειδήσεις και τα οργανωτικά θέματα για το Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου στο Σύνταγμα (όπως ανακοινώσεις, ναυλώσεις λεωφορείων κλπ), κοινοποιεί εκ νέου τις επίσημες διαδικτυακές σελίδες:
Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
https://www.facebook.com/macedoniarally/
Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία
https://www.facebook.com/events/894948934193226/

16 σχόλια:

  1. Κανονικά θα έπρεπε όλοι από σήμερα να κατασκηνώσουμε μέχρι και το βράδυ της ψηφοφορίας έξω από τη βουλή. Δεν δικαιολογείται κάτι λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΑ! Εδώ λένε να την φέρουν την Παρασκευή οι προδότες! Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό να σταματήσουν τα ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ. Όπως έγραφα και παλαιότερα, τα συλλαλητήρια πρέπει να είναι ΚΑΘΙΣΤΙΚΑ έτσι δεν θα μπορούν να μας τρελαίνουν στα χημικά και στο ξύλο. Και αν τολμήσουν να μετακινούν σηκωτούς πολίτες δια της βίας ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ολοι καθιστοί κάτω 1.500.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Απαιτείστε το από τους διοργανωτές. Μόνο απλά συλλαλητήρια και υπογραφές όπως διαπιστώσαμε δυστυχώς δεν φτάνουν.

      Διαγραφή
  2. Κανονικά θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια την ίδια μέρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ώστε να έχουμε μια συνολική άποψη για το πλήθος των πολιτών που αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη ειναι η ορθη αποψις.Επειδη συμμετειχα στο αυλλαλητηριο Αθηνων και εχω ιδια αποψι, εχω πει και στο παρελθον οτι ειναι προτιμωτερο να γινουν ταυτοχρονα συγκεντρωσεις σε σημεια που ειναι προσβασιμα και εφικτα(οικονομικα εργασιακα καιρικα ) για το μεγαλυτερο μερος των ενδιαφερομενων που επιθυμουν να συμμετασχουν.
      Ως βασικο κριτηριο θα επρεπε να ειναι πρωτιστως οι καιρικες συνθηκες , που να ειναι ανθρωπινως ανεκτες για εκθεση σε αυτες απο μεγαλη μεριδα συμμετοχοντψν και οχι μονον απο ομαδα αλπινιστων.
      Δευτερον να ειναι εφικτη ι συμμετοχη των περισσοτερων ενδιαφερομενων.Τουτο εκτιμαται οτι ειναι προτιμωτερον να γινει Κυριακη, η αλλως σε επισημη αργια, ειδικα εαν τουτη ακολουθειται η προηγειται Κυριακης .
      Οσον αφορα τους τοπουσ συγκεντρωσης θα πρεπει προσδιοριστουν με βαση την δυνατοτητα μετακινησησ (με ασφαλεια) δηλ μεταβασης αλλα και επιστροφης σε περιπτωση που κατι απροοπτο εμφανιστει και τυχον συμπλοκες αποκλεισουν εγκαιρη μεταβαση στα σημεια επιστροφης και πιθανη αποκοπη τμηματων των συμμετοχοντων απο οποιαδηποτε πλευρα.
      Εκτιμαται οτι πλειστοι συμμετοχοντων προτιμησουν μετακινηθουν ομαδικως , και κυριως με τραινα.Αυτο διδει φοβερο πλεονεκτημα σε απασες πολεις διαθετουν σιδηροδρομικο δικτυο.Απο Λαμια εως και Διδυμοτειχο.Ιδιαιτερη προσπαθεια καταβληθει για αποστολη ογκου συμμετεχοντων στην Φλωρινα , Εδεσσα , Κιλκις, για ευνοητους λογους.
      Τουτο ειναι καλον να ειχε ηδη προγραμματισθει.Οργανωσις σε κατα τοπους πολεις, θα ειχε τα εξης αποτελεσματα.
      Αφυπνισις εθνικου αισθηματος των πλεον αναποφασιστων πολιτων,με ενεργη την συμμετοχη τοων στην πορεια.Εμφανισις πληρους ογκου των διαδηλωτων(επιτρεψτε μου να τους πω ετσι)
      Αποκλεισμος τυχον παρακρατικων καθοτι προσβολη πορειας σε σχετικα απομονωμενη πολη, ειναι μεγα ρισκο.Ουδεις εγγυαται οτι οι δρτστες μπορουν να διαφυγουν , εαν διαπραξουν κατι στην Φλωρινα, οπως ας πουμε μεχρι στιγμης κανουν στην Αθηνα με τις σχετικες καλυψεις.
      Το βασικοτερον ολων ομως θα ειναι η ψυχολογικη πιεση που θα ασκηθει στα πολιτικα προσωπα εκαστου τοπου, ειδικα σε αυτα που θα ψηφισουν στην βουλη. Μηνυμα απο μαζα πολιτων, με ισως ισχνα, αλλα αρκετα προοειδοποιτικα μηνυματα, θα επηρεασουν σιγουρα τον καθενα πολιτικο.Η θεση των διαδηλωτων θα ειναι σαφης.Οι ψηφισαντες θα χαρακτηρισθουν προδοτες και ανεπιθυμητα προσωπα.
      Η συγκεντρωσις των Αθηνων θα ειναι κατι που η παρουσα καταστασις(ας την πουμε κυβερνησι) θα εχει προβλεψει να το αντιμετωπισει, με πολλαπλες επιλογες.
      Οταν τα προβατα , ευρισκονται σε περιφραγμενο μαντρι ειναι πολυ πιο ευκολο να τα ελεγχει ακομη και ενας αδαης, ας ειναι αρκετα.
      Οταν ομως ειανι διεσπαρμενα τοτε χρειαζεται τεραστια προσπαθεια για να ελεγχθουν και να καθοδηγηθουν στο επιθυμητο σημειο.Θα πρεπει να ειναι εμπειρος και αποφασιστικος και κυριως προβλεψιμος ο βοσκος,να συνεργαζεται το κριαρι και να υπακουει στις εντολες του εαπαιδευομενου σκυλου.\
      Απορω ομως εαν πραματικα υφισταται διαθεσις για αντιμετωπισι του θεματος με σωστο τροπο.Μοναδικο συλλαλητηριο στην Αθηνα δεν ενδεικνυται κατ εμε.

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν θα πάω στη συγκέντρωση των φασιστών στο Σύνταγμα, στις 20 Ιανουαρίου.Θα πίνω καφέ με τους Ελληνες :Δανέλη- Ζουράρι-Κουντουρά- Μεγαλοοικονόμου- Παπακώστα - Παπαχριστόπουλο και σία, που είναι και βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καποιος να ξυπνήσει τον Αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο.ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα έλεγα κάτι εφικτό. .....Αφού θα είμαστε χιλιάδες, λέω λοιπόν να μπούμε έστω και με την βία στην βουλή, να κατακλυσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους και να τους πετάξουμε έξω !!!! Ίσως ξυπνήσουν και αλλάξουν γνώμη οι προδότες !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ όσα λέτε! Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, μετά την οικονομική καταστροφή έχει αρχίσει πλέον η διαπραγμάτευση και το ξεπούλημα της ίδιας της εθνικής υπόστασης της χώρας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μόνο η αρχή.Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από τις άλλες φορές, ασύγκριτα πιο μεγάλη.
    ΝΑ ΦΑΝΕΙ ότι κάποια πράγματα ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας θεωρουν.....Φλωρους ολους..!!!Σαν τους ιδιους !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ????? Παμε να δουμε ποιος ειναι Φλωρος ?? Ο Τσιπρας η οι ανδρες του λαου ?? ΣΤΙΣ ...20 του μηνα ...λοιπον ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρια ...οι μισοι στρατιωτες που ελευθερωσαν την Μακεδονια ηταν Κρητικοι....Οι επιγονοι τους θα την ...σκλαβωσουν ?? Θαναι ...τετατωδες.....Δεν το πιστευω αυτο με τιποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημέρα Δημήτρη.Δεν μπορούμε όντως να συλλάβουμε με το μυαλό μας, πως γίνεται κάποιοι άνθρωποι να είχαν τόσο μεγάλη την αίσθηση του χρέους απέναντι στην πατρίδα, ώστε να έρθουν από παντού και να πολεμήσουν στην Μακεδονία, ακόμα και απ΄την Κύπρο κατά χιλιάδες, γνωρίζοντας ότι το πιθανότερο θα ήταν να μην γυρίσουν ποτέ πίσω ζωντανοί! Και σήμερα βλέπουμε να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα! Δεν υπάρχουν λόγια!Έχουν γραφτεί τόσα αυτό το διάστημα που μας εκφράζουν όλους ως προς το πως νιώθουμε. Όμως χρειάζονται πλέον πράξεις.
    Ο Ι.Αμπατζόγλου είπε (εδώ):
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/blog-post_451.html
    «Οι Σκοπιανοί θέλουν να οικειοποιηθούν, όλο το φορτίο που κουβαλάει ο όρος «Μακεδονία» και με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουν την εθνογένεσή τους. Την μαϊμού εθνογένεση.Ο όρος «Μακεδονία» περιλαμβάνει όλο το πολιτισμικό φορτίο, την ιστορία, την γεωγραφία, τις παραδόσεις της Μακεδονίας, περιλαμβάνει τα πάντα. Εάν οι Σκοπιανοί τα καταφέρουν και πάρουν αυτό τον όρο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να απαιτήσουν και τα ιστορικά εδάφη της Μακεδονίας. Θα ακρωτηριάσουν την πατρίδα μας και γεωγραφικά.Εάν λοιπόν εμείς δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» τελικά θα δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους να μας πάρουν και εδάφη.Επομένως εδώ μιλάμε για τον ορισμό της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.»

    Είναι έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ, χωρίς καμία υπερβολή, και θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Και θα είμαστε και εμείς συνένοχοι αν αφήσουμε να περάσει αυτό το πράγμα.
    Μέχρι τώρα μπορεί να γελούσαμε με τον Ζουράρι που έλεγε, δεν πειράζει ας πάρουν μερικά νησιά και οι Τούρκοι, ή με τον Νταλάρα που έλεγε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, και όσα άλλα ακούγαμε, γιατί ήταν τόσο τραβηγμένα που θεωρούσαμε ότι δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε γιατί ΄δεν γίνονται αυτά'. Να όμως που ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
    Το καλοκαίρι σε μια συζήτηση της Γ. Μπιτάκου με Βουλευτή των ΑΝΕΛ, όταν εκείνη τον καλούσε να ρίξουν την κυβέρνηση, της απάντησε ότι τώρα είμαστε στην τελική ευθεία για να βγούμε απ΄τα μνημόνια και δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά την Συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή θα την καταψηφίσουμε.
    Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και ως προς την υποτιθέμενη έξοδο απ΄τα μνημόνια (που τώρα έχουμε απαγορευτικό επιτόκιο δανεισμού που αγγίζει το 15% αφού οι προοπτικές της Οικονομίας δεν είναι καλές), και ως προς την ψήφο των Βουλευτών.
    Υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες, ότι η Μέρκελ έφερε μαζί της και βαλίτσες με χρήματα, για να δωροδοκηθούν Βουλευτές. Αν είναι ψέματα, ας βγουν να το διαψεύσουν! (Είναι γνωστά και τα χρήματα του Σόρος στα Σκόπια και την Αθήνα όταν υπογράφτηκε η Συμφωνία!)
    Το αναφέρει και η Μπιτάκου εδώ στο 3.20 λεπτό λέγοντας ότι είναι από αστυνομικές πηγές:
    https://www.youtube.com/watch?v=_6dB9Byl5KU
    Μιλάει για σακούλες με χρήματα!
    Αν είναι ψέματα ας βγουν να το διαψεύσουν!
    Γιατί λοιπόν να ενοχλούν τα WANTED στις αφίσες με τα πρόσωπά τους;;
    Χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, σε όλη τη χώρα.
    Να καταλάβουν και οι ξένοι, ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στους πολιτικούς, και δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν!
    Και αν αυτούς κατάφεραν άλλους να τους 'κράτανε' με εκβιασμούς (λόγω παλιών 'άμαρτιών'), άλλους να τους πείθουν με υποσχέσεις, άλλους να τους δωροδοκούν και να εξαγοράζουν τη συνείδησή τους (αν έχουν), το λαό όμως δεν θα καταφέρουν να τον καθυποτάξουν ούτε με την τρομοκρατία τους ούτε με τις υποσχέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα είδα ότι έχει γίνει και επίσημα μήνυση:
    Μήνυση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για δωροδοκία πολιτικών σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών
    http://www.enikos.gr/society/620120/minysi-tis-pammakedonikis-synomospondias-gia-dorodokia-politikon-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.